Стимулиране на имунна система за по-голяма устойчивост при заплаха от болести

Силна имунна система с помощта на няколко домашни практики.

Често човек се разболява, ако имунната му система е слаба. Тази е основната причина за по-лесното „проникване“ на болести у дома. За да бъде предпазен организма на малки и големи, трябва задължително да се набавят нужните средства, които служат за укрепване на имунитета. Те не са трудни за откриване. Има ги във всяка аптека, а още по-добрата новина е, че ги има и във всеки дом. Тази е и причината проблемът да не търпи отлагане. Колкото по-скоро се осъществи промяната, толкова по-приятни, спокойни и безпроблемни ще бъдат бъдещите дни.

Съвети за стимулиране на имунна система – сила, която заслужава внимание.

Хранене: задължително е да претърпи промени. То трябва да бъде балансирано и разнообразно. Внимава се с консумацията на полуфабрикати и се набляга на продукти с важни питателни вещества.

Те са необходими за поддържане на здрав имунитет. Последни проучвания показват, че липсата дори само на едно полезно вещество в организма реално може да предизвика отслабване на имунитета.

Плодове: освен тях задължително се подбират и свежи зеленчуци. Масата винаги трябва да е заредена с тях. Благодарение на редовното им набавяне се стига до борба със свободните радикали.

Все пак е известно, че те играят ролята на силни антиоксиданти. Набляга се на зеленчуци и плодове със съдържание на витамините С, А и Е.

Захар: тя е опасна във всяко едно отношение и най-вече бялата захар. А още по-лошата новина е, че се намира навсякъде (във всички храни, които се закупуват в готов вид от магазините).

Винаги се четат етикетите на пакетираните продукти, които се закупуват от вериги магазини в страната.

Цинк: елементът е много важен. Без него промяната няма да бъде толкова рязка и видима за хората, които се нуждаят от стабилна подкрепа тази зима, и не само.

Цинкът взима дейно участие в обмяната на веществата. Набавя се от орехи, зърнени храни, морски деликатеси и месо.

Пробиотици: и за тях се говори редовно, а за укрепване на имунна система са просто незаменими. Трябва да се набавят за благото на всеки един човек по време на критични периоди от годината.

Те са ценни за доброто храносмилане и служат за поддържане на здрава имунна система. Отлични пробиотици са: банани, чесън, кисело мляко, артишок и лук.

Броколи: пълни са с витамин С и то в завидно количество. Освен това в тях има и ценни питателни вещества, които са особено важни за имунитета. Броколите са известни още със своите антиракови свойства.

Източник: http://www.zdrave.ws