Как да четем знаците на дланта (ръководство за начинаещи)

И така, знаете ли как да четете длани ? От всички практики за гадаене, четенето на длан, известно още като хиромантия или хиромантия, е една от най-високо ценените, макар и трудна за разбиране (игра на думи определенопредназначен). Просто казано, хиромантията е изкуството да се анализират физическите характеристики на ръцете, за да се интерпретират личностните характеристики и да се предвидят бъдещи събития. В рамките на четенето на длан ръцете се считат за портали, които хвърлят безценна информация. Но, вярвате или не, разбирането на основите на четенето на длан – включително линията на живота и линията на любовта – не е толкова трудно, колкото си мислите. Напред, нека проучим основната теория и техники за четене на длан, заедно със съвети и трикове, които да ви помогнат да култивирате своя уникален подход. В края на краищата, след като се научите как да тълкувате този мощен магически инструмент, вашето бъдеще буквално лежи на дланта на ръката ви.

Въпреки че точният ѝ произход остава неизвестен се смята, че хиромантията започва в древна Индия, разпространявайки се в евразийската суша до Китай, Тибет, Персия, Египет и Гърция. Всъщност Аристотел описва подробно четенето на дланта в своя труд De Historia Animalium (История на животните) преди 2500 години. Неговото мнение е било, че “редовете не се пишат на човешката ръка без причина.”

След като изпада в немилост през Средновековието, хиромантията претърпява монументално възраждане през 19-ти век, когато интересът към окултизма нараства. Хирологичните дружества са основани за насърчаване и развитие на практиката в Обединеното кралство и Съединените щати; четящите палми като родения в Дъблин Уилям Джон Уорнър, известен с псевдонима си Cheiro , натрупаха последователи в световен мащаб. До средата на 1900 г. хиромантията е напълно интегрирана в американската поп култура.

Кои длани трябва да четете?

Въпреки че мненията се различават, много съвременни читатели смятат, че е важно да се анализират както лявата, така и дясната ръка: недоминиращата ръка разкрива естествената личност и характер, докато доминиращата ръка показва как тези черти са били актуализирани на практика. Заедно те разкриват как човек използва потенциала си в този живот.

Точно както когато се учите да четете астрологична рождена карта, за да овладеете хиромантията се изисква време, практика и опит. Когато започвате своя анализ, най-добре е да започнете с по-общи наблюдения и да преминете към по-нюансирани детайли. Докато ви насърчавам да развиете свои собствени интерпретации на различни гънки и форми, запознаването с традиционните конвенции може да ви помогне да развиете богат речник, който ще ви помогне да тълкувате дланите като професионалист.

Как да започнете да четете длани

Когато започвате своя анализ, най-добре е да започнете с по-общи наблюдения, като преминете към по-дреб детайли. Въпреки че мненията се различават, много съвременни читатели смятат, че е важно да се анализират както лявата, така и дясната ръка: недоминиращата ръка разкрива естествената личност и характер, докато доминиращата ръка показва как тези черти са били актуализирани на практика. Заедно те разкриват как човек използва потенциала си в този живот.

За да започнете, отделете време, за да направите няколко малки наблюдения. Каква е текстурата на ръката? Предната част гладка ли е? Груба? Влажна? Суха? С маникюр или не, чисти или мръсни ли са пръстите? Не забравяйте, че като професионален метафизик , мога да ви уверя, че нищо не трябва да се пренебрегва в практиките за гадаене. Всичко има смисъл и когато наситите практиката си с интуиция, безпроблемно ще извлечете символиката дори на най-малките детайли и нюанси.

След това се запознайте с формите на ръцете, които съответстват на четирите елемента : огън, земя, въздух и вода. След като усвоите формите на ръцете и свързаните с тях елементи, можете да опознаете хълмчетата и равнините на ръката, регионите, които съответстват на основните области на живота, както и линиите и гънките, които разказват история за бъдещето. Нека да разгледаме всеки от тях.

Илюстрация на земен огън въздух и ръце тип вода

Какви са видовете ръце?

В хиромантията има четири основни форми на ръцете, всяка от които е свързана с различен елемент – огън, вода, земя и въздух – и свързаните с тях черти. Въпреки че четирите елемента също са вградени в астрологията , вашият тип ръка може да не съответства на вашия астрологичен профил. Например, докато вашият слънчев знак може да е Овен (огнен знак), формата на ръката ви може да е тази на воден знак, разкривайки нюансирана представа за сложността на вашата личност.

Какво представляват земните ръце?

Земните ръце се разпознават по квадратни длани и къси пръсти. Тези ръце често са твърди, твърди и месести. Известно е, че хората със земни ръце са практични, логични и обосновани. Въпреки че са сигурни и надеждни, те могат да станат твърде погълнати от непосредствената си реалност, което в крайна сметка може да попречи на дългосрочното планиране и постижения.

Какво представляват огнените ръце?

Можете да познаете огнената ръка по дългата ѝ длан и късите пръсти. Тези ръце често имат отличителни гънки и дефинирани хълмчета (прочетете повече за тях). Известно е, че хората с огнени ръце са страстни, уверени и трудолюбиви. Водени са от желанията си и в лош ден може да им липсва тактичност и съпричастност.

Какво представляват въздушните ръце?

Въздушните ръце имат квадратни длани и дълги пръсти и често са костеливи, с изпъкнали кокалчета и тънки пръсти. Този тип ръка означава интелектуално любопитни индивиди с вродени аналитични способности и комуникативни умения. Хората с въздушни ръце лесно се разсейват и, ако не бъдат правилно стимулирани, могат да станат тревожни или нервни .

Какво представляват водните ръце?

Водните ръце се отличават с дългите си длани и дълги пръсти. Тези ръце често са меки на допир и малко лепкави, като цяло изглеждат тесни. Тези, които ги имат, са в хармония с техните емоции, интуиция и психически способности. Подхранвани от състрадание и въображение, тези хора често са креативни. Освен това са изключително чувствителни и чувствата им лесно се нараняват, причинявайки нежелан междуличностен стрес .

Илюстрация на могили за ръце от хиромантия

Какво представляват хълмчетата и равнините при четене на длан?

След като определите вида на ръката, започнете да наблюдавате естествената топография на дланта. Месестите области, наречени хълмчета(планини) и равнини, са свързани с различни житейски теми. Класическите хълмчета съответстват на седемте класически планети в астрологията : Аполон (слънцето), Луна (луната), Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн. Заоблените, леко повдигнати стойки разкриват атрибути, които са балансирани и с добри пропорции, докато хлътналите стойки разкриват „слепите петна“ или неразвитите качества на индивида. И накрая, изключително изпъкналите стойки разкриват доминиращи характеристики, които могат да бъдат преувеличени или прекалено подчертани.

Какво представлява планината на Юпитер?

Разположен в основата на показалеца (и над планината на вътрешния Марс), планината на Юпитер символизира увереност, амбиция и лидерство. Разкрива връзка с духовното царство, заедно с божествените способности.

Какво представлява планината на Сатурн?

Хълмът на Сатурн се намира в основата на средния пръст. Тази област съответства на мъдростта, отговорността и силата на духа. Разкрива почтеността на индивида, както и неговото дълбоко разбиране за възходите и паденията на живота.

Какво представлява планината на Аполон?

Разположен под безименния пръст, хълмът на Аполон получава името си от бога на слънцето от класическата древност. В хиромантията тази област на ръката съответства на индивидуалния оптимизъм, жизненост и динамична същност. Точно както зодиакалните слънчеви знаци разкриват вродената идентичност на хората, планината на Аполон демонстрира артистични наклонности, щастие и потенциал за успех.

Какво представлява хълмът на Меркурий?

Под малкия пръст хълмът на Меркурий е свързан с комуникацията и интелигентността. Този регион е свързан с остроумие, адаптивност и социални умения, разкриващи стратегическия ум и находчивостта на индивида.

Какво представлява планината на Луна?

Наречен на древната римска богиня, която олицетворява луната , планината на Луната символизира въображението, интуицията и психическите сили. Разположена към долната част на дланта от розовата страна, тази област разкрива емпатията, състраданието и въображението на индивида. 

Какво представлява хълмът на Венера?

Разположен в основата на палеца, хълмът на Венера е свързан с любовта, чувствеността и привличането . Тази зона демонстрира естествения магнетизъм, както и емоционалната връзка на индивида с романтиката. Сексуалността, страстта и угаждането са под егидата на този регион.

Какво представляват Вътрешният Марс, Външният Марс и Марсианската равнина?

Марс се показва доста в хиромантията. Наречени на римския бог на войната , тези три отличителни секции представляват съответно агресия (Вътрешен Марс), устойчивост (Външен Марс) и темперамент (Равнина на Марс). Вътрешният Марс, наричан още Долен Марс, се намира над палеца и символизира физическата сила. Външният Марс или Горният Марс представлява постоянство и емоционална смелост. Равнината на Марс заема долния център на дланта и демонстрира как тези две гореспоменати качества са балансирани. Тъй като Марсианската равнина обикновено е плоска, нейното значение се определя от това кои линии заемат този участък.

Илюстрация на глава живот сърце слънце и съдба палмови линии

Какво символизират линиите на дланта ви?

Гънките и гънките на дланите – наричани линии – се използват за формиране на разкази и предсказване на бъдещи събития. Значенията на линиите се определят чрез анализиране на тяхната дължина, дълбочина и кривина. Няма две уникални длани, така че помнете, че контекстът е всичко: забележете къде започва и свършва всяка линия, кои опори пресича и къде се пресичат гънките.

Каква е линията на главата?

Умът играе ключова роля в оформянето на нашата съдба, а линията на главата осветява нашите интелектуални любопитства и стремежи. Разположен в центъра на дланта, той също разкрива уроците, които трябва да научим в този живот. Сложността на умствените занимания на индивида съответства на дълбочината на линията, докато дължината на линията разкрива широчината на темите, които изследват. Вълнообразната линия означава прогресивно мислене, докато правата линия разкрива по-скоро традиционен подход. Прекъсванията в линията могат да означават умствена борба или по-оптимистично, монументални пробиви или прозрения.

Каква е линията на сърцето?

Разположена над линията на главата, най-високата хоризонтална линия на дланта е линията на сърцето. Известна още като линията на любовта, тази гънка управлява всички въпроси на сърцето, включително романтика, приятелство, сексуалност и обвързване. След като я идентифицирате, забележете дали започва под показалеца или средния пръст: Ако сърдечната линия започва под показалеца, тя разкрива съдържание във взаимоотношенията; ако започва под средния пръст, разкрива потенциал за безпокойство. Дълбочината на линията показва значението на междуличностните отношения в живота на индивида, докато дължината съответства на времето, прекарано в двойка (по-дългите линии представляват по-дълги партньорства). Счупените сърдечни линии могат да предполагат множество любовници, трансформиращи връзки или дори изневяра. (Запомнете, космически воини, счупената сърдечна линия не е извинение за лошо поведение).

Коя е линията на живота?

Разположена под линията на главата, вашата линия на живота разкрива вашите преживявания, жизненост и жар. Дълбочината на линията подсказва богатството на вашия опит, докато дължината разкрива влиянието на другите върху вашия индивидуален път. Къса или прекъсната линия на живота означава независимост и автономност – не колко дълго ще живеете.

Каква е линията на съдбата?

Нашите длани естествено се развиват в течение на живота ни, но линията на съдбата се трансформира най-бързо. Известна също като линията на съдбата, линията на съдбата е вертикална гънка в центъра на дланта, която разкрива степента, в която животът на индивида ще бъде повлиян от външни обстоятелства извън техния контрол. Всеки път, когато преживявате масивна промяна, независимо дали лична или професионална, хвърлете бърз поглед към линията на съдбата. Променил ли се е? Хиромантите вярват, че сърбящите ръце са знак за предстоящи смени, така че следете и тази физиологична следа.

Какво представлява слънчевата линия?

Слънчевата линия, или линията на Аполон, е вертикалната гънка, която е най-отдалечена към розовата страна на дланта и разкрива публичен образ, наследство и слава. Слънчевата линия варира значително по дължина, дълбочина и позиция и заедно с линията на съдбата, тя показва как и кога индивидът ще постигне успех. Ако линията на слънцето и линията на съдбата се пресичат или вървят успоредно, те сигнализират, че известността на индивида ще бъде страничен продукт на външни събития извън техния контрол. Ако линията на слънцето и линията на съдбата не са близо, те предполагат, че наследството на индивида ще бъде изградено по-независимо от външни влияния.

Какво означава всичко това?

Не забравяйте, че хиромантията не е точна наука, даваща точни отговори. Докато се запознавате с формите на ръцете, стойки, равнини и линии, интуицията ви ще ви вдъхнови да развиете свои собствени модели на интерпретация. Имайте предвид, че и двете ръце, както и хората, се променят с времето. Всеки ден е нова възможност да управляваме собствените си съдби. Хиромантията е всъщност просто възможност за развитие на прозрение, което осветява най-добрия възможен път напред.