Какво е Асцендент? Как да разбера кой е моят изгряващ знак?

Ако ви попитаме коя зодия сте, вероятно ще ни отговорите мигновено. Що се касае до асцендента, обаче – темата не е чак толкова ясна за всеки. Сигурно чувате тази дума доста често, но нямате ясна представа какво означава тя.

Какво е асцендент?

Това е зодиакалния знак, който изгрява на източния хоризонт в момента на нашето раждане. Той е изключително важен елемент от хороскопа и е своеобразно начало на системата от т. нар. домове – различните сфери от нашия живот.

Асцендентът е еквивалентен на Iви дом, който определя нашата личност, нашия “Аз”. Знакът, който изгрява на изток в момента на нашето раждане до голяма степен показва нашето външно поведение и начина по който ни виждат другите. Думата “външен” е ключова за изгряващия знак, доколкото той представлява външната страна на нашата личност и нашите непосредствени реакции. Често се оказва, че Асцендентът е отговорен за всичко, което другите виждат в нас като първо впечатление. Мнозина смятат, че той ни разкрива по-пряко и непосредствено от слънчевия знак – зодията. Сравняват Асцендента с вратата на къщата, входът, през който трябва да преминем, за да видим самата къща.

Асцендентът символизира това, което ви е предопределено в живота. Астролози обясняват, че ако някога сте се чувствали така, сякаш не се идентифицирате с вашия слънчев (основен) знак, това вероятно е така, защото вашият изгряващ знак е частта от вашата личност, която наистина изпъква на преден план. Всъщност нашият асцендент е нашата същност, която представяме на света.

Как да разберем асцендента си?

За да изчислите своя изгряващ знак, ще ви трябват дата и час на раждане, както и точен час. Последният е от решаващо значение за изчисляване на точния знак, в който се намира вашият асцендент, защото знакът в източния хоризонт на Земята се променя на всеки един до два часа.

Калкулатор за асцендент

По своята същност, изгряващият знак е един от най-важните аспекти във вашата диаграма. Той представлява вашата идентичност, първото впечатление, което оставяте и дори има пръст във външния ви вид. Асцендентът отговаря и на визията, която имате за себе си. Той определя и това доколко сте адаптивни към нови и непознати ситуации. Съчетавaйки се с вашия основeн знак, той ви дава по-ясна представа за вашата същност.

Ето какви характеристики притежава всеки изгряващ знак:

Овен

Вие имате силно чувство за идентичност и предприемачески дух. Страстната ви природа ви прави лидери, но и допринася за това да вземате бързи решения, базирани на емоцията. Проактивни сте и имате интереси към спорта и здравословния начин на живот.

Телец

Думата “спокойствие” е второто ви име. Вие сте изявен индивидуалист и също така не обичате да преувеличавате. Чувствителни сте към сензорна стимулация и вероятно сте фенове на ASMR и на разходките сред природата. присъщо ви е да намирате радост в малките неща.

Близнаци

Вие сте любопитни и жадни за нови знания. Постоянно сте на педала и можете да виреете във всякаква обстановка. Специалната ви способност е, че предавате енергия на околните.

Рак

Вие сте чувствителна натура, но имате и силно изразена интуиция. Печелите всички с доброто си сърце и нежност. Имате склонност да се затваряте в себе си и на хората им е трудно да ви “прочетат”.

Лъв

Вниманието на околните не ви е никак чуждо. Вие сте експлозивни и креативни и знаете как да се държите с околните. Артистичната ви природа ви прави склонни към експерименти с модата и нестандартни прически.

Дева

Разрешавате проблемите с лекота и се прецизни по отношение за всеки детайл. Колкото помагате на другите, толкова държите и на себе си. Визията ви винаги е обрана, но пък безупречна. Изразяването на емоции не ви е присъщо.

Везни

Вие сте истински диплома и не вземате решение преди да чуете всички гледни точки. Балансът е онова, което непрекъснато търсите в живота си. Имате усет за красивото и знаете как да преобразите всяко място, така че да се превърне в истинска приказка. Влюбчиви сте и рядко сте необвързани.

Скорпион

Астролозите ви определят като суперчовек. Притежавате комбинация от емоционална интелигентност и силно развито шесто чувство. Склонни сте да градите стени между себе си и околните и трудно се разкривате. От друга страна пък, вие притежавате способността да разпознавате хората, дори без да сте разговаряли с тях.

Стрелец

Животът ви е приключение. Искате да опитате от всичко. Имате нужда от динамика и често очаквате това и от другите. Животът ви непрекъснато се променя и служите за вдъхновение на околните. По природа сте оптимист и извличате позитивното от всяка ситуация. За вас няма прекалено голяма мечта!

Козирог

Дисциплината е на първо място за вас. Също така изпитвате силно уважение към историята и държите да знаете от къде произхождате. Игричките на дребно не са вашата чаша чай. Знаете как да покажете, че вие сте лидерът!

Водолей

Винаги гледате в бъдещето и правите планове за следващите 20 години. Не поглеждате назад и не съжалявате за нищо, което се е случило в миналото. Не обичате правилата и ги прекрачвате във всеки един удобен момент. Често имате чувството, че не се вписвате никъде.

Риби

Вие сте замечтана и чувствителна личност и не понасяте да гледате как някой страда. Вярвате, че всичко е свързано помежду си. У вас се крият няколко самоличности, тъй като ви сте силно изразена артистична натура.