Плащаш за пуешко филе, а пуешкото едва 10%

Плащаш за пуешко филе, а пуешкото едва 10% | Диана

На всичкото отгоре в него има и свинско и куп химии…

Много хора, по различни съображение, са елиминирали от своето меню изцяло свинското. И се оглеждат в магазините за продукти и меса, в които то липсва. Но съветът ни към тях е да гледат етикета, независимо какво пише на щанда.

Нашият читател Виктор Цонев ни сигнализира за подобен проблем, след като решил да си купи пуешко филе от български производител в популярна верига хипермаркет в Пловдив.

На витрината избрал продукт, който бил изписан като пуешко филе. Както си му е редът – платил на касата, но вкъщи при разопаковането на месото останал неприятно изненадан.

“Това е етикет на “пуешко” филе. От него се вижда, че филето е 10% пуешко, също така има и свинско и какви ли не химиии. Обаче на рекламни етикети и витрини този колбас се изписва пуешко филе. Както знаете много хора не ядат свинско и това е мега заблуда. Заблуда, която не струва 3-4 лева, а е във високия ценови клас и плащаме по 16-17 лева за колограм”, алармира той.

Като доказателство той ни изпрати и снимка на закупения продукт, с надеждата, че други хора няма да се излъжат да си купят имитация на това филе.

Александър Попов, Днес.БГ