Всичко, което знаем за пристрастеността, е погрешно

Всичко, което знаем за пристрастеността, е погрешно | Диана

Когато станем близки с нещо или някого, това ни дава чувството за облекчение и сигурност. Затова трябва да търсим онези неща, които ни позволяват да се облегнем здраво на тях и да продължим напред. Пътят далеч от нездравите връзки минава през установяването на здрави; бъдете с хората, с които искате да бъдете, съветва още видеото.

В сътрудничество с английския журналист Йохан Хари, YouTube каналът Kurzgesagt е създал един клип, посветен на пристрастеността и наркоманията, които определено ни провокира да помислим по-сериозно по темата.

Наречено “Всичко, което знаем за пристрастеността, е погрешно”, видеото твърди, че не самите наркотици са причина за това опасно състояние.

Виж още: Можете ли да предположите кой е най-популярният наркотик?

“Дори в този момент, в болници във вашия град, много хора приемат силни наркотици заради операции и медицински нужди. Това обаче не ги прави автоматично наркомани”, се казва във видеото. Вместо това, главният виновник трябва да се търси в социалната изолация и липсата на контакт със заобикалящия свят.

“Обратното на пристрастеността не е трезвеността. Обратното е свързаността”, е посланието, с което завършва това видео. Вижте го и не забравяйте, че може да включите и субтитри на български за вашия улеснение.

Източник: Обекти.БГ