Луиз Хей: Тялото пряко отразява нашите убеждения!

Луиз Хей: Тялото пряко отразява нашите убеждения! | Диана

Тялото, както и всичко останало в живота ни – не е нещо друго, а пряко отражение на нашите убеждения. Нашето тяло винаги ни говори – ако намерим време да го послушаме … Всяка клетка в тялото реагира на всяка наша мисъл и всяка дума.

Начинът ни мислене и думите ни определят поведението на тялото. Човек с тъжно лице определено има тъжни мисли. В това отношение са интересни лицата на възрастните хора. Те са пряко отражение на техния начин на мислене през целия им живот. А как ли ще изглеждате, когато остареете?

Тук представям пълен списък на метафизичните диагнози и ментални причини за много заболявания. Това е вярно около 90-95%.

Главата представлява нас самите. Това е, което показваме на света. Нас ни познават по главата. Когато нещо не е наред с главата, това означава, че нещо не е наред с нас.

Косите са сила. Когато сме много уплашени, ние създаваме „стоманен колан“, който обикновено започва в раменните мускули, а върви към главата, а понякога и към очите. Косата расте през космения фоликул. Когато ние създаваме голямо напрежение в черепа, тези фоликули автоматично се затварят и косата започва да умира и да пада. Ако напрежението е постоянно и черепът не се отпуска, косата спира да расте. Резултатът – плешива глава. Жените започнаха да оплешивяват, когато навлязоха в „деловия“ мъжки свят.

Ние, разбира се, това не винаги забелязваме, тъй като много перуки изглеждат напълно естествени.

Ушите. Те са символ на способността да слушаме и чуваме. Когато човек има проблеми с ушите, това означава, че в живота му има нещо, което той отказва да чуе. Болка в ушите е пример за най-висшето раздразнение по отношение на това, което чувате. Децата често имат болки в ушите. Те, бедните, трябва да слушат у дома неща, които не искат да чуват. Да изразява гнева си на детето е забранено, и поради това на практика не може да промени нищо, а тази невъзможност води до болки в ушите.

Глухотата е дълго – може би продължаващо през целия живот – нежелание да се слуша някой. Обърнете внимание: обикновено ние виждаме партньор със слухов апарат, а другият говори без да се спира …

Очите говорят за възможността да се вижда. Когато имаме проблеми с очите, това обикновено означава, че ние отказваме да видим нещо – или в себе си или в живота ни. Когато видя малки деца с очила, аз знам, че нещо не е наред у дома им, те буквално отказват да видят нещо. Ако те не могат да променят ситуацията, буквално разсейват зрението си, така че очите им да загубят способността да виждат ясно.

Главоболие се случва, когато ние се чувстваме непълноценни. Следващия път, когато имате главоболие, спрете за момент и се запитайте, къде се чувствате унизени и защо. Простете на себе си, нека това чувство си отиде и главоболието ви ще изчезне от само себе си.

Мигрени си създваат хора, които искат да бъдат перфектни, както и тези, у които са се натрупали много раздразнения в този живот.

Шията и гърлото са много интересни.

Шията е капацитетът за гъвкаво мислене, способността да се вижда от другата страна на въпроса и да разбере гледната точка на другия човек. Когато имаме проблеми с шията, това означава, че ние сме упорити и отказва да бъдем по-гъвкави.

Гърлото е нашата способност да се застъпим за себе си, да помолим за това, което искаме. Проблеми в гърлото възникват от чувството, че ние „нямаме право“ и чувство за малоценност.

Възпалено гърло – това е постоянно раздразнение. Ако се придружава от простуда, означава и объркване. Ларингит обикновено означава, че ние сме толкова зли, че буквално не можем да говорим. Гърлото освен това е място в тялото, където е концентрирана цялата ни творческа енергия.
Когато ние се противопоставяме на промяна, често имаме проблеми с гърлото си.

Обърнете внимание, че ние понякога започваме да кашляме без причина. Или някой друг започва да кашля. Какво се казва в този момент? На какво реагираме? Може би това е упоритост, съпротива или индикация, че ние сме в процес на промяна?

Гърбът е система за опора. Проблеми в него показват, че чувствате липса на подкрепа. Твърде често ние мислим, че ние сме подкрепяни от семейството и приятелите си. В действителност, това е подкрепата на вселената и на самия живот.

Проблеми с горната част на гърба – сигнал за липса на емоционална подкрепа: „Съпругът ми (любовник, приятел) не ме разбира и не ме подкрепя.“ Средната част на гърба има пряко отношение към вината. Страхувате ли се от това, което е зад вас или криете нещо там? Имате ли усещането, че някой ви е ударил в гърба?

Притеснявате ли се непрекъснато за парите си? Това може да бъде източник на проблеми в долната част на гърба.

Белите дробове – способност да се приема и дава живот. Белодробни проблеми обикновено възникват поради нашето нежелание или страх да живеем пълноценен живот, или от факта, че ние вярваме, че нямаме право да живеем пълноценно. Тези, които пушат много, обикновено отричат живота. Те крият зад маската на дима своята малоценност.

Гърди – олицетворение на майчинството. Когато има проблеми с гърдите това означава, че ние буквално задушаваме с вниманието си друг човек, вещ или ситуация. Ако има рак на гърдата, това е натрупано негодувание или гняв. Освободете се от страха и знайте, че у всеки от нас е активен и работи разумът на Вселената.

Сърцето, разбира се, символизира любовта, а кръвта – радостта. Когато в живота ни няма любов и радост, сърцето буквално се свива и става студено. В резултат на това кръвта започва да тече бавно и ние постепенно вървим към анемия, съдова склероза, инфаркт. Ние понякога сме толкова оплетени в драмата на живота, която си създаваме, че не забелязваме радостта, която ни заобикаля. Златно сърце, студено сърце, черно сърце, любящо сърце – какво е сърцето ви?


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Стомахът преработва и смила всички нови идеи и ситуации. А какво и кого вие можете да „смилате“? Когато имаме проблеми с стомаха, това обикновено означава, че ние не знаем как да асимилиране нова житейска ситуация. Ние сме уплашени.

Стомашна язва – това не е нещо повече от страх, чувство, че не сме достатъчно добри или пълноценни. Ние се страхуваме, че не сме достатъчно добри за родители, шефове, учители и т.н. Ние буквално не можем да преглътнем факта какво представляваме. Стараем се да угодим на другите. Отговорът на този проблем е – любов.

Камъни в жлъчката представляват натрупани горчиви мисли, както и гордостта, която не позволява да се отървете от тях. Опитайте следното упражнение: постоянно си казвайте: „Аз съм щастлив да се освободя от миналото си. Животът е прекрасен и аз също“.

Проблеми с пикочния мехур, ануса, половите органи се дължат на изкривени представи за нашите органи и функциите, които изпълняват. Всеки орган на тялото ни – това е голямо отражение на самия живот! Ние не мислим, че животът е мръсен и грешен. Защо толкова мислим за гениталиите? Анусът е толкова красив, колкото и ушите. Без ануса ние не бихме били в състояние да се отървем от токсините и ще умрем много бързо. Всяка част от тялото ни и всяка функция, която тя изпълнява, е нормална, естествена и красива. Нашите полови органи са създадени за удоволствие. Да се отрича този факт – е начин да се създава болка и наказание. Сексът е прекрасен и е напълно нормално да се прави секс, както яденето и пиенето.

Яйчниците са творческата енергия. Проблемите с тях са неизразени творчески възможности.

Краката ни носят през целия живот. Проблеми с краката показват страх или нежелание да се движим напред, да се движим в определена посока.
Нежеланието да действаме често се проявява в сериозни проблеми с краката си. Разширените вени – или дом или работа, които мразите.

Нещастните случаи въобще не са „случаи“. Както всичко останало в живота ни, ние сами ги създаваме. Никога не си казвайте: „Искам с мен да стане злополука.“ Ние просто създаваме система от интелектуални убеждения, които могат да привлекат нещастен случай. С някои от нас винаги се случва нещо, а други живеят цял живот без драскотина.

Нещастните случаи са израз на гняв и негодувание. Те са израз на безнадеждност и пълна липса на свобода човек да изразява чувствата си.

Нещастен случай – това също е бунт срещу властта. Ние сме толкова ядосани, че искаме да ударим някой, но вместо това, се удряме сами. Когато сме ядосани на себе си, се чувстваме виновни, когато буквално си търсим сами наказание, то идва под формата на нещастен случай. На пръв поглед, ние сме само жертви на невинна на злополука. Инцидентът ни позволява да помолим за помощ и съчувствие другите. Да ни лекуват раната и да се грижат за нас. Често ние сме принудени да лежим в леглото, понякога в продължение на дълъг период от време. И ние стенем от болка. С болката нашето тяло ни подсказва нещо, над което трябва да работим. Силата на болката показва колко силно сме искали да се накажем.

Ревматизъм – заболяване, придобито от постоянна критика към себе си и другите. Хората с ревматизъм обикновено привличат хора, които постоянно ги критикуват. Това е така, защото според техните собствени убеждения, трябва да критикуват другите. Имат проклятие – това е тяхното желание постоянно да са „съвършени“, с всякакви хора и във всяка ситуация. Тяхната тежест е наистина непоносима.

Астма. На човек с астма изглежда му се струва, че не разполага с правото да диша. Децата с астма – това, като правило, са деца с високо развита съвест. Те винаги поемат вината върху себе си. Понякога помага да се промени мястото на пребиваване, особено ако семейството не излиза с тях. Обикновено децата с астма се възстановят.

Рак – болест, причинена от дълбоко натрупани обиди, които буквално започват да изяждат тялото. В детството се случва нещо, което пречи на нашата вяра в живота. Този случай никога не се забравя, и човек живее с чувство на огромно самосъжаление. Трудно е понякога да има дълга, сериозна връзка. Животът на такъв човек се състои от безкрайно чувство на неудовлетвореност. Чувството на отчаяние и безнадеждност преобладава в съзнанието му, той лесно обвинява другите за своите проблеми. Хората, страдащи от рак, са много самокритични. Както се убедих от собствения си опит, придобиването на способността да обичаш себе си и да се приемаш какъвто си, лекува рака.

Наднорменото тегло – това е само необходимост от защита. Ние търсим защита от болката, критиката, сексуалността, обиди и т.н. Богата селекция, нали? Никога не съм била дебела, но от собствения си опит знам, че когато се чувствам несигурна, аз натрупвам мазнини автоматично, няколко килограма. Когато заплахата изчезне, наднорменото тегло също изчезва.

Болката от всякакъв произход, по мое мнение – е доказателства за вина. А вината винаги търси наказание, което от своя страна, създава болка. Хроничната болка възниква от хронично чувство за вина, което е толкова дълбоко вътре в нас, че ние често дори не знаем за него. Вината е чувство безполезно. Това чувство никога за нищо не помага, то не е в състояние да промени ситуацията. Така че се освободете от затвора.

Операция (всякаква). Намесата на хирурга е необходима, например, при наранявания на ръцете, краката, така че хората да могат да се фокусират върху възстановяването и върху това, случката да не се повтори отново. В медицината днес има много добри лекари, които напълно са се посветили да помагат на хората. Все повече и повече лекари започват да лекуват, като използват холистични методи.

И все пак повечето от нашите лекари не искат да се справят с причините за болестта, а лекуват само симптомите и последствията. Те правят това по два начина: или тровят с лекарства или режат. Хирурзите само режат и ако отидете на хирург, той със сигурност ще препоръча операция. Ако нямате друг избор, съгласете се, така че да можете бързо да се възстановите без усложнения.

Туморите са фалшиви израстъци. В мидата попада една малка песъчинка и тя започва да изгражда около нея твърда и блестяща обвивка, за да се защити сама. Ние наричаме песъчинката перла и се възхищаваме на нейната красота. Ние, като мидите, поглъщаме поток от обиди и живеем с тях, докато се превърнат в тумор. Аз наричам това „прожекция на стар филм.“

Убедена съм, че тумори при жените в матката, яйчниците и т.н. са от това, че те поемат емоционалната болка, която се появява в резултат на въздействие върху тяхната женственост, и я носят със себе си през целия си живот, докато се появи тумор. Аз го наричам така: „Той ме обиди много.“

Въпросът не е в това, какво случва с нас в този живот, а как реагираме на него. Ние, без изключение, на 100% носим отговорност за всичко, което се случва с нас.

Луиз Хей