Нарежете глава лук на 4 парчета и я поставете във вашия дом за да се отървете от микроби и заболявания

Нарежете глава лук на 4 парчета и я поставете във вашия дом за да се отървете от микроби и заболявания | Диана

Човечеството готви и се лекува с лук още от древни времена. Лечебните ползи на лука са доказани и от науката. Учените отдавна са открили как, и точно кои съединения в лука помагат на хората да се излекуват от десетки заболявания.

Предлагаме ви да прочетете някои от начините, чрез които ще може да подобрите своето здраве с помощта на няколко обикновени глави лук:

Може ли лютивия лук да ви помогне да се преборите с грипа?

Тази идея е инициирана в период от хиляди години. В древната аюрведична и китайска медицина има много рецепти с лук. Източните лечители са познавали добре неговите мощни терапевтични и облекчаващи свойства. Способността на лука за облекчаване симптомите на грип, включително кашлица, конгестия, респираторни инфекции и бронхити, е призната и от Световната здравна организация.

И така, какво ще се случи, ако поставите една или няколко глави лук, разрязани на четири в помещенията на вашия дом? Да, за известно време домът ви няма да ухае много приятно. И все пак, миризмата на лук не е чак толкова неприятна, колкото тази на чесъна, но все пак дразни.

Да, възможно е да ви люти на очите, те да се насълзят и да пророните някоя и друга сълза без повод.

Но! След време ароматът на лук няма да се усеща толкова силно. Освен това, според древните лечители в Индия, суровият лук поглъща микробите от въздуха и предотвратява нахлуването им им в тялото. Тази практика е много полезна по време на грипни епидемии, и ако у дома вече има някой, който е със симптоми на грип. Срязаният на четири лук ще убие всички неприятни микроби и вируси. Достатъчно е да го поставите вечер, преди да си легнете, за да се защитите.

https://youtu.be/v8uBZlB31AM

Защо лукът е толкова полезен?

Лукът е богат на серни съединения като миризливите цистеинови сулфоксиди. Острия аромат на лук се дължи именно на тези съединения, и те са тези, които насълзяват очите, когато режете лук.

Серните съединения също така са от съществено значение за предотвратяване на рак и сърдечни заболявания. Освен това те повишават имунитета и предотвратяват някои общи заболявания.

Лукът е богат на антиоксиданта кверцетин. Това помага тялото в борбата му със свободните радикали и подобрява имунния отговор.

Тази информация би трябвало да ви е достатъчна, за да превъзмогнете отвращението си /ако изобщо имате такова/ към аромата на лук и да го ползвате щедро, за да предпазите себе си и семейството си от неприятни болести и неразположения.