24 от най-силните житейски уроци

Ако искаш да успееш в живота, трябва да научиш най-важните му уроци.

Начинът, по който подхождате към живота, говори много за това кой сте.

Има някои, които се задоволяват да преминават пасивно, надявайки се да кацнат там, където трябва да бъдат и да знаят какво да правят, когато му дойде времето.

След това има други, които правят активен избор, за да разберат кои са и какво искат, и да си поставят целите, които ще ги накарат да се движат в правилната посока.

Но голяма част от успешния живот е да се научим как да се справяме с уроците, на които животът трябва да ни научи.

Ето 24 мощни житейски урока за нещата, които ще ни се случат. Научете се как те да станат значими за вас:

 1. Станете необходими и винаги ще бъдете необходими. Ако искате да се чувствате успешни, научете се да създавате, обновявате или проектирате нещо, което други хора могат да използват и имат нужда.
 2. Вашите мисли са като бумеранги. Това, което предавате на другите, ще се върне при вас.
 3. Вие се определяте повече от това, което излиза от устата ви, отколкото от това, което влиза в нея. Начинът, по който говорите, и нещата, които казвате, имат сила. Речта ни дава силата да създаваме или разрушаваме.
 4. Пътуването на вашия успех винаги ще започва с малката стъпка на поемане на шанс. В бизнеса, в отношенията и в живота всичко започва с малка стъпка, основана на желанието да бъдем по-добри и да се справяме по-добре.
 5. Вашето образование никога не е завършено. Решете да живеете пълноценно и непрекъснато да се учите. Подгответе се за това, което животът трябва да научи, като сте отворени към уроците във всичко, което правите и преживявате.
 6. Не позволявайте гласът на страховете ви да е по-силен от другите гласове в главата ви. Уверете се, че гласът на разума, гласът на вярата, гласът на увереността са достатъчно силни, за да го заглушат.
 7. Добрата репутация е по-ценна от парите. Вашата репутация е изградена върху основата на вашия характер; това включва думите, които казвате, и действията, които предприемате. Грижете се за характера си преди всичко и репутацията ви ще се погрижи за себе си.
 8. Никога не губите, докато не спрете да опитвате. Думите никога не мога да постигна нищо. Ще опитам, от друга страна, може да направи чудеса. Докато не опитате, не знаете какво можете да направите.
 9. Получавате повече, като давате повече. Успехът не е резултат от това колко получавате, а от това колко давате. Ако искате живот в изобилие, давайте колкото можете.
 10. Владейте ума си или той ще ви управлява. Когато управлявате ума си, като контролирате негативността и съмнението, вие управлявате своя свят. Изборът е ваш да правите всеки ден.
 11. Великите герои са наистина скромни. Повечето от нас подценяват важността на смирението. Това е важно умение, защото ви позволява да се обучавате, независимо колко вече знаете.
 12. Поражението не е горчиво, ако си достатъчно умен, за да не го преглътнеш. В един или друг момент всички ще преживеем провал. Всъщност, колкото повече сме готови да рискуваме, толкова повече ще се провалим. Номерът е да мислите за провала не като за край, а като за част от процеса.
 13. Вашите мисли са мощни, направете ги позитивни. За да имате живот, който е по-изобилен и по-успешен, трябва да мислите в неограничените условия на изобилие и успех. Мисленето е сред най-големите сили, които притежаваме, и наш избор е да го използваме отрицателно или положително.
 14. Прошката е от полза за двама души – даващия и получаващия. Най-смелото и най-умното нещо, което можете да направите в лоша ситуация, е да простите и да продължите напред. Не позволявайте на недоволството и оплакванията да добавят към тежестта, която носите по пътя към собствения си успех.
 15. Думата невъзможно съдържа своята противоположност: „Аз съм възможен“. Невъзможното може да е въпрос на ограничена гледна точка. Не позволявайте на никакви ограничаващи вярвания да ограничават възгледа ви за живота.
 16. Подготовката е стъпало към успеха. Както се казва в старата поговорка, да не успееш да се подготвиш означава да се подготвиш за провал. Успехът може да се определи като напълно подготвен.
 17. Вие непрекъснато създавате своя собствена реалност. Вашата реалност е изградена от вашите мисли, така че помнете колко сила имате. Това, което мислите, ставате, това, което чувствате, че привличате, това, което си представяте, създавате.
 18. Вие контролирате собствения си рай или ад. Ти си господар на собствената си съдба. Може да не винаги сте в състояние да контролирате обстоятелствата и средата си, но как ще реагирате винаги е във ваш контрол.
 19. Завистта поглъща сама себе си. И ако му дадете опора в живота си, то ще ви вземе със себе си.
 20. Може да станете горчив или по-добър в резултат на вашите обстоятелства. Вашето отношение винаги зависи от вас. Независимо от обстоятелствата, напомняйте си, че имате избор. От вас зависи дали ще получите желаните резултати.
 21. Тези, които рядко правят грешки, рядко се натъкват на нови иновации. Грешките са доказателство, че опитвате, създавате, изследвате и откривате. Всяка успешна история, всеки пълноценен живот се нуждае от грешки. Може да мислим, че грешките означават, че сте направили нещо нередно, но всъщност те означават, че правите нещо правилно.
 22. В загубата на себе си намирате себе си. Най-голямото предизвикателство в живота е да откриеш кой си, а второто най-голямо е да си доволен от това, което намираш.
 23. Когато сте обърнати в правилната посока, всичко, което трябва да направите, е да продължите да вървите. Ако имате достатъчно късмет да знаете какво искате, можете да приложите страстта си и винаги да обичате това, което правите. Ако все още работите, за да откриете това, което искате, продължете да изследвате. Така или иначе, останете постоянни и решителни.
 24. Бъдете благодарни всеки ден, защото това е източникът на истинската сила. Най-важната сила се крие в благодарното сърце. Практикувайте да насочвате мислите си към признателност и благодарност, защото там ще намерите своите дарби, сила и сила.