За пълна почивка през уикенда НЕ правете това!

Събота и неделя са два скъпоценни дни, отредени най-вече за почивка.

Но много често ние ги използваме, за да свършим някаква работа, за която все не ни остава време и блаженото изтягане на дивана остава мираж.

Истината е, че няма нищо лошо в малки дози здравословен мързел, когато цяла седмица сме се трудили.

Как, обаче да направим така, че наистина да си починем?

Първо, трябва добре да преценим, какво точно разбираме под “почивка”.

За някой хора тичането от седем сутринта в парка или ходенето на фитнес, а след това продължение с поход в планината е разтоварващо.

За други обаче почивката означава просто няколко хубави филма или приятна книга, съчетани с лениво излежаване и похапване.

Доста хора обичат и да пътуват през уикендите и смяната на обстановката за тях е почивка.

Ако искате обаче наистина да отдъхнете и помързелувате, и да пропуснете стягането на багаж за пътуване, тренировката, както и основното чистене на къщата, трябва да се пазите от всякаква работа през уикенда.

Като за начало – откажете се от идеята да подредите портмантото в коридора. Знаем, че отдавна сте му хвърлили око и ви дразнят всичките натрупани по него неща, сред които не може да откриете сутрин това, което наистина ви трябва.

Когато, обаче приключите с пренареждането, ще решите да подредите и гардероба с дрехите, че нали все се каните да я свършите и тази работа. На финала до вас ще има един куп дрехи, които имат нужда от пране/шиене/гладене. Няма как, ще трябва да се справите с тях.

Свършвайки задачите, е много вероятно да установите, че подът има нужда от прахосмукачка или парцал, пък така и така сте почнали, нека поне и прозорците измиете и да изперете пердетата. Към следобяд вече ще тупате килими, пренареждате рафтове в кухнята и секцията в хола и ще откривате отдавна загубени неща на най-неподозирани места. Ако имате и деца, картинката ще е още по-цветна и пълна.

След края на непланираното основно почистване, вие ще сте изморени, изпоцапани и с развален маникюр. За почивка ви остава само неделята, която е крайно недостатъчна, ако имате планове да се наспите, да излезете с децата или с приятелки, да си направите педикюр и маникюр, да се епилирате, да дочетете книгата си и да изгледате онзи филм, който толкова много ви се гледа.

А за готвенето и пазаруването време остана ли? Или да се погрижите за цветята и да ги присадите?

След един подобен уикенд, понеделникът ще ви се стори ужасно досаден и чак ще ви се струва, че ще си починете на работа от всички домашни задължения.

Затова щом наближи уикенда се откажете от всякакви идеи за почистване и подреждане, освен ако не е ужасно необходимо и належащо и просто си починете и се посветете на хобитата си, дори и те да са излежаване до обяд и дълга следобедна дрямка.

Източник: https://www.edna.bg