5 черти на неустоимите хора: Вие един от тях ли сте?

Неустоимите хора имат проблеми както всички останали, но те знаят как да се справят с усмивка и позитивно отношение с които заразяват всички от обкръжението си.

Всички знаем кои са неустоимите хора и как ни карат да се чувстваме. Те имат нещо – светлина, харизма и чар, които далеч надхвърлят чисто физическите качества.

Отначало можем да мислим, че някои хора просто се раждат с тази способност да привличат други, и че жестовете и поведението им идват отвътре.

Но това не е така. Във времена, в които сме заобиколени от „треньори“ и гурута, които ни дават съвети за постигане на ежедневни успехи, не трябва да забравяме, че това да сме неустоими е пряко свързано с емоционалната интелигентност.
В същото време трябва да изясним, че това качество няма нищо общо с физическата привлекателност. Съществуват важни фактори, които са неразбираеми, интересни и излизат извън лицето или тялото на човек.
Говорим за това как комуникираме, отнасяме се и дори вдъхновяваме другите.
Бихме искали да знаете характеристиките, които определят тези хора.

1. Неустоимите хора знаят как осъществят контакт с другите

Травис Брадъри е един от авторите, който е продал най-много книги за емоционалната интелигентност.

Цялото му творчество има конкретна цел: да научи хората на различни умения, за да се чувстват по-успешни и щастливи.

Вие също така може да мислите, че неустоимите хора са в състояние да се свържат с другите, защото имат необяснимо „нещо“, което им позволява да го правят.

Това „нещо“ всъщност е серия от характеристики, които могат да се научат и практикуват. Те са:

 • Съпричастност. Те ценят човека, с когото говорят.
 • Неустоимите хора са емоционално отворени и се отнасят сърдечно с хората.
 • Те предават увереност и сигурност.
 • Те са в състояние да накарат хората с които са, да се чувстват специални.

2. Те разбират достойнството и уважението

Неустоимите хора привличат други, защото се отнасят с хората около тях със същото уважение, с което се отнасят към себе си.
 • Те не правят уязвими коментари, не заплашват, не издигат стени и не използват егоистичния език на сарказма.
 • В същото време те разбират, че всеки трябва да бъде третиран с достойнство. Когато има уважение, хората „цъфтят“ и предлагат най-доброто от себе си.
 • Всички сме го забелязали поне веднъж. Когато някой се отнася добре с нас и ни цени, той ни мотивира да дадем най-доброто от себе си. Това ни дава сила.

3. Защитават личните граници

Има нещо, което бихме искали другите да правят: да знаят как да уважават времето и личното пространство на другите, да разбират личните граници на всекиго и да ги зачитат.

 • Има хора, които смятат, че имат право да се намесват в нашите дела, да поискат услуги и да навлязат в пространството, където всеки един от нас спази своето самоуважение и вътрешното си равновесие.
 • Неустоимите хора обаче ви предпазват, защитават и уважават. Те никога няма да се ядосат, ако някой ден кажете Не, „Не ми се излиза днес“ или „Не споделям твоето мнение“.

Те знаят как да покажат невидимо уважение без думи като запълнят връзка с хармонията, в която се чувстваме подкрепяни, ценни и дори защитени.

4. Те имат положителен поглед върху живота

 • Когато казваме положително понякога това е нож с две остриета. Има хора, които са нереалистично положителни и мислят, че нещата се развиват сами или че се случват добри неща, ако ги желаят достатъчно силно.
 • Не и неустоимите хора. Те разбират, че животът е борба, усилия и преодоляване на препятствията.
 • Всичко, което правят, носи в себе си позитивизъм, който се подхранва от надежда, смелост и ентусиазъм.

Тяхната енергия и жизненост са заразни.

5. Те са светлината в бурята

Те ни дават стимул, светлина и мотивация. Неустоимите хора правят трудното да изглеждат лесно, и въпреки това носят скромно сърце, което ни успокоява и не иска нищо в замяна.

 • За да бъдеш светлина в бурята, преди всичко се изисква воля. Също така, това означава да бъдете готови да видите възможности, където другите виждат само проблеми, кураж да разчупите границите и да вършат най-доброто за общото благо, така че всички да печелят и никой да не загуби.
 • Не е лесно. Не е съвсем лесно да имаш отношение към живота, в което човек се разпознава в другите, за да донесе това общо благо, тази толерантност към другите, която е толкова необходима в наши дни.
 • Да бъдеш неустоим може да бъде голямо предизвикателство в нашето ежедневие, но си струва да се практикува. За да направите това, започнете да се грижите за себе си и да следвате този личен растеж, който постепенно ни позволява да предложим най-доброто на другите, като самите ние се чувстваме щастливи.

Защото, когато човек е доволен от себе си и е щастлив, това е очевидно. Тогава тази магия е заразна и човек се превръща в неустоим за другите.

Източник: https://zdraveikrasota.bg