Не обличайте хора, които са ви тесни!

Не обличайте хора, които не са ви по размера.

Има хора, които са ти малки. Обличаш ги и разбираш: трудно ти е да дишаш. Не трябва да бъдем с тези, които ни пречат да дишаме или стесняват движенията. Когато отношенията при всяко неловко движение се пукат по шевовете, губят форма, цвят – това не са отношения.

И изобщо няма значение за любов, за приятелство или партньорство става въпрос. Във всеки случай става дума за любов и свобода, а в любовта, както е известно, няма страх.

На мнозина им харесва да носят такъв нравствено-поучителен корсет от чужди нагласи и правила. Те го стягат здраво и правят талията там, където не трябва да е, и всичко това, за да изглежда слаба, дружелюбна, женствена.

Така че, ако във вас има вродена или изработена вътрешна сила – не обличайте хора, които са ви тесни, за да не се разшият шевовете. Ако всеки ден се налага да търпите, да преодолявате неудобства, да пренебрегвате себе си, то защо са ви нужни такива приятели, мъже, жени? Невъзможно е да се търпи цял живот.

Хубавите отношения са като хубавия пуловер. Според времето, мек, топъл, удобен, пазещ от студа, но не стеснява движенията, позволява да дишаш без болка и не дразни нежната кожа.

Home