10 начина да разберете дали сте наистина щастливи в живота (или просто се преструвате)

Може да ни е трудно да разпознаем собственото си щастие, ако сме прекарали толкова дълго време, че сме нещастни, че това се е превърнало в факт от живота.

Бихме се съмнявали в себе си, чудейки се дали просто не сме успели да се заблудим да мислим, че сме щастливи, когато не сме.

Е, ако наистина искате да знаете, тогава ето някои признаци, че наистина сте щастливи, а не просто се преструвате.

1) Нямате нужда от външно валидиране

Хората, които просто се преструват на щастливи, се нуждаят от постоянно утвърждаване.

Те винаги биха говорили колко са щастливи и колко са благословени, защото това, че хората потвърждават щастието им, го кара да се чувстват реално за тях.

Междувременно нямате нужда от хора, които да ви казват „О, толкова се радвам за теб“ или „О, боже, завиждам колко страхотен е животът ти“.

Така че макар и да, може да споделяте победите си публично от време на време, но обикновено просто празнувате тихо съвсем сами или с няколко приятели.

Щастието ви просто съществува, без да е необходимо то да бъде валидирано или обяснено по някакъв начин. Понякога дори може да намерите похвалата за претенциозна и куха.

2) Доволни сте от няколкото истински и добри приятели, които имате

Ако сте напълно добре само с шепа наистина добри приятели и излизате с тях веднъж месечно на бира, тогава вероятно сте искрено щастливи.

Работата е там, че хората, които просто се преструват на щастливи, винаги се интересуват твърде много от това да бъдат онзи човек, когото всички останали обичат.

Колкото повече приятели, толкова по-добре. И за тази цел техните графици винаги са резервирани.

Но вие не се притеснявате точно от всичко това. Вече сте намерили хората, които искате да задържите в живота си, и не ви пука, ако вашият кръг има само 3 или 4 души в него.

За вас не е важно колко приятели имате, а кои са тези приятели.

3) Животът ви изглежда малко скучен

Но ти се справяш добре с това, до край.

Хората може да се приближат до вас и да кажат: „Животът ти е толкова скучен! Трябва да скочиш с парашут с мен!“ Но честно казано не ви пука за това.

Може дори да ви се стори направо досадно да ги чуете да говорят за живота ви по този начин.

Не че избягвате приключенията и всъщност може да ходите на джогинг в гората от време на време.

Но без значение как живеете живота си, вие сте напълно добре той да е такъв, какъвто е, и не оценявате точно хората да го нарушават по една или друга причина.

4) Доволни сте от дълбоките разговори

Тези, които просто се преструват, че са щастливи, предпочитат да говорят за последните клюки, последните си покупки… всичко, което не е лично.

Да говорят за неща като чувствата си, да обсъждат политика и да поставят под въпрос смисъла на живота е нещо, което те намират за изключително неудобно.

Дълбоки теми като тези рискуват да задълбочат несигурността и болката им и те предпочитат да ги избегнат, ако е възможно.

Това ми се случи, когато бях в мъртва и токсична връзка. Хората просто да ме питат за любовния ми живот бяха достатъчни, за да ме разстроят.

Но сега, когато най-накрая съм свободен и процъфтяващ, нямам проблем да говоря колко зле ми е било тогава.

Знаеш, че си на щастливо място, защото нямаш такива угризения. Също толкова удобно ви е да говорите за борбите си и да обсъждате лоши новини, както и да говорите за времето.

5) Имате способността да бъдете щастливи заради щастието на другите

Тези, които само се преструват на щастливи, им е трудно да бъдат щастливи заради другите.

Как биха могли, когато не са щастливи?

Те са склонни да се фокусират повече върху себе си и биха се огорчили, когато другите получават това, което искат в живота.

Вие, от друга страна, сте искрено щастливи за другите . Когато вашият най-добър приятел най-накрая се впряга, вие крещите от вълнение и дори плачете от радост.

Когато вашият съсед получава признание за нещо, което прави, бихте го поздравили и дори бихте споделили успеха му с другите.

Не е дори защото вече имате всичко, което искате в живота, а защото сте просто истински щастлив човек.

6) Вие всъщност се гордеете с това, което сте

Тези, които само се преструват на щастливи, изпитват нужда да отидат и да направят нещо грандиозно и заслужаващо новини, за да докажат наистина стойността си.

Но ти, не те интересува това. Не ви пука, че все още не сте написали бестселър или не сте се появили по телевизията.

Фактът, че сте финансово независими, например, когато сте разчитали на родителите си дълго време. Или това, че сте се измъкнали от токсична връзка след десетилетие, е повече от достатъчно за вас.

Всички тези постижения може да изглеждат незначителни за всички останали и със сигурност не са „достойни“ да бъдат поставени в Instagram… но не ви пука!

Дълбоко в себе си вие сте много горди от това кой сте и от нещата, които сте направили за себе си .

7) Спряхте да търсите “по-зелени пасища”

Някога си лежал буден в леглото, преследван от хиляди „какво-ако“, желаейки нещата някак да са по-добри или вместо това да живееш някъде другаде.

Но сега си щастлив точно там, където си. Ами ако вече не ви държат буден, нито пък ви повличат надолу.

Дойдохте да видите колко благословени сте всъщност и въпреки че съдбата ви в живота далеч не е перфектна, вие сте напълно щастливи от това.

За разлика от тях, тези, които просто се преструват, че са щастливи, са пълни с неспокойна енергия, подсъзнателно виждат живота си като въплъщение на нещастие и не искат нищо повече от това да се освободят от него.

8) Фокусирате се върху вътрешния си свят и не се стремите да впечатлявате другите

Хората, които просто се преструват на щастливи, работят усилено, за да представят външен вид, който крещи „Аз съм щастлив!“

С други думи, те ще се пръснат в лукс, ще се отдадат на пътувания по целия свят и ще се опитат да излизат с най-интересните хора.

Но докато неща като тези наистина носят щастие и удовлетворение , хората, които са истински щастливи, знаят, че светът вътрешен е по-важен.

Така че освен всичко това, те отделят време и за медитация , за лечение на минали травми и за подхранване на сърцата и умовете си.

9) Не изпитвате нужда да впечатлявате никого

Хората, които се впечатляват от парти триковете, които можете да направите, или нещата, които знаете, за вас не са нищо повече от чист малък бонус.

Разбира се, би било готино, ако харесват нещата, които правите. Но не ви пука по-малко, ако останат невпечатлени или дори направо ви освиркват.

Именно благодарение на тази увереност можете да успеете да кажете „Майната му!“ и живейте живота, който наистина искате за себе си, вместо да губите дните си, преструвайки се, че се вписвате.

10) Спрял си да се опитваш да бъдеш щастлив

Ако сте спрели напълно да се интересувате дали сте щастливи или не, тогава или сте били толкова напълно победени от живота, че просто сте се предали… или най-накрая сте постигнали щастието.

И ако всичко останало, което описах в тази статия, резонира с вас, то със сигурност се дължи на последното.

Това е точно като как спирате да пиете вода в момента, в който жаждата ви е утолена. Най-накрая сте щастливи там, където сте, така че не виждате нужда да се опитвате да преследвате още повече щастие.

Финални думи

Между суровата, болезнена реалност на света, в който живеем, и постоянното изобразяване на щастието като някакво магическо състояние на ума, което ви кара да танцувате в поле от цветя, може да е трудно да забележите истинското щастие, когато е там.

Истинското щастие е тихо и нежно състояние на ума.

Това е способността да бъдеш напълно доволен от нещата такива, каквито са, без да има нужда да парадираш с това.

Ако установите, че да, вече сте напълно доволни от живота си такъв, какъвто е, тогава поздравления!

Ако не, тогава трябва да се стремите да преследвате удовлетворението, защото истинското щастие се намира в абсолютното удовлетворение .