Най-добрата възраст е тази, на която сте в момента

Приемете я и живейте щастливо – самочувствието и любовта към себе си ще ви водят напред.

Никога не трябва да забравяте, че сте нещо повече от физическия си вид. Това, което другите виждат, е само върхът на айсберга.

Най-добрата възраст е тази, на която сме в момента, нито по-млади, нито по-възрастни. Когато сме наистина млади, нямаме търпение да станем независими. Смятаме, че в тези години съхраняват нашите мечти, перфектните ни любовни истории и най-добрите приключения.

По-късно, докато изминават пътя на живота си, много хора не разбират, че годините минават и че те са се превърнали в това, което виждат в огледалото, и във всички тези свещи, които продължават да се добавят към тортите за рождени дни.

Това не е правилно. Неприемането на възрастта е свързано с липсата на „живота, който искате“, а също и с липсата на вътрешен баланс. Това може да бъде опасно.

Всяка изживяна година означава повече време с хората, които обичате, повече възможности за израстване като човек и за укрепване на връзките с хората, които ви заобикалят.

Никога не е твърде късно да достигнете нови висоти, и никога не е твърде рано да започнете приключенията, за които винаги сте мечтали. Надяваме се, че не забравяте това.

А ти … на колко години си?

От време на време ще чуете някой да казва нещо като „Не мога да се позная в огледалото, чувствам се по-млада отвътре.“Лошо ли е? Въобще не. В някои отношения това е нормално и дори по-добре, защото това, което никога не трябва да остарява, е сърцето.

Ние сме толкова стари, колкото годините, които сме изживели. Лицето и очите ни разказват нашата история. Но вътрешно се борим всеки ден, за да запазим духа си млад, така че никога не се уморяваме да живеем живота си или да внасяме емоция във всичко, което правим.

Неуморното търсене на младостта

Историята на любовницата на френския крал Хенри II Диана дьо Поатие разказва за това как тя е обсебена през по- голямата част от живота си да избегне остаряването. Тя не може да понася как лицето й се променя, как косата й посивява, и как изпада в немилост пред своя цар.

Тя търси хиляди формули и плаща големи суми пари на няколко алхимици. Знаем, че достига до 66-годишна възраст в крехък, слаб и болнав вид. Може да изглежда много по-млада, отколкото е била наистина, но го постига с голямо страдание.

По-късен анализ на костите й разкрива, че Диана дьо Поатие е прекарала половината от живота си консумирайки злато, за да предотврати стареенето. Струвала ли си е тази бавна, анемична интоксикация? Никога няма да разберем истината, но изглежда, че днес същото това търсене продължава да се повтаря.

  • Обсесивното търсене на изгубена младост води до тревожност и неудовлетвореност.
  • В момента, външният вид и желанието да се предотвратят следите на времето са много свръхоценени.
  • В действителност, ако има нещо, което е наистина завладяващо и пленително, това е човек, който приема своята възраст и живее живота си интензивно. Тези хора живеят с щастие, което хората на възраст между 20 и 30-те дори не могат да разберат или да постигнат.

Правилното самочувствие, реалната възраст

Толкова е просто: хората, които се чувстват добре със себе си, с това, което имат и са постигнали, ще се чувстват удовлетворени от собствената си възраст. Може би си мислите, че говорим просто за приемане на лицето и тялото, но това надхвърля простия външен вид.

Може да преминете през периоди на разочарование и на лични неуспехи. Лошите времена може да ви накарат да се чувствате беззащитни. Често този дискомфорт кара хората да не харесват това, което виждат в огледалото.

Няма нищо по-опустошителна от депресията. Това са жизненоважни моменти на вътрешна криза. Разкъсвате се вътрешно, и се чувствате засегнати във всяко едно отношение, особено екзистенциално.

  • Самочувствието и любовта към себе си са истинският двигател, който ви тласка напред. Те също така носят вътрешно и външно равновесие.
  • Самоуважението трябва да се поддържа всеки миг и всеки ден. Трябва да помните, че имате право да минавате през лоши времена, за да „прегърнете демоните си.“
  • Понякога трябва да стигнете дъното, за да се изправите отново. Това не ви прави слаби, но ви превръща в мъжете и жените, които са се научили от опита си. Приемането на всичко ви позволява да станете цели, и да приемете вашата възраст.

Не искайте никоя друга възраст. Чувствайте се добре на колкото години сте, не по-млади и не по-възрастни, а защото мечтите ви са се изпълнили. Защото всеки ден, който живеете е част от това, което сте. Харесвайте това, което виждате и което сте.

Приемете възрастта си, защото знаете, че имате още много да направите. Всеки ден измисляйте нови проекти, които ви изпълват с вълнение. Поглеждайте назад и знайте, че сте зрели. Че всичко, което сте изживели има своята стойност, добра или лоша.

Приемете своята възраст, защото няма по-голямо щастие от това да продължите напред спокойно, знаейки, че сте в безопасност и удовлетворени от всяко решение, което сте взели, и от всяко препятствие, което сте победили.

Източник: https://zdraveikrasota.bg