Отпуска през Август? Перфектният момент за влизане във форма!

Отпуска през Август? Перфектният момент за влизане във форма! | Диана image 2

Често по време на отпуска се „отпускаме“ и си позволяваме да консумираме храни и напитки, които не са в менюто на една тренираща дама. Тази грешка обаче зависи от целите, мотивацията, приоритетите и нагласата ти! Бъди различна и прекарай почивката си по здравословен начин с няколко лесни стъпки.

1. Кратки тренировки – в забързаното ежедневие рядко отделяте дори час за пълноценна тренировка, сега обаче имате възможност! Правете кратки тренировки винаги, когато се сетите! Сигурна съм, че ако имате желание, можете да тренирате поне една мускулна група, докато лежите дори на плажа. По този начин няма да позволявате забавянето на метаболизма.

2. Пий вода – една от причините за да не пиете достатъчно вода през деня, вероятно е работното ви място, но ето, че си в почивка и това не е оправдание! Редовната хидратация ускорява метаболизма, спомага за изхвърлянето на токсините от тялото и много други благоприятни действия. Да не забравяме, че по време на почивка прекаляваме със слънцето и редовното приемане на течности е задължително! Забрави за всякакви диетични сокове с изкуствени подсладители, които само увеличават апетита. Зеленчукови сокове и фрешове от нискокалорични плодове са отличен освежаващ избор (Виж няколко страхотни рецепти). Водата с плодове е летен хит в горещините! За да намалиш използването на води с изкуствени оцветители и аромати, предлагам да си набавиш част от необходимите витамини по един вкусен и хидратиращ начин! В бутилка или кана вода добави различни комбинации от резенчета плодове по твой вкус! (ягода с лайм, портокал с грейпфрут, мента и лимон).

3. Храни се редовно и бавно – извън рутината, по време на почивка можеш да си позволиш „лукса“ да се храниш пълноценно и не „на крак“ ! Храни се често и на малки порции, като във всяко хранене се стреми да вмъкнеш източници на фибри и протеини, защото те забавят усвояването на храните и държат глада под контрол. Всеки път при консумацията и на двете тялото ти трябва да отдели много енергия, за да ги усвои – не е ли чудесно? Наслаждавай се на всички прекрасни и здравословни храни, които не можеш да си позволиш в ежедневието.

4. Спи достатъчно – на почивка си!

Автор: Деси Георгиева – Business Fitness Varna