5 умения, които децата получават, пътувайки

5 умения, които децата получават, пътувайки | Диана

Тези умения ще им служат добре и ще ги правят по-успели в бъдеще.

Ето защо трябва да подарите опита от пътуването на своите деца:

Те се научават да се адаптират и разширяват своята комфортна зона

Родителите работят усилено, за да направят живота на децата си безопасен и предвидим. Семействата създават рутини с очаквания да правят живота на децата стабилен и сигурен. Докато създаването на тази семейна среда е здрава и необходима, за да запазят нормалност в днешния зает свят, децата трябва да развиват умения за адаптивност.

Пътуването е отклонение от редовните рутинни процедури на децата. Семействата се сблъскват с много предизвикателства, когато пътуват – забавени полети, губене и езикови бариери. Налагайки им се да се справят с дискомфорт и неудобства, децата се научават на компромис и адаптивност, за да извлекат най-доброто от ситуацията. Научавайки се на адаптивност, това увеличава нивата на комфорт и изгражда увереност, а това са ключови умения за успех. Нашият свят се движи бързо и с напредване на технологиите при бърза скорост. Наложително е децата да се адаптират и да не се страхуват и крият от промяна, за да се насладят на успех.

Те се научават да се доверяват и разчитат на останалите

Успешните лидери разбират, че не могат да ръководят бизнеса си от само себе си. Те трябва да се доверят и да разчитат на останалите, за да движат бизнеса си напред. Децата се учат да се доверяват на хората: други родители, учители и треньори. Те също са нащрек за своята безопасност. Нашата работа като родители е да запазим децата си в безопасност.

Когато семействата пътуват, те трябва да разчитат на хора, които не познават много – шофьори на таксита, за да се придвижват из непознати места, питайки непознати за посоката, и от време на време на милостиви актове от случайни хора. Тези взаимодействия учат децата да не се страхуват от хората и на това, че повечето хора са добри.

Те се научават да търсят приликите вместо различията

У дома децата забелязват различията и други неща необичайно бързо и ефективно. Обществото ни учи да правим разлика и идентифицираме различията. Излагането на нови среди вдъхновява хората да търсят неща, които са ми познати. Търсенето на прилики помага на хората да създават повече връзки с другите, по-добре да разбират и приемат различните хора.

Пътуващите деца ще виждат това, което е същото у дома и ще търсят подобен опит в непознатия град. Например, те могат да идентифицират, че децата в Китай харесват същите играчки като тях, да носят дънки, които и те носят или имат една и съща прическа. Развиването на умения за търсене на сходства вместо разлики ще помогне на децата да създават повече връзки с хора през целия си живот.

Те научават значението на слушането

Успешните хора са добри слушатели. Те знаят, че не са единствените, които имат добри идеи. Повечето велики идеи се раждат чрез разговор и слушането е част от това. В дома си, децата са местни експерти. На почивка те стават още по-пленяващи. Децата обръщат повече внимание на информация в непознати ситуации. Това е една от причините пътуването да е толкова полезно за ученето. Децата слушат по-цялостно; те чуват и се фокусират върху разбирането на това какво се казва. Този тип слушане е част от критично мислене. Слушането и разбирането са от ключово значение за ефективното решаване на проблеми.

Те се научават, че “нормално” е относително понятие

Виждайки различни места и ученето от първа ръка за различни културни норми предлагат отговори и по-дълбоко разбиране на някои въпроси, които децата имат. Това разбиране помага на децата да се обръщат към различни видове хора и да се чувстват по-удобно в непознати ситуации. Уменията, които пътуващите деца научават, им помагат да разберат и приемат различни идеи за това, какво е “нормално”.