Силата на молитвата е доказана от учените! Настояща мистика!

За да живее тялото ни, ни трябва храна, за да живее душата ни – молитва. Силата на молитвата е доказвана много пъти. Но учените започват да научават сравнително скоро за самото й действие върху човешкото тяло. И първите научни открития изненадват дори закоравелите атеисти.

Проучванията са проведени в Durham University (Великобритания) в местната болница. Учените поканили няколко монаси, сестри и свещеници от различни вероизповедания да се молят за 700 пациенти, страдащи от различни сърдечни заболявания.

В продължение на няколко дни, лекарите водили бележки за състоянието на пациентите и когато експериментът приключил, всички данни били предоставени на експертите. Скоро професор Мичъл Крушов обявява резултатите: при 500 пациенти заради молитвите темпът на възстановяване се увеличил с около 93%.

Но един украински учен решил да изследва ефектът от молитвата върху човешката кръв. Идеята дошла на Михаил Иванович преди петнадесет години по време на посещение в една църква в неделя.

Авторът на много експерименти Майкъл Лазорик – доктор, доцент, от Националния университет в Ужгорд, бил и хомеопат и инженер. По време на мандата си на учен той патентовал повече от 166 изобретения.

Преди това Лазорик е провел проучване за въздействието върху кръвта. Сега той се интересува от въпроса за това как се променя структурата на кръвта по време на молитва.

Експериментът се провел между петнадесет доброволци. Те били адвокати, лекари и хора без образование. Пациентите страдали от атеросклероза, хепатит В, претърпели сърдечно заболяване или други заболявания.

Той взимал кръв от вената и разглеждал пробите преди молитвата и след това. Невероятно, но след първата молитва много от изследваните пациенти получили значително увеличаване на силите в организма!

Например, едното изследване било на мъж, който страдал от остеомиелит (гнойни кости на краката). Сравнили кръвната картина преди и след молитвата, и установили, че нивото на един от показателите за паницитоза в кръвта му станало шест пъти по-ниско, отколкото преди експеримента.

Както е известно, кръвта се състои от вода. След молитва тя променяла структурата си и започвала да има съвсем различни свойства. Това било така, защото променените свойства на кръвните клетки били в резултат на промените във водната структура, която е съставна част от клетката.

Когато ученият сравнил резултатите от проучването на цялата група, станало ясно, че молитвата имала много мощен ефект. Той обяснил, че по време на възпалителния процес се развивала агресия срещу патогените, но молитвата имала успокояващ ефект.

Скоро, за да бъде оценен ефекта на молитвата върху човека, ученият дори патентовал изследването си.

“По време на молитвата човек спира да мисли за болестта”, – казва ръководителят на Лабораторията по психофизиология в Санкт Петербург професор Валери Слезин.

Понякога това води до пълно възстановяване на неизлечимо болни хора. Известно е, че науката лекува рака, но се изисква по-внимателно разглеждане.

Молитва срещу болести

Вдъхновени от тази информация, подготвихме за вас молитва срещу болести:

О, святи Боже! Погледни надолу и бъди милостив! Заедно с твоите небесни ангели прости греховете на грешения. Излекувай душевното и телесното заболяване, нека да дойде помощ и мир. Молим се за изцелението от всякаква болест. Дари ни със здраве и благополучие на тялото и снабди нуждите ни, слава на Тебе, и даващ всички добри неща, в името на нашия свят Бог, Баща и Сина и Светия Дух во веки веков. Амин.

Чрез своето изследване, учените потвърждават, че молитвата не е опиум за народа. Когато я четете, звуковите вибрации действат на тялото и причиняват промени в кръвните показатели на човека, тъй като по време на молитвата човек включва съзнание, зрение, слух и реч.

Съвет

Ето как молитвата помага да преодолеете трудните предизвикателства на живота. Това състояние ще ви помогне излекувате тежко заболяване, да получите семейно щастие, да имате бебе, да промените съдбата си към по-добро. Основното нещо е да повярвате и да се помолите истински, от сърце.

Източник: http://bukvarche.com