Уникалната тибетска диета за прочистване на кръвта

Уникалната тибетска диета за прочистване на кръвта | Диана

Световните агенции разпространиха полезна и здравословна тибетска диета, която помага за прочистване на кръвта от токсините и предпазва от мозъчен удар и инфаркт. Диетата е подходяща за всеки сезон.

За подготовката на еликсира на здравето са необходими 300 грама лук и един килограм лимони. Двете съставки се нарязват на ситно и се слагат в 1,5 литра кипяща вода. Оставят се под капак за 15 минути, за да освободят всички полезни вещества, посочва агенция БГНЕС.

Отварата се приема по следния начин: сутрин (на гладно) изпивайте по 1-2 чаши, а остатъка от приготвеното количество приемайте през останалата част от деня. Това се прави в продължение на 25 дни. След това се прави пауза от десет дни и всичко се повтаря отново.

В периода на тази прочистваща диета е достатъчно да се спазват всички други правила на здравословното хранене.

Проучвания на учени показват, че и двете основни съставки на тази тибетска диета за прочистване на кръвта – лук и лимон действат като превантивна мярка срещу много видове рак и засилват имунната система на човека.

Допълнително лукът помага срещу остеоартрит и подмладява, а лимона действа срещу стрес и камъни в бъбреците, а също така помага за здравето на венците.