Вижте, как трябва да се съчетават продуктите при разделно хранене-таблица

Разделното хранене е метод, с помощта на който, се определя какви храни биха могли да се комбинират съвместно и какви трябва да се избягват.

Според специалистите разделното хранене не само подобрява храносмилането, но и по този начин се усвояват по-пълноценно хранителните вещества, отчитайки спецификата на храносмилането на всеки човек.

За първи път за разделното хранене говори д-р Уилям Хей (1866 – 1940) и до ден днешен в някои източници този начин на хранене е познат като “Диетата на д-р Хей”. Той има много последователи, които развиват идеята за здравословния режим на хранене и съставят система, по която човек може да се ориентира какви продукти може да смесва и какви не.

На таблицата по-долу може да видите най-точният метод за съчетаване на храните и веществата за правилно разделно хранене.

Специалистите са категорични, че човек трябва да бъде постоянен и да не очаква чудеса за седмица или месец.

Но всички последователи на д-р Хей са категорични, че разделното хранене е в състояние не просто да подобри общото ни здравословно състояние, но дори е възможно да се излекуват различни болести, каквито примери дават самите те от своята практика.

Източник: http://lekuvai.eu