12 високо енергийни места в България

12 високо енергийни места в България | Диана image 1

Днес ще ви представим 12 зареждащи с енергия места в България, които горещо ви препоръчваме да посетите. Важно е да знаете, че повечето от тези места имат огледална ефективност – с каквито вътрешна енергия и настроение ги посетите – те ще се мултиплицират многократно.

Белинташ

Древното скално светилище Белинташ е една от трите точки (Белинташ – Кръстова гора – Караджов камък), образуващи една от най-силните енергийни зони в Европа. На скалното плато са очертани огледални проекции на важни части от звездната карта. В зоната на Белинташ и наоколо се чувства силна енергия, а разказите на стотици хора свидетелстват и за чести паранормални явления. В близост е село Мостово, където има места за настаняване.

 Белинташ

Белинташ - релси

снимки: Асоциация на българските села

Бегликташ

Изключително интересно място в близост до брега на Черно море, недалеч от Приморско. Древното тракийско светилище е особен енергиен център, но препоръчваме да се посещава през работните дни или извън активния сезон, тъй като има много туристи. Мястото е впечатляващо!

Бегликташ

Begliktash Bulgaria

снимки: Асоциация на българските села

Татул

На 14 км. източно от Момчилград се намира едно от най-значимите тракийски светилища в Родопите. То носи името на село Татул, непосредствено до което се намират добре запазените останки, датиращи от около VI в. пр.н.е. Според научните изследвания този древен култов център е бил място за жертвоприношения към бога на Слънцето, за което подсказва и формата на най-високата част от мегалита – вдълбан полукръг наподобяващ изгряващо слънце. Най-особеното тук е, че пирамидата е насочена точно към Слънцето в дните на равноденствие. Тук не можем да не споменем връзката с близката пещера “Вулвата”, чиито олтар-матка се “опложда” от слънчевия лъч единствено по време на есенното равноденствие, когато прониква докрай през тесния и процеп. Тези факти ни навеждат на мисълта за степента на развитие на цивилизациите живели преди нас по същите земи, където стъпваме и ние днес.

Татул

Татул - скално светилище

снимки: Асоциация на българските села

7-те Рилски езера

Това категорично е един от най-силните енергийни центрове не само в България, но и на Планетата. За съжаление през последните години тук е налице силно екологично и отчасти енергийно замърсяване, което е отражение на състоянието на България като цяло. Заблатяването на част от езерата е предречено от Учителя Беинса Дуно, като фаза за преминаване през трудни години, белязани от духовно падение.

Рилските езера

снимкa: Асоциация на българските села

Регионът на древните Плиска и Преслав

Местата, където са запазени археологическите останки от първата българска столица са едни от най-енергийните места у нас. От региона на село Осмар, до Преслав, е тръгнало Богомилството в света. Тук Аспарух се завръща и поставя началото на Нова България. Тук е намерена розетата от Плиска, която е своеобразен носител на кода на тайните на Земята и специфичността на ДНК-то на българите.

древна Плиска
снимка: Shutterstock

Караджов камък

Разположен в източните Родопи, недалеч от асеновградското село Мостово, това е втората точка от силно енергийния триъгълник Белинташ – Караджов Камък – Кръстова гора


снимка: Wikipedia

Гроба на Св.Иван Рилски

На 4 км. източно от Рилския манастир се намира гробът на Св.Иван Рилски. До там се стига по хубав тесен път и кратко изкачване на пътека през гората, която води до параклиса. Точно до него има голям къс надвесена скала, която създава впечатлението, че ще се срути всеки момент.

гроба на Свети Иван Рилски

Рилски манастирРупите

Храмът на пророчицата Ванга в месността Рупите, под изгасналия вулкан – днес вр. Кожух, е неслучайно избрано и високоенергийно място. Именно тук Ванга черпи силите си и хората, посетили храма, ще усетят част от тази неверояна енергия. Според Ванга някога на това място е горял страшен огън, а хребетът над храма (вр. Кожух) крие една голяма тайна.

Храмът на Ванга в Рупите

Рупите и връх Кожух
Кромлех – село Долни Главанак

Българският Стоунхендж. Така е известно това място, което е един от многото древно тракйиски култови комплекси у нас, свързан с цялостната енергийна решетка на България и Планетата. Това място определено трябва да се посети, но внимавайте да сте настроени с положителна енергия, защото негативните емоции може да се мултиплицират.

кромлех село Долни главанак
снимка: Wikipedia

Платото над село Мадара и Мадарския конник

Мадарското плато и региона на Мадарския конник са силно енергийна зона. Легендите разказват за енергийните и магически центрове на района. Светлите и черни биополета в резервата могат да те излекуват или дори да убият човек. Сутрин с първите слънчеви лъчи, в околността се твърди, че има камъни, които са способни да излекуват всяка болест.

Мадарски конник

Мадара плато
снимки: Асоциация на българските села

Стаичката на Преподобна Стойна в село Златолист

Мястото носи необикновена енергия, която според много хора се запазва през годините и помага за изсветляване на съзнанието и сбъдването на чисти желания. Село Златолист се намира в Санданско-Петричката котловина в югозападното подножие на Пирин планина на 32 км югоизточно от град Сандански.

Преподобна Стойнакартина на художника Илиян Генов

Източник: Портал 12