Известният готвач Джейми Оливър победи в съда МакДоналдс, като доказа, че ТОВА не е добре да се яде!

Известният готвач Джейми Оливър победи в съда МакДоналдс, като доказа, че ТОВА не е добре да се яде! | Диана

Въпреки че мина известно време от този случай – припомняме ви как световноизвестният майстор-готвач Джейми Оливър победи в съда най-голямата компания за бързо хранене в света. Той разкри ужасната истина за това от какво наистина се приготвя “най-вкусното месо за хамбургери и нъгети”. Напомняме за това заради факта, че въпреки съдебното решение – нищо не се е променило оттогава.

МакДоналдс бе осъден, понеже месото за хамбургери, бигмакове и другите „вкуснотии“ се приготвя от говежда мазнина, промита в обикновен амониев хидроксид, докато се получи така наречената от Джейми Оливър – “розова слуз”.

Според Оливър, ако не се използва този процес на промиване, то целият асортимент на МакДоналдс не би могъл не само да се яде, а дори и да се гледа. По думите на Оливър, веригата използва продукти, които даже куче не би яло, като ги прави пригодни за консумация от човек.

Възмутителна е не само измамата, но и фактът, че амониевият хидроксид е отровен за човешкия организъм. Освен това, продуктите се оцветяват изкуствено.

По време на интервюто Оливър демонстрира как от мазнина, кожа и вътрешни органи може да се направи пригодно за употреба „месо“ и зададе въпроса: „За какво разумният човек би хранил децата си с „месо с амоняк?“ Сместа, която се получи от неговия експеримент, много приличаше на розова слуз. В САЩ използването на амониев хидроксид е одобрено от Министерството на земеделието и потребителите не се уведомяват при използването му при подобни процедури.