5 Двуминутни навици, които ще променят живота ви

За повечето от нас сутрините са трудни. Отлагаме, разбуждаме се, повтаряме. За да ви помогнем да стартирате деня си по правилния начин, ето 10 миниатюрни, двуминутни превключватели, които са лесни за изпълнение и могат да имат голямо влияние върху вашия ден. И така, какво чакате? Това е вашият живот.

1. ОСЪЗНАТО ДИШАНЕ
Когато се чувствате притеснени, нарушавате лекотата и потока на дъха си. Може дори да не забележите тези леки смущения в дихателната си схема и как те се отразяват на вас. Но възстановяването на нормалното дишане възстановява вашата енергия и фокус.

Как да го направите: Вдишайте през носа и бройте до пет. Чувствайте се сякаш има балон, който изпълва целия ви таз и го кара да се разтегне във всички посоки. Задръжте това вдишване за момент и когато издишате, свийте всички мускули в гръбнака и нагоре, докато издишате бройте до пет. Задръжте издишането за момент и повторете 10 пъти. Правете това винаги, когато се почувствате стресирани.

 

2. ХРАНЕТЕ СЕ БАВНО
Не само това, което ядете, има значение, но и как го ядете. Можете да ядете цялата силно питателна храна, която желаете, но ако не дъвчете добре храната си, това може да доведе до лошо храносмилане, подуване на корема и липса на усвояване на хранителни вещества. Колкото повече дъвчете, толкова повече слюнка произвеждате. Слюнката покрива частиците на храната с ензими, които я разграждат за по-добро усвояване на хранителни вещества.

Как да го направите: Дъвченето 25 пъти на хапка помага да се култивира по-внимателно хранене. Ядете в по-спокойно състояние на ума, което подпомага храносмилането. Плюс това, колкото по-бавно ядете, толкова по-малко вероятно е да консумирате, защото давате време на тялото си да ви уведоми, че сте се нахранили.

3. ПИЙТЕ ТОПЛА ВОДА С ЛИМОН
Пропуснете леда в чашата си и вместо това добавете топла лимонова вода в ежедневието си. Първото нещо сутрин, от което тялото ви има нужда е да бъде рехидратирано. Топлата лимонова вода утолява жаждата, подготвя и зарежда храносмилателната ви система, подпомага детоксикацията и доставя доза за раздробяване на свободните радикали на витамин С. Лимоните могат да имат вкус на киселини, но всъщност са алкални, като помагат на тялото да поддържа идеален баланс на pH и неутрализиране на свободните радикали, за да се чувствате жизнени. „Лимонената вода е от полза за ензимните функции във вашето тяло, като стимулира черния дроб и отделя токсините“, казва Джош Акс, DNM.

4. СПОРТУВАЙТЕ
Що се отнася до подобряването на спорта, не става въпрос само за тренировка за един час сутрин. Тялото ви процъфтява когато се движите. Повечето движение през целия ден е изключително полезно за вашето тяло и мозък. Упражненията за гъвкавост помагат за смазване на ставите, да премахнат сковаността, подпомагат циркулацията и спомагат за повишаване на енергийните нива и увеличават фокуса и производителността. За всеки час на седене се стремете към поне няколко минути тренировки за гъвкавост.

5. ОПРАВЕТЕ СТОЙКАТА СИ
Правилната стойка прави тялото ви спокойно, намалява напрежението и гарантира, че мускулите и тъканите са пълни с кислород и получават хранителни вещества за правилна функция.