Уроците, които мъжете трудно научават в една връзка

Мъжете си оставаме деца, независимо колко време минава. Вътрешно ние сме онези малки момчета, които искат да се забавляват, да се състезават и просто да се радват на живота. И може би, затова се учим бавно и винаги по-трудния начин. Всички знаете, че няма перфектни хора, но важното е, когато сгрешим да се поучим от грешките си. Когато един мъж сгреши и осъзнае постъпката си, той възмъжава. Нека заедно разгледаме, някои от уроците, които мъжете трудно научават в една връзка.

Не умеем да се вслушваме, когато сме във връзка

Да, факт! Ние сме първични, емоционални и повече се осланяме на инстинктите си. Понякога сме толкова сигурни в собствената си теория и правота, че дори не слушаме какво ни се говори отсреща. Кимаме с глава и пак продължаваме да държим на своето. Не се замисляме, дали няма частица истина в това, което ни се казва в спора или разговора. И както казах, ние сме мъже, винаги искаме да водим. Ние сме лидери и следваме вътрешните си импулси. В определени случаи, просто не може да видим логика в чуждите думи и трябва да стане по нашия начин. И ето така, сами подкопаваме основите, върху които седим или върху които градим отношенията си… Умението да изслушваш и да чуваш, какво се говори по време на диалог е изключително важно. Понякога, за да се качим едно ниво нагоре, трябва да загърбим егото си и просто да чуем, какво се говори около нас. В противен случай, половинката може ще спре да говори и само ще мълчи, а мълчанието при една жена е най-страшното. То е знак, че тя вече обмисля окончателно да спре да води монолозите си и да сложи край.

Обещанията, които мъжете не изпълняват

Да обещаеш, след което да не го изпълниш- ето това е много болезнено за жените. Мъжете умеем да говорим, някои дори сме много по-сладкодумни от други. И ето- често обещаваме, казваме какво ще направим или бихме искали да сторим, но не винаги се получава така, както искаме. Само този, който не е виждал тъгата и разочарованието в женските очи, от нарушено мъжко обещание, може да дава думата си с лека ръка. Това е един от трудните уроци, които учим доста дълго – да не даваме обещания, които няма или не може да изпълним.

Хората не са вещи

Някои мъже имат силно развито собственическо чувство. То от своя страна води до безумно болезнена ревност и куп други главоболия. Те се държат с жените до себе си сякаш са предмети, сякаш ги притежават. Като добавим и насаденото, от незнайно къде схващане, че докато отрупваш жената с материални блага, тя ще е вечно твоя и дори ще ти е длъжна. То това завършва изкривената представа за подобен род взаимоотношения. От своя страна, това води до едно илюзорно спокойствие, което с времето, кара мъжа да гледа на жената до себе си, като на даденост и част от декора. Това, че някоя жена е избрала да бъде с определен мъж, не му дава ексклузивни права над нея. Всички имаме право да управляваме сами съдбата си. Ако не ви оценяват и не се радват, че сте в живота им, имате пълното право да напуснете тази токсична среда. Както казах, хората не са предмети, те искат внимание и отношение. Обикновено, когато това се случи, илюзията е разбита и мъжът разбира колко много е сгрешил, но е твърде късно…

Това е една малка част от уроците, които учим във времето. Жените са известни с това, че издържат много на болка – физическа и емоционална. В живота на всяка дама обаче, идва момент, в който не може да понесе повече лошото мъжко отношение. И къде съзнателно, къде несъзнателно дава ценен урок, за цял живот. Ние сме като плод на собствения си житейски опит и грешките, които правим. Само така можем да узреем за истинските неща в живота.

Източник: https://glamgirls.bg