Жена ми не работи!

Жена ми не работи! | Диана image 2

Разговор между един съпруг (С) и един психолог (П):

П: Какво работите г-н Роджърс?

С: Аз работя като счетоводител в една банка.

П: Жена Ви?

С: Тя не работи. Тя е домакиня.

П: Кой прави закуска за семейството Ви?

С: Жена ми, защото тя не работи

П: В колко часа се събужда жена Ви?

С: Събужда се рано, защото трябва да се подготви. Тя приготвя обяд за децата. Проверява ги дали са добре облечени и сресани. След закуска, следи да си измият зъбите и да приготвят раниците си за училище. Събужда бебето, сменя памперса и дрехите му. Кърми го и прави закуска, едновременно.

П: Как децата Ви стигат до училище?

С: Жена ми ги кара до училище, защото тя не работи.

П: След като децата си на училище, с какво се занимава тя?

С: Обикновено винаги намира какво да прави, докато е навън, така че не ѝ се налага всеки път да сваля детското столче от колата, защото има сметки за плащане или се отбива в супермаркета. Понякога забравя нещо и трябва да се върне отново и отново. С бебето на ръце, разбира се. След като се прибере у дома, трябва да нахрани бебето за обяд и кърми отново, сменя пелени и го приготвя за следобедна дрямка. Докато то спи, тя мие чиниите, оправя прането и чисти из къщата. Защото тя не работи.

П: Вечерта, след работа Вие какво правите?

С: Почивам си, разбира се. Е, уморен съм – след работа цял ден в банката.

П: Какво прави жена Ви вечер?

С: Прави вечеря, сервира на децата и на мен, мие чиниите, подрежда масата отново, след това отново подрежда и къщата. Разхожда кучето, докато изхвърля боклука. След като е помагнала на децата с домашните, им помага с пижамите, а бебето пременя с нов памперс. След това им дава топло мляко и ги следи да си измият зъбите. След като си легне, тя се събужда доста често, за да кърми и евентуално да смени пелени, ако е необходимо.
Тъй като тя не трябва да става за работа.

текстът е взаимстван от Фейсбук