5 важни урока за чувствителните хора

Знаете ли, че около 15-20% от населението се считат за силно чувствителни? Това е значителна част от населението и тя не може да се разглежда като „условие“.

Много хора гледат на чувствителните хора като дефект или пречка, защото не се побират в обществените норми на действащото общество.

Напротив, чувствителните хора са по-добри, по-състрадателни, склонни са да прощават повече, а често и са по-подвижни.

Чувствителните хора вярват, че нещата могат да бъдат по-добре и работят усилено, за да постигнат това. Трудно е да видите страдание в чувствителния човек без той да се опита да облекчи болката, да видите мъка без да изрази любовта си и да видите предизвикателство без проблем за решаване.

Съпричастността в естеството на чувствителния човек често е невидимо за повечето и като такива, те са често пренебрегвани или неразбрани.

Чувствителните хора често дават от своето време и енергия, че те забравят да се грижат за себе си. Това е вродено качество, което може да бъде трудно да се съпротивлявате с външните влияния, за създаване на тези очаквания ето как трябва да се действа:

ЗА ДА ПОСТАВИТЕ НЕЩАТА В ПЕРСПЕКТИВА ТУК СА 5 ГОЛЕМИ УРОКА ЗА ЧУВСТВИТЕЛНИТЕ ХОРА:

1.Приемане и контрол на вашите емоционални отговори.

Чувствителните хора виждат света по различен начин и с тази визия идва голяма власт и отговорност. Защото смятаме, че това, което другите чувстват, ние често смятаме, че сечувстваме морално задължени да помогнем и да реагираме с по-големи емоции и по-бързи действия. На повърхността това изглежда да е нещо добро, възхитителна черта.

Има много предизвикателства с реакгирането на ситуацията в разгара на повишена емоция. Другото лице може да не иска помощ, ние може да не успеем да се предоставим такъв вид помощили може да предложим помощ, която има вероятност да нанесе вреда отколкото добрина към тях или нас.

Това не е за желанието за помощ; Това е за разбирането на истинската същност на всяка ситуация извън емоционалната връзка, която се усеща. Отделете време да помислите логияно и емоционално преди да скочите в действие. Знам целия свят не може да бъде спасен без значение колко много усилия полагаме. Отговорността идва в избора на нашите разумни реакции.

2.Слушайте и се доверявайте на вътрешния си глас, за да се предпазите.

Чувствителните хора имат силна интуиция, която идва от повишена информираност за това какво се случва около нас. За съжаление обаче, не винаги обръщаме внимание н това, което ни казва вътрешния ни глас.

Тъй като нашият характер е високо чувствителен ние сме склонни да бъдем по-доверчиви и по-склонни да взимаме думата от хората. Има хора, които ще се възползват от това и това и точно за това слушането на нашият вътрешен глас е толкова важно.

Това е този вътрешен източник на мъдрост, който ни предпазва и предупреждава да стъпваме внимателно. Като чувствителни хора ние сме толкова фокусирани върху подпомагането, което често ни кара да пренебрегваме предупредителните знаци, което нашето вътрешно ръководство ни осигурява. Обърнете внимание на вътрешната си интуиция, когато сте в желание да помагате на другите. Това ще ви помогне да помогнете на себе си, което е по-добре да помагаме на другите позиции.

3.Останете фокусирани върху неща, които наистина имат значение.

Защото ние сме толкова запознати и абсорбираме голяма част от енергията, която ни заобикаля и е лесно да изгубим фокус и да вземем проблемите на други хора, както ако те са наши собствени. Важно е да останем фокусирано върху нешата, които първо са от значение в живота ни и да избегнем свръх ангажираността да ни смаже.

Ние прибързваме да кажем „Да“, но при съзерцанието може да реализираме, че не сме най-добрия човек за тази задача. Това може да доведе до малко усложняване и преосмисляне на положението до точката, че тя става вредна за нашите отговорности. Урокът тук е да не поставяме първо като приоритет помощта, когато има смисъл и да намерим други ресурси когато е необходимо.

4.Да бъдеш чувствителен не е същото като да си слаб.

Хората, които не са толкова чувствителни, тълкуват нашата способност като слабост. Истината е, че отнема много вътрешна сила да се чувстваш в постоянна радост, тъга и дори инфаркти на тези около нас. Това не е тежест, ние избираме този подарък с който ние сме натоварени.

Ключът към използването на нашия подрък, с цел и в услуга на другите е да разчитаме на тази вътрешна сила. Тя е тази сила, която ни помага да останем силни от интернализиране на енергията, която е толкова лесно за нас да поемем. Това ни дава кураж да използваме енергията, за да внесем във Вселената обратно благодат и позитивност.

5.Бъдете смели и продължавайте да живеете от автентичната истина.

Най-големият урок за чувствителни хора е да не споделяте с другите, които може да не разберат вашия подарък. Често е по-лесно да скрием нашата чувствителна страна, отколкото да бъдем съдени за нея. Продължете да живеете във вашата истина и се гордейте с вашата чувствителнаприрода. Е коир сме ние, и Вселената се нуждае от нас, от това да го споделим. Това ще създаде по-нежен, мил и спокоен свят.

Винаги помнете, да бъдеш чувтвителен е подарък и дори най-големите подаръци могат да бъдат тежест в пъти. Запомнете тези уроци за да сте заземени в истинската ви същност като чест за себе си и за да ви служи добре вашия подарък.

инфо: evolife.bg