Търсите ли си мъж, изберете го по зодията му

ОВЕН ( 21 МАРТ – 20 АПРИЛ )

“Това е знакът, който рано бърза да представи пред света на жените своята сексуална енергия. Заедно с Телец, Близнаци, Везни, Скорпион и Стрелец, той още в младежка възраст преминава през прага на брака. Но това съвсем не означава, че там намира покой. дори и имащ постоянна партньорка до себе си около 33 годишна възраст обикновено решава да се впусне в авантюри, които сега са с далеч по-млади и по-възрастни от него дами. Емоцията на неизживяното, поради ранното съзряване, сега е по-силна от всякога и той може да я сподели с партньорка, родена под знаците на Скорпион, Водолей и в краен случай Рак.

Ако сте харесали мъж, роден под този знак, не смятайте нещата между вас, че са уредени веднъж завинаги. Обикновено, веднъж на всеки седем години той е склонен дотолкова да се промени, че дори и майката, с която традиционно имат конфликтна, но силно зависима връзка, вдига ръце да дава съвети. Мъжът Овен обича атрактивните жени, но не и в леглото. Там той не позволява да му се намесват и всяка проява на свободна воля или на отказ за съобразяване с неговия диктат може да го възприеме като повод за оттегляне. Но независимо от това, той трудно се решава да прекъсне дори онзи ранен, вече не даващ плод съюз и обикновено живее през последните десетилетия от живота си – от 58 годишна възраст нагоре, сам или самостоятелно, но в брак, стига това да устройва и неговата партньорка.”

ТЕЛЕЦ ( 21 АПРИЛ – 20 МАЙ )

“Ако ви се случи да го срещнете, молете се това да е по-късно или поне тогава, когато вече знаете какво търсите или какво можете да очаквате от живота. Той няма да ви остави много свободно пространство, макар че изискванията му не са нито претенциозни, нито прекалени. Като никой друг, Телецът умее да се прави на разсеян и емоционално неангажиран и да поддържа светски контакти, когато това се наложи. Но ако още при първата среща не ви е дал възможност да разберете със сигурност какви са намеренията му спрямо вас, то едва ли има на какво да се надявате – най-малкото на дълготрайна връзка. Неговата сексуална фантазия не може да бъде възпламенена от добрия ви външен вид, но едно хармонията на чертите ви, едва ли ще го оставят равнодушен.

Силният му период е между 21 и 33 годишна възраст, когато той обикновено вече е избрал своята партньорка в живота сред родените под знаците на “въздуха” ( Близнаци, Везни или Водолей ), но не би отминал и Скорпиона. Оттук нататък обаче започва сложното. Поне две десетилетия са му необходими, за да осмисли и определи като правилна тази своя стъпка. Така че, внимавайте! Защото тогава, когато вие вече сте решили, че той се успокоил и разрешил вътрешните си дилеми, някъде около между 38 и 45 житейска година го спохожда прилив на енергия, далеч по-силен от това през третото десетилетие от живота му и чрез секса, който излъчва, може да накара не една и две жени да желаят компанията му. А точно тук и идва проблемът: вие самата едва ли можете да допуснете вярно кой тип жена сега би могла да взриви фантазията му. Във всеки случай, тя няма да притежава категоричност, а търпение.”

БЛИЗНАЦИ ( 21 МАЙ – 21 ЮНИ )

“Сигурно не веднъж сте чували твърдението, че вътре у тези мъже удобно са се настанили няколко характера и желанията им са много повече от това, което могат да задържат и използват през живота си. Те обичат да дават тон и в любовта, и в брака и често разликата в годините помежду тях и партньорката им е не само голяма, но и в тяхна полза. Затова търсят най-често компанията на родените под знаците на “земята” )Телец, Дева или Козирог ) дами, пред чиято трудно разбуждаща се страст те могат да изглеждат верни и праволинейни. Но това е само външната страна.

Приемайки улегналия и стабилен вид на женения мъж, те тогава се сещат, че им са нужни импулси, които да ги държат привързани към институцията на брака и в нейно име си позволяват авантюри, които не им тежат, защото ги учат да бъдат по-добри в брака. Най-трудният период за родените под знака на Близнаци мъже е този между 45 и 58 годишна възраст, когато вече не им подхожда толкова често да се заглеждат по преминаващите млади мацки, но и не знаят все още как да накарат въображението им да работи на собствени обороти. Обикновено това са и годините на кризи в техния брак и често невъзможността да вземат едно единствено решение ги остава самотни, но добре поставени в работа и проспериращи в професията, през шестото десетилетие от живота им. Но не си мислете, че са се предали. Често се случва именно на тях да им се отвори възможност за една прекрасна любовна история, когато, както обикновено се казва, житейската есен е вече на прага.”

РАК ( 22 ЮНИ – 23 ЮЛИ )

“За него не съществуват извинения и оправдания за вашето поведение, тогава, когато вие не сте изцяло негова или не му говорите, че единствено него обичате. Не трябва обаче да схващате това погрешно, като сметнете, че той е несигурен в себе си и иска да чува само това, което му се нрави. Мъжът Рак е повече от всеки друг представител на мъжкото съсловие наясно с реалността, но безапелационно отказва да приеме това, което не му харесва, така е готов да прощава и разбира, стига вие да съумеете да го спечелите със своята любов. За да намери партньорката на живота си, мъжът Рак обикновено изминава много път в търсене и опити, които по-често, отколкото му се иска и на него самият, завършва с прибързани бракове. възрастта, в която той би могъл да успешно да се справи с проблема – избор на брачен партньор, не е преди той да навърши 33 години, като това съвсем не отменя възможността през тежкия период между 45 и 58 годишна възраст, той да изпадне в дълбока и несвършваща меланхолия.

Единственото условие, което може да му спести, огромните душевни потресения, които като никой друг той е създаден да преживява, е да открие вярна и последователна в желанията си, всеотдайна партньорка. Най-често дамите, които могат да оценят сантименталната, чувствена и особено деликатна природа на Рака са сред родените под знаците на “земята” ( Телец, Дева и Козирог ). Особено важно е обаче, Ракът да избере партньорка, която по възраст не е нито много по-млада, нито по-възрастна от него, защото само тогава няма да съвпаднат големите изисквания от нейна страна с периода на най-ниската му сексуално-емоционална изява – между 21 и 33 година от живота. На мъжа Рак още му е необходим и простор, за да излиза чувствата си. Не настоявайте той да живее по начина, по който обикновено минават дните на хората от неговото съсловие, ако искате да го задържите за цял живот. Много биха могли да се опитат да отговорят на всички или поне на някои от тези условия, но само родените под знака на Водолей дами, които умеят да откриват в нестандартните неща привлекателно зрънце, са способни на тази жертва.”

ЛЪВ ( 24 ЮЛИ – 23 АВГУСТ )

“Легендите са превърнали този мъж в кумир и във всесилен победител. Жените трябва да занемеят, когато той им окаже благоволение и застане пред тях, та камо ли, ако реши да свържат в едно съдбите си. Не съм чувала досега, Лъв да не е успял да покори сърцето на своята избраница, но за сметка на това, съвсем скоро оказва, че не е мислил дълго, над това, което е казал във върховия момент. Представителите на този “огнен” знак са сред онези мъже, който най-често се развеждат и обикновено не знаят как да спрат пред прага на втория опит, а продължават да търсят истинската жена в лицето на третата, четвърта, а понякога и на последвалата ги официална партньорка. Не искам обаче да ме разбере неправилно. Мъжът Лъв може да ви бъде опора за цял живот и си струва да го постигнете, защото пред очите ви непрекъснато ще се лее блясъкът на благородните постъпки, на всеопрощаващата любов и увереността ви в собствената красота и достойнства ще бъдат безгранични. Но за да постигне всичко това, жената до мъжа Лъв трябва да бъде едновременно активна и артистична, известна в обществото и себераздаваща се в дома и семейството.

Предпочитаното в любовта съчетание за експанзивната и едновременно кротка “лъвска” природа е с ексцентричната и вярна приятелска любов на дамата Водолей, както и с бързо уталожващата гнева си представителка на Овен или Стрелец. Както и всички останали зодиакални представители, Лъвът има своя труден житейски период ( до 22 година и между 42 и 45 -та ), през който не трябва да се решава на брак, както и да избягва сериозните любовни авантюри, защото това се отразява неблагоприятно върху здравето му.”

ДЕВА ( 24 АВГУСТ – 23 СЕПТЕМВРИ )

Да имате само за себе си партньор, роден под този пълен с изненади и трудно разгадаем знак, ще трябва да го хванете в мрежите си още преди да е преминал много възрастта на пълнолетието. След 22 си година мъжът Дева вече е опознал себе си и е убеден в своите качества ( най-вече във възможността сам да си подсигури спокойствие и материална стабилност ), както и да цени човешките достойнства ( най-вече личните ), за да може да допусне, че вие бихте могли да му предложите нещо по-привлекателно или струващо си. Още повече, че той е способен невероятно дълго – за разбиранията на останалите представители на зодиака, да живее във въздържание, без това да намалява неговата привлекателност за жените, както и да се отразява върху успеха му в работата. Но да кажем, че вие сте сред родените под знаците на Близнаци, Везни, Водолей, Овен дама и сте съумели да накарате мъжа Дева да се влюби, което най-често при него се случва между 42 и 48 годишна възраст. О, сега вече трябва да внимавате!

Ако прекосите, дори несъзнателно, границата между истина и лъжа, ако не проявявате изискваната от него лоялност към родители, близки и дом, вие можете да се окажете в един момент изоставена, без дори да сте разбрали кога и от какво е било продиктувано това решение.

ВЕЗНИ ( 24 СЕПТЕМВРИ – 23 ОКТОМВРИ )

“Ако има романи, които разказват за света на любовта, то те са написани – със сто процента сигурност, за да помогнат на жените, влюбили се в мъж Везни. Колкото и да ни се иска да го обгърнем с поглед, все не ни се удава. Основната причина за това не е в неговата изключителна мащабност, а в привичката му през по-голямата част от времето да е зает най-вече със себе си, със собствените си терзания, с болката, която му нанася неразбиращият нежната му душа свят. И точно тогава, когато вече сте се отказали да го преследвате, да го залавяте, да го увещавате или да му се сърдите, той се появява в крака ви. Надявам се, до това да не се стигне прекалено късно, когато сте вече по-готови да го прескочите, отколкото да се впуснете с него в тайнствата на любовното изкуство, защото ако някой знаете какво това означава, то това е несъмнено мъжът-Везни.

Ще трябва да ви поднеса и още една изненада. За разликата от всички други зодиакални представители, именно мъжете Везни нямат предпочитания към конкретна звездна партньорка. Те могат да живеят и с родените като тях под знаците на “въздуха” ( Близнаци, Везни, Водолей ), и с типичните представителки на “земните” знаци ( Телец, Дева, Козирог ). Тук въпросът е по-скоро обратно поставен: важното е кой ще съумее да поддържа с години огъня в тази връзка, особено между тяхната 42/ 45/ – 58/60/ година, когато всички малки дяволчета, които в момента нямат друго занимание, танцуват в мислите им.”

СКОРПИОН ( 24 ОКТОМВРИ – 23 НОЕМВРИ )

“Tова едва ли е най-търпеливият сред дванадесетте зодиакални знака, но е невъзможно да се общува с него, без да се притежава достатъчна доза търпение. И то не само, когато искате да бъдете с него, а и когато той иска да бъде с вас.
Мъжът Скорпион е потаен и способен на всичко, дори да загърби собствените си принципи, на които държи дори повече, отколкото на дадената дума, когато иска да бъде сигурен в качествата на своята избраница. За да останете с него, ще трябва да преминете редица изпитания голямата част, от които вие едва ли ще прозрете като тест за вашите чувства. В това прозира най-вече неговата енергичност и супер-активност по отношение на света, които го заобикаля, но и невъзможността да съчетае и да възприеме факта, че и онова, което остава извън неговите чувства, има право на самостоятелна изява. И не си мислете, че сте в състояние да му обясните вашите намерения или основания. Той ще кима с глава, но никога няма да приеме довод, които не е проверил в практиката.

Може би, затова и често избира за партньорка в живота дамата Риби, която със студената си емоционалност, като че ли единствена не се впечатлява от темперамента му. Но през целия си живот, и особено през трудните за него години между 33 и 42/45, всеки Скорпион остава насаме с мечтата си за една дама Водолей или Лъв, макар и от първия момент да е разбрал, че няма да я притежава.”

СТРЕЛЕЦ ( 24 НОЕМВРИ – 23 ДЕКЕМВРИ )

“Ако искате да бъдете неговата дама на сърцето, вие непременно трябва да имате проблеми. Посочвайте ги, искайте да ги разисквате с него и най-вече – съветвайте се с мъжа Стрелец. Той обожава да покровителства и да се чувства особено силен пред родените под знака на Овен и Близнаци дама, нищо, че сам трудно може да се оправи в сложните лабиринти на куртоазните отношения, макар това е знакът, който не може без тях и все така обърква живота си, че отгоре се вижда едно, а вътре – от него няма и помен.

Малкото дете у него не ще успеете обаче да приспите с обещания и надежди. Вие трябва да изпълнявате капризите му тутакси. Той е толкова пъргав и подвижен – нали от малък се опитва да намери коя е неговата страст и ако това не е футболът или ските, сигурно ще бъдат книгите. Не е редно да го оставяте да търси сам истината за себе си и света. Мъжът Стрелец бързо се уморява да бъде сам и лесно ще успее да намери съпътник. За разлика от другите зодиакални знаци, у него преобладава “огъня”, подчертаван от изконно мъжкото начало, и трудностите в живота му идват винаги, когато не успее да избегне конфронтация с противния пол. На младини майката често създава терзания и опитът да се отблъсне от нея често – през трудното за Стрелеца десетилетие ( между 33 и 42/45/ годишна възраст ) той прави толкова поразии в личния си живот, че само с припомнянето им му се разваля настроението.”

КОЗИРОГ (24 ДЕКЕМВРИ – 20 ЯНУАРИ)

“Този мъж не е хапка за дамите, които обичат да бъдат в центъра на вниманието на света и да не правят нищо в къщи, за да не оставят домакинските занимания върху нежните им ръце следи. Е, не смятайте, че ще ви се наложи да се превърнете в Пепеляшка, когато кажете “да” на този мъж, но ако не свикнете да поддържате реда, който той обича, предупреждавам ви: вече сте го изгубили!”. Мъжът Козирог не изразява в ранна възраст своята страстна натура, но може да обича дълго и неуморимо, дори, когато насреща си е избрал не толкова емоционална партньорка като например дамата Везни или Стрелец. С втората от тях той прави неочаквано и за двете страни сполучливи съюзи, които издържат и на проверката на времето, и на неговите изисквания.

Все пак не бързайте да обявите мъжът Козирог за досаден стар мърморко, макар той да успее да покаже цялата същност на душата си едва когато поема ролята на щастливия дядо, за прекалено ясен и предсказуем. Така, както разчитате, че той винаги ще бъде в къщи, когато се връщате от поредното извънработно мероприятие, можете да заварите дома празен, а общите ви спомени поделени. И никога повече сигурно няма да го видите, или поне най-малко докато общите ви деца не поотраснат и сами не го потърсят.”

ВОДОЛЕЙ ( 21 ЯНУАРИ – 19 ФЕВРУАРИ )

“Обичайните сравнения и определения не подхождат на този мъж. Той е едновременно практичен и романтичен и няма да се остави да го превъзхождате по интелект. Неговите опити да обхване безвремието и да го побере в своя житейски път често ще се струват прекалено скучно занимание за онези дами – най-вече на родените под знаците на “огъня” ( Овен, Лъв и Стрелец ), които никога няма да разберат защо трябва да се притежават пари, без да се желае докрай да се изпита наслаждението от чувството за свобода, което те даряват. В същото време, дамите, родени под знаците на Телец, Дева и Козирог умеят плавно да направляват неговата страст, често преливаща в дълги и обяснителни разговори и философски размишления, но само дотогава, докато решат, че това е именно мъж, който им е нужен. Невъзможно е обаче да задържите вниманието на Водолея, ако не сте се научили да разбирате диалектиката на природата и не сте убедена, че “две и две понякога е четири, а често прави и пет”. Не се опитвайте да го накарате да ви обясни своите действия. Ако му вярвате, той никога няма да ви подведе.

Най-силното оръжие на мъжа Водолей е неговото въображение. То е верният му съюзник в битките, в любовта и в брака. На моменти вие ще бъдете тази, особено ако сте дама, родена знаците на Везни и Козирог, която ще се пита дали въобще го притежавате, и само практическата необходимост да поднесете обяда или за зашиете копчето върху идеалното подбраната към костюма му риза ще ви гарантират възможността да бъдете близко до него. А това ще се налага най-често през годините на професионален просперитет, от които той няма да се откаже дори и заради любовта – през четвъртото и след това през шестото десетилетие от живота му. Между 58/60/ и 70 година най-неочаквано той ще реши да се отпусне и да ви покаже не само чрез красотите на света, че не напразно сте заемали почетното второ място.”

РИБИ ( 20 ФЕВРУАРИ – 20 МАРТ )

“Все още не познавате аристократ по душа. Следователно животът не ви е сблъскал със странната птица, наречена мъж-Риби. Но както добре ни е известно, птицата на щастието не каца на всякое рамо. Богоизбраните да вървят до този пълен с изненади, богат на емоции и на настроения дух са малко. Още по-малко са обаче онези дами, които не само могат да оценят достойнствата на този мъж, но и да го импулсират и да развие онова, което природата му е дарила. Мъжът -Риби, както никой друг може да бъде богоизбраният управител на света и онзи, от когото нищо не зависи. И всичко това, само защото е намерил или не партньорката, която му подхожда. Тя, може би, е сред дамите, родени под знака на Рак и Козирог, понякога и с неговата зодиакална двойница – Риби. Разбира се, и тук присъства тънкият момент с ролята на майката, която през първите седем години трябва да определи неговото отношение към света на жените, без да го прави зависим и без да го отблъсква. Следващият труден период за родените мъже под този емоционален “воден” знак е през годините между 33 и 42/45/, когато през ръцете им могат да преминат камари с пари и накрая те да се останат все така голи, както са били.”

Източник: viapontika.com