Алкалната диета е основа на здравето

Алкалната диета е основа на здравето | Диана image 1

Oсновната причина за рак е открита още през 1923 г., но  много малко хора знаят за това, защото тази истина не е в интерес на световните фармацевтични  индустрии. През 1931 г. немският учен Ото Хайнрих Варбург получил Нобелова награда за откриване на основната причина за появата на рак и болестите на тялото. Д-р Ото Варбург открил, че ракът е резултат от антифизиологични сили и антифизиологичния начин на живот. С  антифизиологичен начин на хранене и липса на физическа активност тялото създава кисела среда. Клетъчната киселинност е причина за изхвърляне на кислорода.

Липсата на кислород в клетките създава кисела среда

Д-р Варбург заявил: Намаляването на кислорода и увеличаване на киселинността в организма са две страни на един и същи медал: ако някой има едното, има и другото. Реално  киселата среда, е среда без кислород.

Всички нормални клетки се нуждаят от кислород, но туморните могат да живеят без него.

Д-р Ото Варбург, алкална диета срещу рак

Туморните тъкани са киселинни, докато здравите тъкани са алкални

В своето произведение „Метаболизмът на тумора“ Ото Варбург казва, че всички ракови форми се характеризират с две фундаментални условия: кръвна киселинност и хипоксия. Ученият открил и че туморните клетки са анаеробни (не поемат кислород) и не могат да оцелеят в присъствието на високи концентрации на кислород. Туморните клетки могат да издържат само с глюкоза и в среда без кислород.

Здрави клетки без  35 % кислород могат да се трансформират в клетка с рак само за два дни. Всички нормални клетки имат нужда от кислород, но клетките с тумор могат да живеят без кислород. Това е характерно правило, обобщава  д-р  Варбург. Според него, ракът не е нищо друго, освен защитен механизъм, който имат някои телесни клетки, които са оцелели в кисела среда без наличие на кислород.

Храната в зависимост от  протеините, въглехидратите, мазнините, витамините и минералите гарантира и създава условия на киселинност или алкалност в тялото.  С други думи … всичко зависи от това, което се яде. Киселинното или алкалното състояние се измерват с PH, чиито стойности преминават от 0-14, където 7 е неутрална зона. От 0-7 е кисела среда, а от  7 до 14 алкална.

Алкална храна срещу рак

Важно е да се знае как киселинната или алкалната храна се отразяват на здравето, тъй като клетките, за да функционират успешно би трябвало да се намират в PH зоната малко над 7

Здравият човек има PH в кръвта между 7,4 и 7,45. Ако PH стойността при някого е под 7, този човек изпада в кома.

Храна, която увеличава киселинността на организма:

 • рaфинирана захар и всички нейни производни,
 • продукти от животински произход (мляко и сирене),
 • сол,
 • рaфинирано брашно и всички негови производни (тестени изделия, торти, бисквити),
 • хляб,
 • маргарин,
 • кофеин (кафе, черен чай, шоколад),
 • алкохол,
 • цигари,
 • всяка варена храна (храносмилането унищожава кислорода и повишава киселинността на храната),
 • цялата промишлено преработена храна в консерви, която съдържа консерванти, изкуствени оцветители, аромати, стабилизатори и други.

Храна, която алкализира организма:

 • Всички сурови зеленчуци. Суровите зеленчуци произвеждат кислород за разлика от термично обработените.
 • Плодовете. Плодовете произвеждат много кислород.
 • Водата е важна за производството на кислород. Хроничното напрежение е много важно и е причина за по-голямата част от всички дегенеративни заболявания.
 • Движението дава кислород на цялото тяло. Заседналият начин на живот съсипва здравето.

За здравословен начин на живот е подходящо храната да е  60% алкална. Трябва да се избягват продукти, които са предимно кисели, като газираните промишлени напитки, рафинираните захари, както и всички подсладители.

Не злоупотребявайте със солта,  използвайте я възможно най-малко.

За болни хора е идеално 80% от храната да е алкална и да се избягват всички вредни продукти. При заболяване от рак, съветът е алкализиране на тялото колкото е възможно повече Химиотерапията не лекува рака, напротив увеличава киселинността на организма.

Химиотерапията увеличава киселинността на организма до такава степен, че  организмът трябва да започне да харчи резервите на кислород и за да неутрализира киселинността  жертва минералите, които се намират в костите, зъбите, в ноктите и косата. Поради тази причина на пациентите, които са подложени на химиотерапия им пада косата, установил д-р Варбург.

Д-р Джордж Криле Кливиленд, един от световно известните хирурзи открито заявява: „Всички видове смърт, наречени „естествени“ не са нищо друго освен крайна точка на киселинно наситено тяло“. Ракът не се наследява, това, което се наследява са хранителните навици т.е. начинът на живот. Лошите хранителни навици могат да доведат до рак.

8-годишно дете се излекува от рак на мозъка с диета

Джоузи Нунес от Мидланд пребори рака с диета

Историята на осем годишната Джоузи Нунес, която живее в Мидланд, Тексас е удивителна. Тя имала тумор в мозъка с разсейки в гръбначният стълб. Джоузи отслабнала прекалено много. Била подложена на операция, химиотерапия и лъчетерапия, но туморът се появил за втори път и лекарите и дали само няколко седмици живот, пише самосъзнание.com. Родителите и отчаяни трескаво търсили в интернет алтернативни методи и така открили д-р Бернардо Маджалка, натуропат лекар от Сан Диего, Калифорния. Той дал надежда и предложил естествен лек за Джоузи.

Д-р Маджалка казал, че Джоузи не умира от рак, тя умираше от ацидоза и в крайна сметка, ако се обърне внимание на този проблем, тялото и ще бъде в състояние да се излекува само. Усложненията били последствие от химиотерапията. Когато докторът видял за пръв път Джоузи, pH на нейното тяло било 4.9. Човешкото тяло за да функционира добре се нуждае от pH между 6.8 и 7.2. Тялото умира при pH 4.2

Раковите клетки започват развитието си в човешкото тяло, когато pH падне под 6.2

По съветите на лекаря си, pH в тялото на Джоузи се увеличило до 8.0 в рамките на един месец посредством алкална храна и вода. Туморите започнали да намаляват. Те станали толкова малки, че било необходимо да я сканират три пъти в три различни позиции, за може да бъдат засечени на ядренно магнитният резонанс. И малко след това в Джоузи не останали дори следи от рак. Цялото лечение траело четири месеца.

Лечението на д-р Бернардо Маджалка се състояло от специална диета, която включва 4 вида алкализиращи сокове на ден, както и различни методи за детоксикация, за укрепване на имунната система и билки. Той описва своите планове за лечение във видео.

Семейството на Джоузи започналi да измерват рН на нейното тяло. Всяка сутрин, преди тя да яде или пие нещо, използвали тест-ленти за pH в слюнката. Когато за първи път започнали да проверяват рН, то било около 5.5 или по-малко.

Д-р Маджалка казал, че когато нейното рН стигне до 6.8 ракът ще спре да расте. От този момент нататък, ако pH започне да се увеличава – рака започва да умира. Целта на лекаря била да се повиши рН най-малко на7.2 и Джоузи го задръжи така за няколко месеца, докато ракът напълно си отиде.

Диетата и лечението, които д-р Маджалка предписал на момиченцето  – не трябва да яде месо или млечни продукти; Не трябва да яде никакви готвени храни, нищо което е направено от човек. Никакви бургери, безалкохолни напитки, бонбони, чипс, захар, пици, макарони. Джоузи не трябваше да яде хляб, хлебни изделия и преработени храни от всякакъв вид.

Рецепта

сок – 2 пъти на ден

1/2 пюре от авокадо, смесено с 8 унции пресен сок от моркови, размесват се с дървена лъжица. Не се използва метална лъжица, за да се избегнат други химични реакции, която могат да унищожат ензимите в тази смес.

Рецепта 2

сок – 2 пъти на ден

1 ябълка от сорта “Грени Смит”

1 чаша броколи

1/2 парче от пресен ананас

1/2 цвекло прясно

1 шепа кориандър

1/4 парче джинджифил

1/2 парче ряпа “Daikon”

1 морков

1/2 краставица

5 Аспержи

Всичко това се нарязва и минава през сокоизстисквачка.

Семейството на Джоузи ни съобщава, че тя е била подложена на терапия с кислород през целия ден, много слънчева светлина и свеж въздух. Чиста питейна – 30 унции вода всеки ден. За възрастен това количество се равнява на 10 чаши вода на ден.

 

В момента съвременната медицина разполага с три различни метода за лечение на рак

Това са хирургията, лъчетерапия и химиотерапия. И трите метода дават странични нежелани ефекти. За лечението с тези три официални метода никой не може да даде гаранция, че човекът завинаги е излекуван от рак. Това е причината, поради която фармацевтичната индустрия твърди, че ракът е в ремисия. Лъчетерапията свива рака до голяма степен, но неговото ядро остава непокътнато на мястото си.

Лечението на рака чрез промяна на pH не е инвазивно.

Поуката от тази история е, че трябва да се проверява pH на тялото. Лентички за проверка на pH на слюнката и урината се продават в био-магазините и на други места.

Ако имате диагноза рак, е много вероятно вашето pH да е под 6.2

Ако ви се направи пълна кръвна картина (ТГС) тест,може да се види какво е PH на кръвта.

Ако вашето pH e по-малко от 6.5 вече е опасно за здравето. Това е леко киселинно pH и новото на кислорода в кръвта е намалено, увеличени са нивата на въглероден двуокис. Липсата на кислород в кръвта увеличава свободните радикали.

 

Списък на алкалните и киселинните храни

 

Алкалните храни

Зеленчуци

Аспержи

Зеле

Маруля

Лук

Карфиол

Репичка

Марули

Грах

Тиквички

Червено зеле

Кресон

Спанак

Ряпа

Морков

Зелен боб

Цвекло

Чесън

Целина

Зърнени култури (пшеница, ечемик и др.)

Краставица

Броколи

Зеле

Брюкселско зеле

Домат

 

Плодове

Лимон

Нар

Авокадо

Грейпфрут

Диня

 

Напитки

„Зелени напитки“

Сок от пресни зеленчуци

Чиста вода (дестилирана или йонизира)

Лимонова вода (чиста вода + свеж лимон).

Билков чай

Зеленчуков бульон

Подсладена Соево мляко

Бадемово мляко

 

Мазнини и масла

Лен

Коноп

Авокадо

Маслина

Кокосовото масло

 

Кълнове (соя, люцерна, пшеница, ряпа, нахут, броколи и др.)

Сусамов тахан

Семена, ядки и зърнени храни

Бадеми

Тиква

Слънчоглед

Сусам

Лен

Елда Булгур

Лимец

Леща

Кимион семена

Всички покълнали семена

 ––––––––––––––––––

Кисели храни

 

Свинско месо

Агнешко

Говеждо месо

Пиле

Туршия

Ракообразни

Риби

Други морски дарове

Млечни продукти

Мляко

Яйца

Сирене

Крем

Кисело мляко

Сладолед

Други

Оцет

Паста

Бял хляб

Пълнозърнест хляб

Бисквити

Соев сос

Подправки (доматен сос, майонеза и др.)

Изкуствените подсладители

Мед

Напитки

Газираните напитки

Кафе

Чай

Бира

Млечни шейкове

Мляко

Традиционен чай

Полуфабрикати

Сладости

Шоколад

Всички храни минали през микровълнова печка

Консервирани храни

Супи на прах

Готова Храна

Fast Food

Мазнини и масла

Наситените мазнини

Хидрогенирани масла

Маргарин

Царевично олио

Растително масло

Слънчогледово масло

Семена и ядки

Фъстъци

Кашу Page 8

Шам фъстък

Орехи

Общи насоки

alkalni hrani-3Придържайте се към салати, пресни зеленчуци и здрави ядки и масла. Опитайте се да консумирате много сурови храни и поне 2-3 литра чиста, чиста вода дневно (в идеалния случай с подобрено рН).

Отстранете от менюто си за постоянно: Всички видове месо, млечни продукти, сирене, сладкиши, шоколади, алкохол и тютюневи изделия. Пакетирани и готови храни и ястия с много захари и соли. Докато се лекувате не гответе храната си!

Споделете тази информация с приятелите си. Споделете тази информация с вашите лекари. Задавайте въпроси и се учете. Знанието ще ви даде сила и власт над болестите.

СЪВЕТИ ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА АЛКАЛНО-КИСЕЛИННИЯТ СИ БАЛАНС

Първо провери нивото на твоето pH с pH лентички или друг тип изследване, най-лесно е с лентички. Ако имаш ниско pH можеш незабавно да вземеш мерки, за да го балансираш:

 • зелените зеленчуци са силно алкални храни. Старай се 70% от дневното ти меню да включва алкални храни (кои са те, виж в табличката по-долу)
 • избягвай храни, които формират киселини (кои са те, виж в табличката по-долу)
 • Ако трябва да ядеш храна, която е силно киселинна, добави храна, която е силно алкална, за да постигнеш баланс. Например ако ядеш свинска пържола, добави голяма салата, включваща високо алкални зеленчуци.
 • също така може един ден в седмицата да си правиш прочистване като консумираш само високо алкални храни – салата или зелени сокове и смутита.
 • пий сутрин на гладно хладка вода с лимон. Лимона веднага алкализира водата и създава алкална среда. Можеш да пиеш вода с лимон през целия ден.
 • добави пшенична трева в сока или смутито си, или просто я изпий отделно.
 • консумирай плодове с нисък гликемичен индекс, ако твоето ниво на pH е много ниско.

Както  прекалено киселинната среда не е полезна, така и прекалено алкалната не е. Най-добро е балансираното хранене – ако нивата ти са твърде киселинни, увеличи количествата плодове и зеленчуци, ако нивата ти са твърде алкални, увеличи киселинните храни.

СЪВЕТИ ЗА БАЛАНСИРАНО ХРАНЕНЕ

 • Храни се бавно и спокойно
 • Не преяждай, а изяждай количеството, което те засища
 • Храни се разнообразно и цветно – включвай повече плодове и зеленчуци
 • Не консумирай храни, които не ти действат добре, водят до раздразнение и подуване на стомаха
 • Не смесвай прекалено много храни в едно хранене
 • Приемай колкото се може повече свежи и екологично чисти храни
 • Сдъвквай храната си добре – слюнката има огромно значение в смилането на храната
 • Не пресолявай ястията си
 • Консумирай по-малко силно киселинни храни – свинско, телешко месо, рибни консерви, подсладени плодови сокове, газирани напитки, тестени, сладкарски, шоколадови изделия, кафе и бира
 • Замести белият ориз с кафяв
 • Поне веднъж седмично консумирай алкални бобови култури, като зелен или зрял боб, грах, леща
 • Избягвай полуфабрикатите
 • Яж пълнозърнест хляб богат на фибри – хлябът, направен от брашно от покълнала ръж, лимец и бобови растения, е най-полезен за организма.
 • Редувай минералната вода с изворна или пий само изворна
 • Не пий вода докато се храниш, за да може тялото ти по-добре да обработи и усвои храните
 • Изпивай ежедневно 1.5-2 л. вода с неутрално или леко алкално рН
 • Поне два пъти годишно си прави едноседмично прочистване с пресни плодове и зеленчуци и зеленчукови сокове, за да си създадеш добър алкален резерв
 • И не на последно място – Движението е много важна част от този баланс! Движи се повече, така тялото ти ще обработва по-бързо храната, ще задвижиш метаболизмът си и ще се разтовариш от стреса

Източник: Lechiteli.bg