Красивият Занзибар – родното място на Фреди Меркюри

Красивият Занзибар - родното място на Фреди Меркюри | Диана image 1

Живописният остров Занзибар е на път да се превърне в топдестинация за екзотични пътувания. Родното място на легендата Фреди Меркюри се развива все повече, но още е запазило девствената си природа и чистата си вода.Местните жители живеят в колиби от слама, заобиколени от рибарски мрежи и животни. Островът предлага на туристите красиви плажове, богата история и вкусна морска храна.

Anglican cathedral Christ Church, Stone Town, Zanzibar

Великият вокалист на Куин роден и израснал в столицата Стоун Таун. Години след смъртта му популярността му изхранва жителите на острова. 90% от туристите го посещават, за да видят на живо родната му къща. Тя е пълна с негови портрети и грамофонни плочи. Уредниците са сложили бебешко корито и дрехи, които представят за негови. Всяка втора стока по уличните сергии носи марката „Фреди Меркюри”, макар местните да не изпитват особено уважение към него заради хомосексуалната му ориентация.

Заради Меркюри, обаче, хиляди гей двойки решават да сключат брак в Занзибар. В името на прехраната местните мюсюлмани си затварят очите.

Стоун Таун е известен и като мясото, откъдето през Средновековието се разпределят роби към арабския свят. В града до ден-днешен стоят подземията, в които са били държани африканците.

Stone_Town
Наблизо се намира и ориенталският пазар, предлагащ изобилие от риба, раци, скариди, октоподи и гозби от птиче месо и плодове. Храната винаги е прясна.

Забележителност представляват и монументалните къщи на някогашните робовладелци. Те са зидани от коралови камъни, предпазващи от горещината и високата влажност. Сградите са на повече от 2000 години.