3 неща, които детето учи, докато е все още в утробата!

Учените са установили, че хората се учат на някои неща, дори преди  да бъдат родени и ние искаме да споделим с вас някои от тях.

1. Усещане за вкусове


Професор Питър Хийпър от университета Куинс в Белфаст  се е чудил дали може да се харесва храната още преди раждането. Той провежда проучване, в което бъдещи майки, на които им предстои скоро да родят ядат или режат чесън. Резултатите са доста интересни, тъй като децата, родени от майки, от първата група се хранят с чесън дори на възраст от 8-9 години.
Същото се отнасяло и за сок от моркови: 5- и 6-месечни бебета, чиито майки пиели такъв сок по време на бременността го харесват много. Професор Хийпър казва, че е вероятно децата да разпознават родителите си и да усещат същия вкус какъвто са усещали в утробата.


2. Слушане на звуци


Група учени от Финландия направили един експеримент, където група от бременни жени слушат приспивни песни, а  друга група отново бременни жени, не слушат музика. Резултатът е, че бебетата от първата група са реагирали на песните, към които  другата група е безразлична. Изследователите стигат до извода, че първите трябва да са научили приспивните песни, докато са били вътре в утробата.
3. Разпознаване на речта


Атена Воулоуманос, психолог от Нюйоркския университет, сравнява реакциите на новородени бебета, чувайки човешката реч и звуци и е установено, че бебетата реагират на речта. Те са още по-интензивни, когато чуят майчиния си език.


Изследването помага да се потвърди нещо много важно: добрите акустични звуци са задължителни за неродените бебета и деца, както и че е важно да им бъде говорено, тъй като преждевременно родените бебета биха могли да имат нарушения на говора, ако те не чуват достатъчно човешка реч.

Източник: http://ponichka.com