Рецепта на баба Гина Трифонова от Лехчево пази цяло село от лоши болести

Рецепта на баба Гина Трифонова от Лехчево пази цяло село от лоши болести | Диана

Баба Гина Трифонова от село Лехчево признава, че стига да може, би помогнала на всички – затова и споделя своята рецепта за здраве!

Тя е на достолепните 90 години, но не е измислила сама своята рецепта за здраве, а я е наследила от своята баба, която пък го знаела от нейната… С този натурален лек се лекуват не само в село Лехчево, но също така и в съседните му села.

Тази природна рецепта за здраве на баба Гина е страшно силна и няма човек, на когото не може да помогне, твърди самата тя. С нея, баба Гина е помагала на хората да засилят имунната си система и да се отърват от грип и дори от пневмония.

Рецептата на баба Гина Трифонова се прави повече от лесно, признава самата тя. За да си направим това истинско чудо, ни трябват само точните съставки и упоритост при приема на природното лекарство.

“Взимаме половин буркан мед – трябва да е истински и да не е захаросан. Добавяме около 50 грама семена от коприва, два лимона, две глави лук, които настъргваме на ренде и около 100 грама орехи – задължително нарязани на ситно и ако може да са млади.

Орехите режем или ги намачкваме в хаванче, а лимоните се изтискват на сок. След това ни трябва по-голяма купа, в която да сложим най-напред меда, после сока от лимоните, след тях настъргания лук, семената от коприва и накрая орехите.

Разбърквате много хубаво всички продукти в купата, а после изсипвате в стъклен буркан и го бутате в хладилника. Там трябва да се съхранява, за да му е хладно и да издържи“, обяснява баба Гина Трифонова.

Тя се кълне в тази рецепта за здраве и нейните чудни свойства, тъй като я ползвала още от дете. Правила я нейната баба, която пък я научила от своята баба.

„Лекарство не съм видяла. А и що ми е да давам пари, които и без това нямам, та да купувам тези измислени препарати по аптеките. Всичките са измама и лъжа, само да богатеят някои, а другите да мрем“, ядосва се баба Гина.

Тя се кълне, че ако всеки ден взимаме от нейната рецепта по 4-5 лъжички – поне тридесет минути преди хранене, то няма да се разболеем цялата зима. А ако в момента ни мъчи грип или дори пневмония – те ще отшумят докато мигнем – макар и метафорично казано.

„Цяло село съм излекувала с тази рецепта. И винаги ще го правя, ще я казвам на всички хора, дорде съм жива. Като мога да помогна, защо да не го направя?“, смее се баба Гина Трифонова.