Житейските проблеми зависят от това, какво ви боли

Знаете ли какво се случва, когато се сблъскат медицина и психология? Удивително нещо, казваме ви! Психосоматикаустни та – това е областта на медицината, която се занимава с влиянието на нашите емоции и страхове върху здравето. Научно доказано е, че нашите вътрешни преживявания, проблеми и чувства са в резултат на физически заболявания.

Карина Багдасарова, представител на известната династия циркови треньори, призна, че през целия си живот е искала да бъде танцьор, а баща й я е принудил да работи на арената. В зряла възраст, когато тя започнала да се занимава с това, разбрала, защо през целия си живот страда от болки в кръста.

И така, какво казват вашите възпалени места?

Глава

Ако често или постоянно ви боли глава – значи ви “боли” мисълта и имате изобилие от информация. Главоболието често се появява при интелигентни хора, които потискат емоциите си. Този проблем показва ниско самочувствие и страх от вътрешни упреци.

Коса

Проблеми с косата (преждевременно побеляване, косопад, безжизненост) – индикатор за стрес, безпомощност и отчаяние. Косата, особено при жените е символ на жизненост. Проблемите могат да възникнат, ако човек живее в постоянно напрежение и страх. И точно тогава трябва да бъдете себе си и да вярвате в себе си. Понякога заболяването на косата може да се появи като отговор на голямо его, гордост и като несъзнателно негодувание срещу Бога.

Шия

Шията свързва ума (главата) със сетивата (тялото). Проблемите с врата показват, че не сте в хармония със себе си. На метафизично ниво, това трябва да се разбира като мост между духовното и материалното. Болестите на врата говорят за липсата на гъвкавост: хората се страхуват да се обърнат, за да чуят истината зад гърба си.

Очи

Късогледство – липсата на визия, страх от бъдещето и нежелание да се погледне отвъд своя нос.
Далекогледство – невъзможността да живеят в настоящето. Човек с далекогледство мисли твърде дълго, преди да направи нещо, не може да види ситуацията като цяло.
Далтонизъм – не възприема цвят, вижда всичко сиво. Той казва, че човек не може да изпита радост в живота.
Глаукома – човек страда в настоящето за миналото и няма желание да прощава.

Зъби

Зъбите ги болят нерешителните хора. Не са в състояние да анализират ситуациите в живота. Проблеми с дъвченето показват, че не можете да се учите от обстоятелствата, горните странични зъби са отговорни за вземане на решения, а долните – за поемане на отговорност за своите решения.

Уста

Болестите в устната кухина, като стоматит, са свързани с болки в душата. Устата е свързана с приемането на нови идеи. Всички проблеми, там говорят за дезорганизация в тази сфера.

Устни

Устни – отражение на нашата чувствителна природа. Вътрешните проблеми, могат да се отразят на следните заболявания:
Напукани устни – човек, разкъсван от противоречиви чувства.
Хапе си устните – самонаказание за показване на чувственост.
Херпес – същото като хапане на устните, но в по-тежка форма.

Кръст

Болките в кръста означават конфликт и чувство за вина в миналото. Долната част на гърба е свързана с материални блага, пари, партньор, дом, деца, работа, дипломи и т.н. Болка в тази област показва, че хората искат да имат нещо, с което да се чувстват по-уверени.

Стави

Бурсит – Човек се стреми към съвършенство във всичко, дори и в малките неща. Той не си позволява да покаже гняв и този гняв се натрупва в ставите.
Артрит – при хората с артрит винаги доминира думата “необходимо”. Много силни “вътрешни критици.”
Изкълчвания – Честите изкълчвания на крайниците показват, че хората си позволяват да бъдат манипулирани.
Проблеми с колената – упоритост, гордост, повлияни от страх.

Наднормено тегло

Ако човек страда от наднормено тегло, той трябва да преразгледа своя вътрешен свят. Човекът е твърде уязвим към обществото, към живота като цяло. Хората с наднормено тегло в детството или юношеството често са изпитвали много унижения, подигравки и обиди.

Колена

Проблемите с колената говорят за конфликти в принципите за живота. Може би искате нещо, което е в противоречие с вашите морални принципи. Болка в долната част на крака затруднява движението, така че това е свързано с отношението ни към бъдещето и способността ни да се движим напред в живота.

Стомах

Лекарите потвърждават, че гастритът често е резултат от горчив опит и нерви. Стомашните проблеми показват, че сте в състояние на неопределеност, в живота ви липсва сигурност. Язвата на стомаха говори за чувство за малоценност, страх и несигурност.