Всяка диета ще работи, ако следвате тези 10 правила

Когато става въпрос за диета, има толкова много въпросителни – какво да изберем, какво да премахнем, какви упражнения да правим. Често четем или чуваме противоречиви мнения от знаменити диетолози, което допълнително ни обърква и не знаем откъде да започнем и какъв режим да следваме.

От Marie Claire се допитват до няколко експерти по храненето, които дават своите препоръки за това как да се храним и какво да търсим във всяка диета.

Бъдете в мир със себе си

 Добрата диета е тази, при която отслабвате по 0.5 до 2 кг на седмица. Ако сваляте по – бързо, ще започнете да губите мускули.

Отрежете захарта, не мазнините

Най-новите изследвания показват, че трябва да спрете захарта, а не мазнините, ако искате да отслабнете. Причината е, че тялото съхранява излишната захар, намираща се в нишестени въглехидрати, като макаронени изделия и хляб – като мазнини. Добри мазнини ви засищат и са от значение за доброто здраве.

Закуската е приоритет

Качествената закуска е важно значение за останалата част от деня. Това означава да включите протеин, добри мазнини и здравословни въглехидрати. Опитайте яйцата с хляб без брашно или овесени ядки с плодове и семена.

Редовното хранене е важно

Всички успешни диети се обединяват около това, че трябва да се храните редовно и да планирате поне 5 хранения през деня.

Променете начина си на живот

Ако искате да отслабнете не търсете спасение в хапчета, сиропи или прахчета, които обещават резултати. Вместо това сменете начина си на живот и търсете истинска храна.

Съчетавайте протеин с въглехидрати

Ключът към дългосрочната загуба на тегло е поддържането на кръвната захар ниско. Ако ядете протеин с въглехидрати, това ще намали захарта. А това ще постигнете най-бързо ако добавите протеин към въглехидратите.

Балансирайте нутриентите

Правилното хранене предполага да включите всички хранителни групи. Една балансирана диета, която включва разнообразие от храни, е от съществено значение. Насърчаването на консумацията на една” магическа “храна или избягване на определени храни ще доведе до небалансиран режим.

Не бройте калории

 Изчисляването на калориите е много остаряла концепция и е доказано, че е неефективен начин да отслабнете. Консумирането на нискомаслени и нискокалорични продукти ще ви накарат да ядете повече.

Бъдете активни

Наред с правилното хранене, не забравяйте и да се движите и да включите редовни тренировки.

Избягвайте преработените храни

Всички добри диети ще ви кажат да избягвате храна, произведена във фабрика. Това означава рафинирана, преработена храна. Понякога това дори не е храна, а коктейл от химикали. Затова преди да купите, си задайте въпроса дали можете да направите продукта в собствената си кухня.

Източник: https://profit.bg