Академик Атанас Атанасов откри храната на столетниците

Академик Атанас Атанасов откри храната на столетниците | Диана

Уникалният продукт помага и срещу рак.

Открих храната на столетниците. Заедно с екипа ми работим върху специална смес от зряло сирене, кисело мляко и извара от Родопите. С нея човек ще живее до 120 години. Това сподели академик Атанас Атанасов, който до дни пуска на пазара готова смес за дълголетници, върху която работил с години.

„Първоначалната рецепта е създадена от проф. Чомаков, който почина преди две години, но ние я обогатихме с много други неща и вече е в готов приложим вид. Рецептата съдържа сирене, което трябва да е зряло минимум 60 дни, а не такова, каквото го купуваме сега – на 15-20 дни. То е много по-стойностно за човешкото здраве, тъй като по време на зреенето се образуват едни нискомолекулни пептиди, които са много полезни и имат антиканцерогенно действие. Към сместа от сирене се слагат мляко и извара. Добавяте малко зрял лук и червен пипер. Добавяте и нерафинирано олио, тъй като е богато на омега-3 и омега-6 мастни киселини. Тази смес подобрява качеството на бактериите в стомаха и те си вършат по-дълго работата като очистители. 200 грама от нея на ден с препечена филийка и чаша мавруд – не ви трябва нищо повече. Това е храна за столетници”, разкри пред “България днес” тайната академикът.

Уникалният продукт за столетници помага и срещу рак, сърдечносъдови заболявания и инфекции. Според акад. Атанасов ефектът на храната е уникален, тъй като тя мощно убива раковите клетки, като от 100 загиват 81, при ежедневна консумация на 150-200 г на ден от здравословния продукт. Силата му най-добре се изразява при 15-дневен курс за лечение. Има изключителен оздравяващ ефект и върху рани.