Най-доброто време за житната диета на Петър Дънов!

Февруари – време е за житната диета на Петър Дънов! | Диана image 4

Пшеница, преварена вода (дестилирана), ябълки, орехи и лимон. Това са необходимите оригинални продукти за 10-дневния пост, който Беинса Дуно завещава на учениците си. Той им обещал , че така ще бъдат здрави и ше живеят повече, отколкото другите консуматори в бъдещето.

Учителят Петър Дънов дава житния режим на учениците си преди 80 години. Тук не става дума за обикновена диета или пост, а за полезна схема с важни духовни послания. Затова промените по време и след режима са не само физически – отслабване, чистене, лекуване, но и психически.

Разделете 1 кг. жито (пшеница) на 10 равни части. Разделете зе всеки ден по 100 гр. жито (то съдържа всички елементи, необходими за поддържането на живота), три ябълки (за сърцето), девет ореха (за мозъка), шест-осем чаши преварена вода (изворна, но не минерална).

Приготвяне на житото

Вечерта, преди да започнете житния режим, измийте много хубаво 100 гр. жито. Сложете го в добре запазващ топлината термос. Залейте го с 1,5 до 2,5 чаши вряла вода (0,4 – 0,6 литра) и затворете термоса добре.

Jiten_rejim-864x400_c

Най-добрия месец за тази диета е февруари.

Първият ден, сутринта, кажете следната формула един пъ) : “Господи, приеми ме в лечебницата на природата за 10 дни”. След това внимателно излейте от термоса само житената вода и я изпийте на гладно (може да добавите мед и лимон за вкус). Житото разделете на 3 равни части (за закуска, обяд и вечеря). Когато го ядете, можете да го подслаждате с мед.

По време на житния режим ще пиете само преварена вода, подправена с лимонов сок и мед. Най-добре е да не разтваряте меда във водата, а да го ядете с лъжичка, която ще поставяте на горната част на небцето. Като отпивате от водата, медът постепенно ще се разтвори и ще се усвои по-добре. Чрез този начин на хранене вие ще захраните мозъчните си центрове с хранителни вещества, усвоени в устата, а не чрез стомаха.

Житото ще ядете, като преди да го глътнете, ще го дъвчете бавно поне 99 пъти. Преди да изядете ябълката, подръжте я в ръка, разгледайте я, свържете се с нейната аура, порадвайте й се, благодарете на дървото, на слънцето и т.н. Спазвайте правилото дадено от учителя да се храните с любов и благодарност. Добре е да съберете семките от ябълката и да ги посадите на подходящо място. По този начин ще изразите Вашата благодарност за нейната саможертва. По време на житния режим не употребявайте никаква сол. През тези дни станете слънчеви хора, бъдете винаги усмихната и не допускайте в себе си никакви отрицателни мисли, чувства и постъпки.

Захранване(Отпостване)

На десетия ден към житото на обяд и на вечеря прибавете ангелска супа (цели обелени картофи, магданоз, лимон, вода, малко сол ). В дните след режима не трябва да преяждате. Всички отпадъци от храната (орехови черупки, лимонови кори и т.н.) не изхвърляйте на боклука, а ги съберете в плик. Когато свърши постът, ги заровете на някое чисто място сред природата.

Нумерология на името според Петър Дънов | Диана

Как да изберем деня

Започва се винаги през февруари – никога през друг месец, съветва Петър Дънов. Разбира се, спазвайки фазата на Луната тя може да се
използва и презз цялата година с доста добър ефект. По принцип по оригиналната метода на Дънов началото е от един до три дни след пълнолуние и продължава общо десет дни. Пълнолунието всяка година по това време се пада на различни дати. Когато е в края на месеца, режимът може да продължи и през март. Когато е в крайните дати – 27-28 февруари, то режимът трябва да започне в началото на февруари.

Според Дънов месецът е подходящ, защото сега природата още спи зимен сън. И ние трябва да пречистим физически и духовно организма си, за да можем да възприемем праната, която ще дойде в изобилие в началото на пролетта. Учителят неслучайно е избрал този период. През януари е все още много рано, а температурните условия често са доста сурови. Това би изтощило организма, а през март е вече късно в условията на умерения пояс.

Тази година Житната диета може да започне във всеки избран ден след пълнолунието, което мина на 4-ти февруари. Докато се спазва, е необходимо да се пие много вода – до два литра на ден, топла, преварена. Не се препоръчва и минерална, защото е пренаситена с минерални соли, които ще възпрепятства точния метаболитен ефект, който се цели.

Съвети

Преди да стартирате Уверете се, че сте здрави и укрепнали. Ако имате съмнения, консултирайте се със специалист. По принцип диетата се счита за неподходяща за хора с непоносимост към глутен.

Избягвайте пшеница, която е ГМО, затова използвайте само био или сортове, които до момента не е известно да са подлагани на генна модификация. Това са лимец, динкел, спелта, емер и камут. .

Водата, която се използва за този режим, е от изключителна важност. Препоръчва се преварена вода и трапезна. Избягвайте да използвате вода от чешмата.

Подготовка и продукти

Рано на първия ден казвате молитвата: „Господи, допусни ме вOLYMPUS DIGITAL CAMERAлечебницата на природата за десет дни“. Всяка сутрин трябва да приготвите: 100 грама жито (съдържа всички елементи, необходими за поддържане на живота); 3 ябълки (за сърцето); 9 ореха (за мозъка); 3 лъжици мед (за кръвта) и лимон. Необходимо е плодовете да бъдат хубави и здрави.

Още за начина на приготвяне

Житото се измива много добре от вечерта, слага се в добре затворен термос и се залива с вряла вода. Сутринта се изпива житената вода с добавен мед и лимон, половин-един час преди закуска. Водата не се пие, а се „дъвче“, защото това е много питателна течност. Говорим за житената вода, получена от грухано жито. Така всички елементи от нея се усвояват пълноценно, казвал Петър Дънов. (Тя може да продължи се приема като лечебно средство за успокоение на нервната система в рамките на 40 дни.) (Употребата на сурово жито – това е друго упражнение, дадено от Учителя в беседа, което обаче не се отнася за житния режим през февруари).

Житото може и да е леко подварено за минута. То трябва да е омекнало, дори малко разпукнато, но не преварено. Дневната порция жито се разпределя на три части, като е желателно след отсипване на съответната част, останалите да остават в добре затворения термос, което запазва житото свежо и прясно. Ако се отсипе сутринта и стои на открито, то се окислява от въздуха и губи от своята хранителност.

При всяко от яденетата се приемат съответната част от житото, една ябълка и три ореха с много дъвчене. Желателно е преди ядене да се изпиват поне по две водни чаши преварена вода с мед и лимон. Изключение прави сутрешната чаша от „житената вода“.

Ако не се пие достатъчно вода, организмът се обезводнява и житният режим се кара много трудно. Но само преварена и никога студена.

Още за ангелската супа

По време на житния режим не се консумира сол, а лимонът е максимум един на ден. Медът не се разтваря във водата, а се взима с лъжичка – само една. Тя се слага на небцето, след което се отпива вода с няколко капки лимон, задържа се в устата, докато отмие меда. Преди да изядем ябълката, трябва да я подържим в ръка, да се свържем с нейната аура, да благодарим на дървото и на слънцето за нея. По време на поста черупките и обелките трябва да се събират, за да се заровят на чисто място сред природата след приключване на режима. Добре е през този период да спрете цигарите и алкохола за пълно пречистване. Постът ще ни бъде от полза само, ако е и в трите свята – физически, духовен и божествен.

На десетия ден на обяд се прави „ангелска супа“. Тя се състои от литър и половина леко подсолена вода, три цели обелени картофа, няколко стръка нарязан магданоз, черен пипер, лук или праз. Това е храната за целия ден и евентуално и за следващия, след което идва захранване с плодове, прости растителни храни без подправки, хляб.
Този житен пост се спазва само в случай, че човек е бодър и радостен, че се чувства добре и е готов за своето духовно и телесно пречистване. На втория или третия ден може да изживеете „лечебна криза“, свързана с чувство на глад и главоболие. Те се превъзмогват с консумацията на една-две чаши преварена вода, мед и орехи. Съкратете режима, ако не се чувствате добре, докато го спазвате.

Източник: Лечители.НЕТ