Новите „болести“

Последните двадесетина години все повече хора имат усещания и чувства, които са непонятни както за самите тях, така и за лекарите. С всяка изминала година броя на тези хора се увеличава.

Тези от тях, които решат да отидат на лекар и да отделят от времето си за изследвания съвсем се объркват, защото изследванията в огромното число от случаите не само, че не показват физически изменения и проблеми, а доказват, че всичко им е в нормата.

Тъй като лекарите не могат да признаят това, че не могат да намерят причина за тези чувства и проблеми, последните години си измислиха няколко диагнози, с които наричат всички тези проблеми. (Тези диагнози ще ги изброя малко по-надолу)

Искам да успокоя всички тези хора, че не са болни, а просто са станали много по-чувствителни към всички околни енергийни полета. Телата им реагират на тях, но тъй като до момента, в който не започне да се проявява новата чувствителност, в мозъка им няма неврон, отговарящ на тези нови чувства, то те се насочват към вече познати такива.

Как се проявяват новите усещания и чувства?

+ Започвам с тези, свързани със сърдечно съдовата система:

– Непрекъсната игра на кръвното налягане нагоре и надолу. За минути то се променя както над приетата норма, така и под нея, като промяната е в границите на до 30 единици в плюс и минус в зависимост от чувствителността на човека.
– Повишен пулс.
– Чувстване на пулса на най-невероятни места – в целия гръден кош, в гърлото, в главата, в ушите, в краката и ръцете и къде ли още не.
– Промяна в пулса – „задържане“ и „притупкване“ на сърцето.
– Моментни и продължаващи много силни усещания на тупкането в самото сърце.
– Болка в областта на сърцето.

+ Продължавам  с усещанията, свързани с психиката.

– Внезапно започващо и от нищо непровокирано чувство за опасност. Може да достигне нива до така наречената „паническа атака“.
– Загуба на чувства от физическото тяло. По друг начин казано – чувство за нереалност или откъсване от реалността. Това при по-неустойчива психика води отново до „паническа атака“.
– Чувство на умиране. Без да може да се обясни нищо повече.
– Чувство за припадане.

+ Усещания в тялото

– Омекване – тялото няма никаква сила. Може да се прояви както само в краката, така и в цялото тяло.
– Чувство на напрежение. В най-общия случай – от областта на стомаха и диафрагмата до горната част на носоглътката. При различни енергии, това чувство може да бъде усетено като по-малки места на напрежение на най-различни места, но винаги в описания регион.

+ Други физически проявени

– Недостиг на въздух – Нормално дишане с чувство, че въздуха не достига, но въпреки това сърцето не променя ритъма си до момента, в който човек не се уплаши от чувството.
– Много лесно „настиване“.
– Главоболие
– Болка в диафрагмата, далака или черния дроб.
– Болки в стави, мускули и кости.

За част от оплакванията допреди години беше много разпространена диагнозата „Депресия“. С времето тя отстъпи на „Маниакална депресия“, а след това и на „Паническа атака“.  Всяка от тях получаваше все повече подпрогнози, но общото беше, че лекарите могат само да намалят симптомите с лекарства, въздействащи върху връзката между невроните и намаляване на невромедиаторните естествени вещества в организма.

Тъй като в годините все повече хора се появяваха с едни и същи оплаквания, за които нямаше физическо обяснение се появиха и нови „диагнози“. Можете да ги разпознаете по разширението „дистония“ – сърдечна, дихателна, вегетативна и какви ли не още. Фибромиалгията също е от диагнозите на здрави хора с оплаквания от болки.

Най-модерна сега е диагнозата „Вегетативна дистония“. Тя се поставя винаги, когато няма физическо заболяване, но пациентите се оплакват от гореизброените симптоми.

Обяснението на всички тези чувства и усещания е съвсем тривиално.

По-възрастните все още си спомнят приетата за нормална „пролетна умора“ от времето преди 1990 година – отпадналост, главоболие и други подобни. И всичко това ставаше заради пренастройването на тялото към повишената енергия от слънчевото греене и другите промени, които са негово следствие.

Казано с други думи – Земята при своето движение около Слънцето получава различно количество енергия. От това се променя както природата, така и човека. Вегетативната ни нервна система е тази, която променя работата на органите в тялото ни така, че то да се адаптира към променените условия. Тя от своя страна се състои от симпатикова и парасимпатикова система, които действат върху органите в противоположни направления. (Примерно върху честотата на пулса едната действа в посока по-висока честота, а другата – в посока намаляване. От тяхната взаимна работа зависи честотата на сърцето във всеки един момент. Същото се отнася и за всеки друг орган в тялото ни.)

Какво става сега и защо тези два типа нервни системи разклащат така силно телата и чувствата ни?

Както Земята се върти около Слънцето ни, така и цялата ни слънчева система се върти около центъра на галактиката ни.

Това въртене е описано много добре и точно както в индийските веди, така и от маите. Именно то е и в основата на календара им. И с тази толкова обсъждана година – 2012 е означено не друго, а преминаването на слънчевата ни система в положение „Пролет“ спрямо нашата галактика – Млечния път.

Естествено нашите тела трябва да направят много по-сериозни промени, за да се адаптират към по-силните енергии, които действат сега заради позицията ни в галактиката.

Ами – това е.

Стресиращо за телата ни, но не до степен, че да не могат да се справят.

Давайте си колкото можете повече почивки, излизайте колкото може повече в Природата, не се страхувайте от това, което чувствате и усещате. А ако все пак сте толкова притеснени за здравето си – подложете се на каквито искате изследвания, докато не установите, че наистина физиологичните ви проблеми са толкова малко и толкова малки, че е очевадно, че това, което чувствате и усещате не е смъртоносно , а само настройка на организма към новите условия, в които се намираме заедно със Земята и слънчевата система.

Филип Апостолов/styleglassbg.com