Уникална подводна спалня в Занзибар

Уникална подводна спалня в Занзибар | Диана image 1

Подводната спалня в Тhe Manta Resort, намиращ се на остров Пенба в Занзибар, ще ви накара да се почуствате сякаш сте пуснали котва в плитък крайбрежен коралов риф. През деня тропическите риби и други морски организми плуват до прозореца. През нощта, светлините осветяващи водата, привличат калмари и други срамежливи морски създания.

Спалнята се намира в помещение под терасата, в която има големи прозорци, предлагащи изглед към колоритния воден свят навън. Над палубата, триетажна структура дава на гостите всички удобства като на обикновена хотелска стая, с невероятна гледка.

Този мечтан оазис е закотвен на 250 м от брега. Представяте ли си поклащането на нежните вълни докато спите, събуждате се сутрин и се гмуркате, за да поплувате с тропически риби? Ако е така, можете да си приготвите $ 1,500 на вечер за двама или 900 $ USD за един.

Плаващата стая е проект на Майкъл Генберг, който е и създател на първата подводна хотелска стая намираща се в Швеция. Тя също е единична, но плува с средата на езерото Мелерен, и подобно на тази на остров Пемба, дава на наемателите си приказна гледка към подводния свят на езерото.

hotel-okean-2

hotel-okean-3

hotel-okean-4

hotel-okean-5

hotel-okean-6

hotel-okean-7

hotel-okean-8

hotel-okean-9