Вижте какво ще се случи с организма ви, ако откажете захарта

Вижте какво ще се случи с организма ви, ако откажете захарта | Диана

Здравето ви ще се подобри, но трябва много силна воля за това.

Захарта ни дебне отвсякъде. Буквално. В почти всичко, което консумираме, захарта присъства като съставка. Уви, обаче, никак не е случайно, че я наричат „бялата смърт“. Трудно ни е да осъзнаем колко точно вреди може да ни нанесе тази кристална сладост. А както учените вече доказаха, действа ни като наркотик. Почти по същия начин протича и отказването от сладкото. Необходимо си е да преминем през период на абстиненция.

Няма да ви лъжем, не е лесно. Особено ако сте любители на всевъзможните сладости. Но ако вече си правите здравословни смутита на закуска и обядвате със салата, то може би сте готови да предприемете и тази стъпка, с която ще си направите невероятна услуга. Ограниченото консумиране на захар означава здраве и ние се убедихме от опит в това. Ето какво ще се случи, ако откажете захарта!

Първоначално ще бъде трудно

Няма да ви спестим тази основна част от процеса на изчистване на организма. Първите 48 часа са тежки – ако досега всекидневно сте си хапвали нещо сладичко, ще копнеете за топящия се вкус на шоколада, меката тортичка или охлаждащия сладолед. Казва го човек, който трябваше изведнъж да спре да консумира всички видове захари – лактоза, фруктоза, глюкоза, също и въглехидрати.

Резултатът е зашеметяващ – никога… Никога не съм се чувствала толкова лека, здрава и в кондиция. Издържите ли – с времето става по-лесно, докато не дойде моментът, в който вече няма да изпитвате никакъв „глад за сладко“ и тортата няма да ви “проговаря” от витрината.

Но трябва да имате волята да издържите!!!

Какво печелите:

Храната придобива по-хубав вкус

Преминете ли през периода на абстиненция, тялото ви само ще поиска и ще се наслаждава на здравословните храни, които по принцип така ни мъчат по време на естетичните диети. Организмът ви ще поиска плод като заместител на захарта, ядки, кисело мляко. Полезните храни ще придобият друг вкус и без дори да го осъзнавате, ще избирате тях, вместо всички възможни опаковани нездравословни варианти.

Ще харесате черното кафе

Ако досега ви се е струвало, че кафе без захар е като някаква гадост, това ще се промени. Сякаш от само себе си ще приемете вкуса на чистото кафе, защото вече няма да имате нужда от захар.

Главоболията ще изчезнат

Яденето на храни с много захар причинява постоянни скокове и спадове в нивото на кръвната ви захар. Отново и отново. А за някои хора това води до главоболие. Откажете ли се от обработената захар, кръвната ви захар ще бъде стабилна и ще се чувствате много по-енергични, без моменти на изтощение или главоболия.

Стомашните неразположения ще изчезнат

Забравете за подуванията, газовете, куркането и все такива едни неудобни моменти. Без захар ще чувствате стомаха и червата си леки и спокойни, без този тип неразположения, включително и без киселини.

Енергийните ви нива ще бъдат постоянни

Енергията, която получавате след хапването на нещо сладко, ви се струва нещо страхотно, може би затова и посягате към шоколада, когато усетите, че я губите. Но за съжаление тя пада точно толкова скорострелно, колкото и се е повишила. И тогава следва по-дълъг период на изтощение. Вместо сладкото е най-добре да изберете като източник на енергия плодове и зеленчуци. Така енергийните ви нива ще бъдат постоянни и ще се справите с всичките си задачи през деня.