Мистерията на Бермудския триъгълник е „разгадана“. Експерт обяснява защо корабите и самолетите изчезват

Десетки кораби и самолети мистериозно са изчезнали в региона. Експерт твърди, че това се дължи на магнитни сили.

Бермудският триъгълник е известен като зловещият регион в Атлантическия океан, където се случват странни неща и доста кораби, лодки и самолети са изчезвали през годините.

Известен още като Дяволския триъгълник, районът е легендарен като мястото, където самолети, кораби и хора са пропадали безследно. Някои твърдят, че там има скрит водовъртеж, докато други предполагат, че извънземните може да са виновни за изчезването. 

Мистериозните съдби, които сполетяват пътешествениците, породиха градски легенди, които могат да се отклонят към паранормалното. Според един експерт – има по-научно обяснение за изчезванията. Мистерията озадачава хората от години, но ученият вярва, че най-накрая може да каже какво стои зад изчезването на Бермудския триъгълник.

Говорейки в документален филм на Канал 5, Тайните на Бермудския триъгълник, Ник Хъчингс, изследовател на полезните изкопаеми, обясни: „Бермудските острови са основно морска планина – това е подводен вулкан. Преди 30 милиона години той се е издигал над морското равнище. Сега е ерозирал и това, което виждаме е върха на вулкана. Тук имаме няколко проби, които съдържат магнетит. Това е най-магнетичният естествено срещащ се материал на Земята.

След това в програмата г-н Хътчингс проведе експеримент, използвайки част от скалата и компас. Когато камъкът беше поставен върху равна повърхност и компасът беше преместен върху него, стрелката полудя. Това се дължи на факта, че скалите съдържат магнетит. Г-н Хътчингс добави: „Можете просто да си представите какво са изпитвали древните мореплаватели, плаващи покрай Бермудите. Било е много смущаващо.“

Националната океанска служба на САЩ не е на същото мнение. Още през 2010 г., службата излезе с официално съобщение: 

Океанът винаги е бил загадъчно място за хората, а при лошо време или ако имате лоша навигация той може да бъде много смъртоносно място. Това важи за целия свят. Няма доказателства, че мистериозни изчезвания се случват по-често в Бермудския триъгълник, отколкото в която и да е друга голяма, силно посещавана зона на океана.

През годините сме срещали доста теории, обясняващи защо кораби и самолети изчезват в Бермудския триъгълник. Ще ви представим някои от по интересните тук:

Теорията за “въздушните бомби”

Според новата теория облаците над Бермудския триъгълник са като „въздушни бомби“, достатъчно силни, за да причинят крушения на кораби и самолети. Странните облаци с „шестоъгълна“ форма бяха открити с помощта на радарни сателитни изображения, които бяха широки между 20 и 50 мили, образувайки се над водата. Изследването беше разкрито от поредицата „What on Earth“ на канала Discovery Science.

Забележителната нова теория предполага, че облаците са свързани с “въздушни бомби” със скорост 273 километра в час – способни да свалят самолети и кораби, метеоролози, докато говореха за “What on Earth” на Science Channel, разкриха своите открития.

Шестоъгълни облаци, създаващи ужасяващи въздушни бомби с ветрове от 170 мили в час, може да са зад изчезването на най-малко 75 самолета и стотици кораби в Бермудския триъгълник

Метерологът д-р Ранди Червени каза: „Сателитните изображения са наистина странни… шестоъгълните форми на облачните образувания. Тези видове шестоъгълни форми в океана са по същество въздушни бомби. Те се образуват от микроизбухвания и са въздушни взривове. ” 

Въздушните удари са толкова мощни, че могат да достигнат 170 мили в час (273 км/ч) – сила, подобна на ураган, която лесно може да потопи кораби и да свали самолети, се казва в доклада.

Мистерията на Бермудския триъгълник продължава от векове и една от най-зловещите истории е тази на Елън Остин. Тя беше на кораб, пътуващ за Ню Йорк през 1881 г. Екипажът на борда на това пътуване видя празно платно отпред и прехвърли някои от членовете си на този кораб, за да отплава с тях до Ню Йорк. Съобщава се, че другият кораб внезапно изчезнал, появявайки се отново малко след това, макар и без нито една душа на борда. Елън Остин очевидно се обърна към Лондон, след като видя това.

Някои експерти обаче оспориха твърденията. Други посочват, че изчезванията са „относително незначителни“ предвид огромния брой кораби и самолети, които преминават през района.

Знаете ли за теорията, свързана с газа метан? 

Теорията за метановия газ за изчезването на кораби и самолети в Бермудския триъгълник не беше много популярна до 1998 г., когато д-р Бен Кленъл от университета в Лийдс, Англия, изнесе лекция в Уелс. Основната му дискусия беше относно превръщането на метана в голям източник на бъдеща енергия. Той спомена, че обеми газ метан могат да бъдат освободени в резултат на свлачища под океанското дъно. Той продължи да заявява, че в такъв случай плътността на водата в тази област и чак до повърхността може да стане толкова ниска, че да накара кораб да падне като скала. И тъй като газът е силно запалим, едно изригване може също да причини запалване на самолет, летящ над него, и пълното му унищожаване.


Вярвате ли, че има научно обяснение зад изчезването на самолети и кораби в Бермудския триъгълник или злополуките са резултат от свръхестествени сили? Нека разберем вашите мнения в коментарите във Фейсбук.

Още по темата: