Защо жените винаги се влюбват в лошите момчета и напускат добрите?

Това е загадка, която вади душата на толкова много „свестни” мъже.

Да, циркулира теория (разпространявана най-вече от разочаровани господа по адрес на „гадовете”, които получават жените, които те самите не могат да имат), че нежният пол е „пристрастен” към съмнителни или скандални типове, които го унижават, омаловажават и го използват като кърпичка за еднократна употреба.

Първо, да обобщаваме и да твърдим, че всички лоши момчета са едни и същи и че в главата на всяко лошо момче се въртят само лошотии, означава да виждаме сексапила на тези мъже по твърде ограничен начин.

Въпреки това трябва да се съглася, че има жени, които са заинтригувани от мъжко поведение, което самите те не могат да разберат. Такива жени си губят ума по негодяи, борци, престъпници, мафиоти, бабаити, бродяги, наркомани, женкари, домашни насилници и емоционално недостъпни мъже, защото тези типове ИМИТИРАТ някои от качествата, които правят лошите момчета привлекателни.

И все пак, рано или късно, жените разбират, че подобни екземляри са просто студени, егоистични, долнопробни, мързеливи, разглезени, пресметливи, огорчени, жестоки и контролиращи.

Но НЕ това е причината толкова много мъже да се питат: „Защо жените се влюбват в лошото момче и напускат доброто?” Не че въпросните питащи се мъже преливат от „доброта” и като резултат от това се оказват прецакани, безпомощни и самотни, докато някой непрокопсаник или наркоман вилнее сред жените.

Разбира се, има мъже, които са истински топли човешки същества, но от опита си като консултант знам, че, когато някой от необвързаните господа ми зададе въпроса: „Защо жените винаги се влюбват в лошото момче и зарязват доброто?” или пък „Защо жените казват, че искат добро момче, но спят с лошото”, ТОВА, КОЕТО ТОЙ ИСКА ДА РАЗБЕРЕ, Е: „Защо съм невидим за жените?” или „Защо не мога да имам типа жена, към който съм привлечен?” или „Защо винаги се оказвам добър приятел, но не и мъжа, който я вълнува?” или „Мислите ли, че има надежда за мен?”

Така че нека оставим фалша и да си дойдем направо на въпроса!

Сексапилът на лошото момче е толкова истински, че когато ние жените тръгнем по пътя на „ЛОШОТО”, ни е много трудно да се отклоним към „ДОБРОТО”… НО, разбира се, у един мъж трябва да има нещо повече от лошотия заради самата лошотия.

Без значение какво, ние, жените говорим, че искаме от партньорите си и без значение какво обществото ни казва да искаме, на някакво дълбоко, първично ниво желаем мъж, който демонстрира чертите на НЕПОДПРАВЕНИЯ МЪЖКАР. Това означава изобилие на мъжка енергия, балансирана с няколко черти женска енергия.

Така, преди съвсем да сте се вбесили и да започнете да ме ругаете, нека поясня.

Напълно разбирам, че тази концепция е много трудна за схващане, особено в култури като нашата. Западната цивилизация ни е програмирала да мислим, че човек трябва да бъде конкурентен, агресивен, антагонистичен, логичен, емоционално дистанциран, овладян, да не прави компромис с мненията си и да е физически скован, за да бъде смятан за „истински мъж”. Онези мъже, които показват дори и слаби признаци на женска енергия (общителни, неконкурентни или склонни към консенсус, емоционално интуитивни и физически подвижни – например добри танцьори) понасят подигравки и са карани да се чувстват сякаш са дефектни или объркани по отношение на сексуалната си ориентация.

Това мислене е психологически и психосексуално грешно от самото начало и няма нищо общо с природата и с реалността. Ето причината защо толкова много жени днес мислят, че нещо липсва у толкова много мъже – И ТО НАИСТИНА ЛИПСВА.

В естественото състояние на нещата и в реалността, двете енергии (мъжка и женска) трябва едновременно да присъстват у индивида, така че той/ тя да има вътрешен баланс. Само тогава той/ тя ще може да пленява сърцата и да създава буря от хормони у противоположния пол. Мъжете трябва да показват някои признаци на женска енергия, също както жените трябва да притежават известно количество мъжка енергия с цел вътрешен баланс и неустоим магнетизъм.

Истинското лошо момче е пример за мъж, който е приел този вътрешен тандем от енергии и успява да използва всяка от тях по правилния начин, в правилното време, на правилното място и върху правилната личност.

Всъщност кой е този човек, който всеки мъж иска да бъде и всяка жена иска да има?

Той умее да се шегува и закача по момчешки хитро. Каквато и да е възрастта му, никога не остарява в сърцето си, не загубва остротата на ума си и пъргавината на тялото си. Има странната способност да добавя нотка на еротична опасност в общуването си, което го прави толкова непредвидим и мистериозен (ах, това излъчване на вълк единак).

Той е достатъчно силен да се бори за това, в което вярва.

Не приема лошо поведение от никого (дори и от жената, която обича), но може да бъде много нежен, внимателен, уязвим, ултра-чувствен, изключително страстен, решителен и постоянен. Той е един от онези редки екземпляри мъже, които са в досег с естествените си инстинкти и е способен да изразява собствените си чувства (много спокойно във всяка ситуация). Може да е придирчив в избора си на жена, но когато обича, го прави толкова дълбоко, толкова очевидно и толкова обезоръжаващо, че изважда на бял свят НЕПОДПРАВЕНАТА ЖЕНА у дамата на сърцето си.

Това е типът мъж, който почти всяка жена иска или си мечтае нейният приятел/ съпруг да прилича поне малко на него.

Е, след всичко казано дотук, за вас, мъже, които питате: „Защо жените винаги напускат доброто момче?”, имам една лоша новина и една добра

Хм, как ли мога „тактично” да ви съобщя лошата?

Е, добре де… Милите или „добри” момчета просто не карат кръвта на жените да кипи. Причината е, че жените (както повечето животни) си имат начин да надушват страха, несигурността и безпомощността от километри. Да, отвреме-навреме чуваме като ни казвате „мили” думи и виждаме като правите „мили” жестове за нас, но не усещаме нищо да кипва във вените… пулсът не се очестява… не настъпва никаква промяна… пълна нула.

Моля ви, не убивайте вестоносеца! Просто казвам нещата такива, каквито са.

Това е лошата новина. Сега, има и ДОБРА НОВИНА за добрите момчета (специално и само за вас).

Вярвате или не, този „мил” подход към жените, за който всички ви казват, че е вашият пасив, всъщност може да се окаже мега предимство.

Разбирате ли, един негодяй има дърозстта и куража да отиде при жената и да понесе евентуалното отхвърляне от нейна страна – за което шапка му свалям. Но това е единственото, което този наперен его-маник притежава като предимство. От него може да се очаква само малко арогантност (това го умее по-добре от вас), малко чар, който идва от факта, че е играч и малко страст, която той извлича от желанието си да е център на вселената. Той си няма и идея какво е да имаш сърце, което може да обича една жена, защото неговата идея за любов е да се напива всяка вечер и да отбелязва точка с някоя празноглавка.

Истинският добър мъж от друга страна е човек с характер и чувствителен към женските емоции и преживявания. И когато той получи шанс, е способен да бъде добро момче с хубава връзка. За съжаление обаче в много случаи всичко, което едно добро момче може да предложи, е твърде много чувствителност и „политическа коректност”. Голямо сърце, голяма доза интелигентност (за съжаление не важи за социалните му умения) и не чак толкова кураж.

Ето защо да бъдеш добро момче може всъщност да се окаже БЛАГОСЛОВИЯ.

Тъй като е много по-трудно да се сдобиеш с любящо сърце, да развиеш характера си и да се научиш как да бъдеш чувствителен към женските емоции по начин, който кара жените да се усещат уважавани и обичани, за негодяя e сериозно предизвикателство да покаже ДЪЛБОЧИНАТА НА ЕМОЦИОНАЛНИТЕ РЕАКЦИИ на лошото момче.

Това дава на доброто момче предимство пред негодяите, защото повечето от вас вече притежават доста сърдечност и характер и просто трябва да добавите ПЪРВИЧЕН И НЕОПИТОМЕН ТЕМПЕРАМЕНТ – нещото, което печели сърцата и въздейства на хормоните на жените.

от Милена Динкова