Еврика: БАН прави шоколад срещу бръчки

Еврика: БАН прави шоколад срещу бръчки | Диана

5 съставки влизат в уникалния полезен продукт.

БАН казва “стоп” на стареенето с козметика срещу бръчки и стрес. В специална лаборатория на Академията се прави уникална комбинация на луга, шоколад, кафе, канела и хиалуронова киселина, която подмладява кожата. Козметичната серия бяха представени на Шоколадово изложение в столичния Гранд Хотел София, пише “Стандарт”.

“Навярно знаете, че какаото освен вкусно е и полезно не само за душата, но и за тялото. То има свойството да хидратира клетките, да ги освежава, да ги регенерира”, каза доц. Стефка Тепавичарова, която ръководи лаборатория в БАН, част от която се занимава с иновативна дейност.

Километрични опашки от желаещи да вкусят сладкото изкушение се извиха на шоколадовото изложение. Там бяха представени продуктите на около 30 фирми, а разнообразията от шоколад, които можеха да се вкусят бяха над 300. Любителите на бирата могат да опитат дори бирен шоколад.

Интересна е и комбинацията при шоколадови изкушения с карамел и морска сол. На изложението можеха да се дегустират всякакви видове- черен, млечен, бял шоколад, с ядки или кремове. Според познавачи, ако той е изкуствен ще се стопи малко по-бавно в устата, заради растителните мазнини в него, а ако е истински – той веднага се топи и остава по небцето.

Източник: Стандарт