Кои са супер храните за есента?

Времето се захлажда, но това не означава, че не трябва да се стараем да изглеждаме добре и да бъдем здрави. Есента е времето, в което имунитетът спада, започваме да страдаме от косопад, ноктите стават чупливи, а кожата губи от своята еластичност. Можем да контролираме всички тези процеси и да бъдем добре подготвени за зимата, с помощта на някои суперхрани. Foodpanda подбра храните, които да хапваме, за да бъдем здрави и красиви през есента.

Джинджифил – силен имуностимулант, който освен това подпомага топенето на мазнините. Приготвяйте го на чай или като подправка към месо, ориз или картофи.

Круши – сладкият и сочен вкус прави този плод приятен за ядене. Добър източник е на витамин С. Подходящи са да се консумират като десерт, към салата, печени или като добавка към ястие.

Карфиол – сладкият и лек вкус е идеален за есенни ястия. Консумацията му помага за предотвратяване на ракови заболявания. Подходящ е за салата или пюриран за гарнитура, супите също са много вкусни.

Тиква – сладкият вкус и влажна текстура я правят идеална за пици, торти и дори пудинг. Богата е на калий и витамин В. Едни от най-добрите начини да се хапва е печена с мед и орехи.

Ряпа – чудесна алтернатива на репичките и зелето. Корените са добър източник на витамин С, а листата на витамин А, К и фолиева киселина.