Приберете корема, докато спите

Ето кои храни се борят с подуването, за да се събудите по-леки на сутринта.

Подуването на корема за много жени е проблем, с който не могат да се справят дори с помощта на хапчетата.

Той се наблюдава и при момичета, които тренират ежедневно и могат да се похвалят с перфектни тела. Оказва се, че подуването може да се дължи на редица фактори, включително на консумацията на сурови зеленчуци, на преработени и опаковани храни, на приема на газирани напитки, но може да се дължи и на хранителна алергия. И както храната може да причини подуването, така и тя може да го облекчи. Ето осем храни, които да хапвате, за да се спасите от този проблем през нощта (за най-добри резултати ги вземайте поне няколко часа преди лягане).

Чесън
Този продукт доказано помага за храносмилането, но за да извлечете голямата част от ползите, е най-добре да се яде сурово. Добавяйте го настъргано към своето ястие или го погълнете с вода.

Банани
Плодовете са богати на калий, който помага да се регулират нивата на натрия в организма. Те също така са богати на разтворими фибри, които могат да помогнат както за намаляване на подуване, така и да ви помогнат за запека.

Авокадо
Авокадото съдържа още повече калий от бананите, което ги прави по-ефективни в борбата срещу задържането на вода. Те са също така идеален помощник в работата на храносмилането.

Копър
Наскоро стана ясно, че тази храна помага на момичетата да се отърват от целулита, а вече е ясно и, че намалява подутия корем. Семената от копър съдържат съединение, което може да отпусне спазмите в стомашно-чревния тракт, а това от своя страна спомага за премахването на газовете. Страхотен вариант е да пиете чай със семена от копър веднага след хранене, за да облекчите подуването.

Целина
Целината е естествен диуретик, който спомага за намаляване на задържането на течности.

Диня
Колкото и странно да ви звучи, добрата хидратация помага при подуването на корема. Е, динята има водно съдържание над 91% и освен това е добър източник на калий.

Аспержи
Аспержите са силно питателна и нискокалорична храна, което означава, че са е задължително допълнение към вашата диета. Също така са и естествен диуретик, което означава, че ще ви освободи от задържането на вода.

Джинджифил
Джинджифилът е известен като карминалин, който по фантастичен начин се справя с облекчаване на стомашните болки, с подуването и излишните газове.

Източник: http://www.missbloom.bg