Не оплесквай тази първа среща

Не оплесквай тази първа среща | Диана image 2

Или успешния път към втората.

По принцип е хубаво човек да е естествен и непринуден, нали… Това често предразполага събеседника и разчупва ледовете. Факт. Но все пак не може да се разпищолваш на първа среща със същество от приказките по начин, по-характерен за поведението на чичаците под блока в неделя на обед. Дето си пият от 30 години заедно.

Понякога стресът от това, че се виждаш с някого, когото харесваш, е голям и води до тактически грешки, от които после сърцето боли, както навярно е изпял не един ромски славей през годините.

Естествено, няма нищо фатално. Най-много да не се видите пак. Което лесно може да бъде избегнато, ако все пак, поне този първи път, внимаваш:

КАКВО КАЗВАШ

Иначе нормалното леко притеснение може да избие в две посоки: логорея или ступор. Двете се характеризират с полюсни нива на вербална активност, като рискът да не млъкнеш, разказвайки всичко от първия си детски спомен, през това колко мил е фактът, че щъркелите са моногамни животни, за разлика от хората, до какво яде днес, е равен на този да забиеш и да потънете в дълбока, потискаща, направо задгробна тишина. Ето защо си трябва отпускане. Което знаем, че става предимно по един начин. С глътка. Но не каква да е.

КАКВО ПИЕШ

Та, налице е вече логичното решение да се предразположиш с алкохол. Нож с две остриета. Ясно е, че на сладкарница няма да отидете и надали ще поохладите с чайче жегата отвътре и отвън, но няма нужда от пиянски изпълнения, нали? Ще имате време да си показвате маймунджалъците един на друг дълго време, ако сега заложите на умерена консумация. Водки, облаци, текили, всякакви високо градусови извращения – не. Някой-друг сайдер под шарената сянка на софийски кестен – да. Искрящи балончета с вкус на малина и праскова. И после целувка. Отпусни се. Не се въргаляй.

КАКВО ПРАВИШ

Да си пасивен може да е грешка, но понякога е по-добре от впускането в резки движения и свръхактивности. В буквален и преносен смисъл. Ето, сексът за една нощ, например . Той може да е нещо вълнуващо, но все пак

неслучайно се казва „секс за една нощ“. А не „секс за много нощи с теб, прекрасно същество, което омагьосах, както си трябваше, само с поглед на първата ни с среща“.

Така че, някак си, той е изключен по дефиниция, ако очакваш и желаеш втора среща и секс за втора нощ… Логично, нали?

И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО – КАКВО ОЧАКВАШ

Ех, очаквания. Те могат да прецакат всичко, нали? Да, актуално е напоследък навред да се сипят мъдрости, извиращи директно от недрата на най-комерсиалната селф-хелп литература, от типа на: „живей в настоящето, не очаквай.“ Досадно и трудно постижимо.

И все пак клишета са си клишета, защото са верни. Ако в главата ти нещо е съвършено, то в действителността няма такива филми. Най-вероятно той или тя ще има пъпка на челото, възможно е да говори на „братле“ и да няма идея кой е Педро Алмодовар… Но пък отвъд това може да се окаже, че е вълшебно създание, измислено специално за теб, до което можеш да се добереш, само ако преодолееш няколко неочаквани препятствия.

И все пак това са само натрупани от горчивия опит на съвременното човечество изводи за една идея по-малко апокалиптично прекарване на първата среща. Няма закони. Стига емоция да има… А и никой не е умрял, само защото се е поизложил малко от вълнение. Даже понякога е секси.

Автор: Антония Антонова