Разкриха тайната на стройната фигура на японките

Разкриха тайната на стройната фигура на японките | Диана

Трябва да спазвате 4 прости правила.

Можете ли да си представите японка с наднормено тегло? Ако да – поздравления – имате голямо въображение. В действителност процентът на затлъстели хора в Япония е един от най-ниските в света – само 3,5%. Някои прости правила на японците за по-красива фигура ни разкрива БГНЕС.

Вероятно знаете, че оризът, който е основа на азиатската кухня, е не само основната гарнитура, но и заместител на хляба. Въпреки факта, че оризът е продукт с високо съдържание на въглехидрати, той е основен „виновник” за стройната фигура на японките. Просто рецептата не е каквато сме свикнали. Азиатките не го осоляват, не добавят мазнина, а го ядат просто варен.

Японските жени почти не ядат тлъсто месо и не могат без прясна риба и морски дарове. Те са източник на йод и омега-3, които намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания и проблемите с щитовидната жлеза.

Малките порции. Това е другата тайна на стройните японки. Разбира се, това не се дължи на алчност или скъперничество. Освен всичко това, в японката кухня липсват пържените храни, защото се консумира предимно сварено или задушено на пара.

Зеленият чай, който те често пият е не само източник на антиоксиданти, които забавят процеса на стареене, но също така и верен помощник в процеса на намаляване на теглото. Нещото, което наистина си заслужава да заимствате от азиатската култура са чаените церемонии. Полезно е да се пие чай поне няколко пъти на ден.