Жената трябва да бъде омъжена

Жената трябва да бъде омъжена | Диана

Всяка жена трябва да бъде омъжена. Така казала прабаба на дъщерите си, а те – на своите. Ако една жена не се омъжи навреме, това може да навреди на репутацията и. Бъдете сигурни, че ще се случи нещо ужасно – ще има ухажори и флиртове. Флиртът е неприемлив. А ухажори – това е ужасно. Поради това е необходимо да се омъжи, да се грижи за мъжа си и да живее с него завинаги. Ако се случи да е лош, трябва да изчака три години, за да се омъжи отново. Докато флиртът още не е започнал.

И леля Клара, която овдовя, скърбя три години и се омъжи. Срещна се с един достоен и уважаван професор и направи сватба – как без сватба? Ярка рокля с букет от рози, с руси къдрици. И като цяло – всички жени в семейството, с изключение на мен, са високи, стройни и руси. Със сини очи. И побелелият професор там. И аз също отидох в заведението.

Цялото семейство се събра. А две дами, неприятни, дебели, леко мърляви, с къдрава къса коса, обсъждаха леля Клара. Може би работеха в заведението или организираха сватбата – не знам. Но всичко чух. С отрова в гласа си едната каза, че това е глупост, да прави сватба. И така да се облича.

И въобще – булката е над 40. На тази възраст няма какво да покаже и да организира сватба. И като цяло – булката изглежда зле. А щом е на повече от четиридесет не може да се показва с такава ярка рокля! Аз с удоволствие се намесих и казал, че леля Клара е на 68! И тя изглежда не много добре, да, така е. Обикновено изглежда много по-добре. В дънки и пуловери – те повече и отиват. А с рокля, наистина, малко я състарява.

Жените се разстроиха и се оттеглиха, опитвайки се да не се гледат в огледалото – голямо огледало в залата. Въпреки, че нямаше да им навреди да се погледнат. И да помислят – кой изглежда зле на тази чужда сватба …

Източник: drugitenovini.com