Листата на зелето гонят много болести

Листата на зелето гонят много болести | Диана

Листата на прясното зеле са като магнит, който изтегля  болестите от човешкото тяло. Научете повече и се лекувайте с този евтин и рационален лек

Този път няма да ядем прясно зеле, а ще използваме неговите листа за външна употреба. Добре е зелето предварително да се намачка малко за да се постигне по-добър ефект.

1. Зелеви листа при отоци от различни травми

Ако сте си ударили  ръката или  крака и мястото е започнало да отича, незабавно го наложете с листо от прясно зеле. Прикрепете листото с бинт или с шал, за да стои на едно място.

zele-gardi

Същата процедура правите ако имате изкълчен глезен, травма от счупено. Ако след гипсиране на определено място, травмата продължава да напомня за себе си или да отича.

Най-добре е да стоите с такъв компрес през цялата нощ, за да има ефект от лечението.

На следващата сутрин листото на зелето ще прилича на изцедено, защото неговите сокове са попили в кожата.

2. Зелеви листа, когато имате проблеми с вашата щитовидна жлеза

Щитовидната жлеза е изключително важна, защото нейните хормони подпомагат растежа, метаболизма и обмяната на веществата, подпомагат действието на органите от храносмилателната система.

Тя може да се разболее като изпадне в състояние на т. нар. хиперфункция – започва  да произвежда големи количества от хормоните на растежа и се получава промяна в скоростта на метаболизма.

zele-krak

За да бъде “укротена”щитовидната жлеза и тя да започне отново да работи нормално,  на гърлото, където се намира  щитовидната жлеза, се поставя  компрес от зелеви листа.

Трябва да сложите бинт или шал, за да задържите листото от прясно зеле на място.

Необходимо е да спите с този компрес и да го свалите на следващата сутрин.

3. При силно главоболие

Ако получите силно главоболие, възможно е причината да бъде проблеми с очите. Затова е необходимо да ви направят  преглед при очен лекар  (офталмолог).

Ако главоболието ви не е поради очите, а е породено от някакъв стрес или от преумора, бихте могли да го облекчите с компрес от листата на прясно зеле.

Наложете слепоочията и горната част на главата с листа от зеле.  Задължително сложете шапка или някакъв шал, за да закрепите листата здраво.

zele-jena

4. Листата на прясното зеле са полезни при разширени вени

Не трябва да се надявате листата от прясното зеле да излекуват  изпъкналите и  разширените вени, но ако усетите болка или пък непоносимо парене, задължително ги налагайте  с листа  прясно зеле.

Отново ги вържете, за да не падат.

5.  Компрес  с листа от прясно зеле на гърдите

У нас тази практика не е позната –  жените да налагат със зелеви листа  гърдите си, най-вече докато кърмят, за да могат да облекчат породената болка.

В чужбина, обаче,  това е нормална  практика.

Не се прави  нищо специално. Просто вземате 2 листа зеле  и ги поставяте  в корсажа или във вашия  сутиен, за да могат да изтеглят болката. Възможно е да го правите през деня и през нощта.

zele

Жените, които ползват помпи, за да изцеждат кърмата, много  често се оплакват, че чувстват непоносима болка или  дискомфорт, както и онези жени, които в момента кърмят своите бебета, на които  са поникнали  зъби, понеже  децата хапят.

6. При оток на ушната мида

Тази практика също се прилага в чужбина. В Италия, например, слагат накъсани на по-малки парчета зелеви листа в ухото или налагат самото ухо, когато изпитват болка, за да може зелето да изтегли болката.