Няколко наистина удивителни ползи от банана, за които дълго ще се говори

Ползи от банана, които са обвързани със здравето и красотата.

Днес бананите са едни от най-разпространените плодове. Те се срещат абсолютно навсякъде и са достъпни за малки и големи. Хората ги обичат, защото имат страхотен вкус. Той се отличава от всички останали плодове на пазара. Главното, което може би всеки знае е, че бананите са източник на калий. Преди доста години са се свързвали предимно с маймуните, тъй като са били тяхна любима храна, но днес много хора могат да се похвалят, че са успели да постигнат доста именно с помощта на този чудесен тропически плод. Отдавна той не е просто храна, която да задоволява нуждите на организма. Много повече е и не е никак случаен факта, че присъства в домовете на огромен процент българи.

Доказани ползи от банана, заради които всяка хапка си струва

Фибри: в бананите те са в изобилие. Благодарение на тяхното действие храносмилателната система се поддържа здрава. Освен това фибрите са полезни и като вид средство, което облекчава киселините в стомаха. Всъщност биват укротени симптомите, с които протича това състояние.

Минерали и витамини: известно е, че плодовете с жълт цвят са богати на витамин В и по-конкретно на витамин В6. Те съдържат манган, витамин С и магнезий.

Любопитен факт е, че в тях се открива и съединението цитолцин. За него се смята, че има потенциала да увеличава броя на белите кръвни клетки, което от своя страна води до подсилване на имунитета.

По-просто казано бананите са тези, които предоставят на тялото всичко необходимо от към минерали и витамини, водещи борба с ракови клетъчни изменения.

Коса и кожа: с банани и лицето и косата претърпяват промяна, но положителна. Използват се най-редовно при кожни раздразнения и заболявания. Едно от тях е псориазис.

Бананите се борят и с акне. Справят се умело дори с упорито такова, но се изисква постоянство. Когато се изяжда банана, не бива да се хвърля неговата кора, тъй като тя също е полезна.

Използва се за добавяне на влажност на косата и за възстановяване, тъй като й връща всички изгубени хранителни вещества.

За енергия: ако тя липсва, бананите ще се погрижат да я върнат и то в завидни дози. В плодът се съдържат естествени съединения, които доставят тази толкова нужна енергия за тялото.

Ако с течение на времето енергията, която се доставя с помощта на банани, стане постоянна, това води до топене на килограми от общото тегло. Факт е! С банани наистина се слабее. Опитайте!

Източник: http://www.zdrave.ws