Как да избегнем негативните мисли

Как да избегнем негативните мисли | Диана

Негативното мислене води до стрес, а той от своя страна до липсата на удовлетвореност и създаването на още повече негативни модели.

Когато започнем борбата с негативното мислене, виждаме, че сякаш сме живели в мъгла, зад която се крие един удивителен свят, изпълнен с чудеса.

Нашите мисли влияят пряко на качеството ни на живот и способността ни да изпитваме радост. Ако винаги се фокусираме върху негативното, не си даваме възможност да изживеем всички хубави неща, които ни заобикалят.
Ето как да се сбогувате с негативното мислене:

1. Поемете отговорност за мислите си – отчитайте всяка негативна мисъл и я спирайте още преди да е пуснала корени в ума ви. Така постепенно ще се научите да пускате само положителните мисли и те ще създадат чудесна среда за развитието на прекрасни събития в живота ви.

2. Поемете ангажимент да промените мисловните си модели – само желанието да започнете да мислите позитивно няма да ви помогне. Трябва здраво да се заемете с това, а не само да си мислите „започвам да мисля позитивно“, за да видите желаните резултати. И имайте предвид, че това няма да стане за една нощ.

3. Повишете нивото на осъзнатост – най-добрият начин да се справите с негативните мисли е да знаете, че те са там и да направите така, че да ги премахнете. Твърде много хора дори не осъзнават, че мислят негативно и то през цялото време.

4. Не си позволявайте да развивате негативните мисли – често пъти, когато една негативна мисъл се загнезди в съзнанието ни, създаваме цял сценарии за това какво ще се случи. Спрете това – трансформирайте я още в зародиш и създайте позитивен сценарии.

5. Заменяйте всяка негативна мисъл с позитивна – това е много забавно. Нашето подсъзнание не може да открои кои мисли са позитивни и кои негативни. То ги възприема и обработва, след което на база тези мисли ние взимаме решенията си и определяме живота си. Защо не замените всичко с отрицателен знак, с такова с положителен – всички печелят!