Как Кандида ви кара да желаете нездравословна храна

Как Кандида ви кара да желаете нездравословна храна | Диана

Правите си обещание. Ще ядете пет порции плодове и зеленчуци на ден. Без повече нездравословна храна. И след се появява Той – копнежа. Трябва да ядете шоколад. Ще умрете без шоколад! Шоколадът е нещото, което ми харесва. Както и макаронени изделия. За мнозина това е хляб, бисквити, бял ориз, кисело мляко, захарни шейкове, и/или алкохол.

Няма съмнение, че кръвната ви захар има много общо с копнежа за захар, но тя не е единственият метаболитен процес, който ви задейства. Ако живеете с изобилие от Кандида (Candida albicans) в тялото си, знайте, че тя иска да се храни. А предпочитаната ѝ храна е захар. Връзката, която имаме с Кандида може да създаде много по-силен глад за захар и алкохол, отколкото кръвната захар или други известни фактори.

Нашите тела съдържат 10 пъти повече микроби, отколкото човешки клетки. Много от тези микроби са благотоворни. В действителност, ние се наслаждаваме на симбиоза с много от бактериите (те помагат за смилане на храната, създават серотонин, Б витамини и още), но други микроби могат да причинят заболяване, особено когато са извън равновесие. В днешния бактерио-фобиен свят, ние използваме антибактериални сапуни, пастьоризираме мляко и сок, и убиваме колкото се може повече бактерии, в опит да създадем антисептична среда без оглед на здравословните бактерии, които унищожаваме. В допълнение, ние приемаме антибиотици, без да обмисляме унищожаването на здравословните бактерии, от които се нуждаем за оптимално здраве.

Кандида е опортюнистична. Всеки път, когато види възможност, например когато консумираме рафинирани храни, Кандида увеличава числеността си. Тя процъфтява. А когато това стане, тя опустошава своя домакин. Тя не само живее в нас, тя се храни от нас. Тя се променя от едноклетъчни дрожди в растящи нишки, които се носят из нашите тъкани – не само в червата, но също и в други органи. От тези нишки се отделят ензими, които смилат нашите тъкани. Тогава Кандида изсмуква хранителните вещества от клетките, които разрушава, както и от храната, която ядем.

Балансът на Кандида към благоприятна флора се променя непрестанно. Полезните бактерии се борят за надмощие в червата. С промяната на баланса (например, когато не ядем храни, които я хранят) и умирането на Кандида, тя освобождава 79 различни токсини в нашата система. Тези токсини ни карат да се чувстваме зле. Тъй като продължава да ни напада отвътре, ние ядем малко захар (или много захар) и се чувстваме по-добре, защото просто сме нахранили Кандида и сме спрели процеса на умирането ѝ. Кандида процъфтява отново (наред с лошите бактерии, които обичат захар). Ядете малко по-добре, Кандида умира. Чувствате се зле. Ядете захар. Цикълът продължава.

Когато нивото на Кандида се покачи до точката, че да причинява ушни, вагинални, синусни, зъбни, кожни и инфекции на венците, можем да съберем две и две и да осъзнаем, че  има причинно-следствена връзка всеки път, когато ядем захар, защото чувстваме отрицателните резултати почти веднага. Това се дължи на ниско ниво на хронична инфекция, която пламва всеки път, когато храним Кандида. Храни, които хранят Кандида включват концентрирани захари (царевичен сироп, захар, агаве, плодов сок и т.н.). и други рафинирани храни (захари, брашна, хляб, макаронени изделия, бял ориз и т.н.). Алкохолът също косвено насърчава растеж на Кандида. За хората с особено лоша Кандида, дори липсата на сън и други неща, които отслабват имунната система, всъщност могат да хранят Кандида (те се хранят с нашите най-слаби клетки, лишаването от сън изчерпва индивидуалното клетъчно здраве).

Можете естествено да отървете тялото си от Кандида и да спрете непрестанния цикъл, но това ще отнеме време и дисциплина. Има редица билки и хранителни добавки, които ще стимулират имунната ви система, ще убият Кандида и ще увеличат полезните бактерии. Веднъж след като това приключи, няма да имате оправдания. Ако ви се яде шоколад, това си е ваша работа.

Ако консумирате сладкиши и други рафинирани храни по време на празниците, подсигурете се с добър пробиотик и няколко други продукти под ръка, за да убиете излишните дрожди. Чесънът също работи чудесно.

Вижте още: Кандидоза при мъжете симптоми и лечение

Кандидоза – вече се лекува лесно

Източник: http://www.naturalnews.com