Изобилие идва само при тези, които вече го имат

Изобилие идва само при тези, които вече го имат | Диана

В рамките на две седмици практикувайте следното и гледайте как ще промени живота ви: когато ви се струва, че хората ви отказват – похвали, благодарност, помощ, любяща грижа, и така нататък – дайте им това. Или го нямате у себе си?

Тогава просто действайте така, сякаш го имате, и то ще дойде. Скоро след като започнете да давате, ще започнете да получавате. Вие не можете да получите това, което не давате.

Изходящият поток определя входящия. Мислейки си, че светът нещо ви отказва, трябва да знаете, че в действителност това вече го имате, но докато не му позволите да изтича навън, дори не можете да разберете , че го имате.

Точно това е изобилие.

Законът за това, че изходящият поток определя входящия, е изразен от Исус в силната му образна фраза: „Давайте и ще ви бъде дадено: с добра мяра, натъпкано, претъпкано, препълнено ще ви изсипят във вашето лоно; Защото с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмери. “

Източникът на изобилие не е извън вас. Това често е онова, което сте. Но започнете с благодарност и признание на изобилието, достъпно отвън. Осъзнайте пълнотата на живота във всичко, което ви заобикаля.

Почувствайте с кожата си топлината на Слънцето, полюбувайте се на цветовете на стените на цветарския магазин, отхапете от сочния плод или се намокрете до кости, като се напоите с богатството на водата, падаща от небето.

Пълнотата на живота е на всяка крачка. Благодарение на това изобилие, което ви заобикаля, се пробужда това изобилието, което се намира в латентно състояние у вас. Освободете го – нека да изтича. Когато се усмихнете на непознат, изтича малко енергия. Вие давате.

Често си задавайте въпроса: „Какво мога да дам тук; как мога да послужа на този човек, в тази ситуация?“ Не е нужно да притежавате нищо, за да се чувствате в изобилие, въпреки че ако постоянно се чувствате в изобилие, нещата почти сигурно ще дойдат при вас.

Изобилие идва само при тези, които вече го имат. Изглежда нечестно, но е така. И изобилие, както и липса – са вътрешни състояния, проявяващи се във вашата реалност.

Исус го казва така: „Защото този, който има, нему ще се даде. И който няма, от него ще се отнеме и това, което има.“

Екхарт Толе в „Нова земя“