Плодов коктейл ни връща младостта

Плодов коктейл ни връща младостта | Диана

Цвекло и целина гонят отровите.

От древни времена човекът се стреми да открие тайната на безсмъртието, мечтае да остане млад и красив, пълен със сила и енергия.

В тъмните векове магьосници, алхимици и други чародейци бъркали отвари, добавяйки в тях лечебни треви, пепел от скъпоценни камъни, дори отрова… За жалост формулата на вълшебната напитка все още не е намерена.

С днешна дата съвременният човек знае, че младостта на организма зависи преди всичко от това, което ядем и пием. С употребата на качествени и полезни продукти можем да помогнем на тялото да остане младо за дълго време, да бъдем във форма и изпълнени с енергия.

За да приготвим в съвременни условия “еликсир на младостта”, не е нужно да ходим в гората за редки треви и плодове. Достатъчно е да си забъркаме един бърз и суперосвежаващ коктейл с незабавно действие.

Коктейл “Подмладяване”

За да изглеждате добре след тежък ден, е нужно да си приготвите напитка “Подмладяване”. За това са ви нужни 100 грама прясно изцеден сок от цитрусов плод (по избор) и 100 грама топла вода. В тази смес добавете две супени лъжици мед и също толкова смлени орехи. Разбъркайте и бавно изпийте.

Напитка за чистене на шлаката

Зеленчуков коктейл ще ви помогне да изведете от тялото натрупаните отрови и шлаки и да повишите еластичността на кръвоносните съдове. За целта смесете две части сок от целина и една от цвекло, добавете една супена лъжица сок от кресон.

Напитката се приема всеки ден, а след това се пие минерална негазирана вода.

Оказва се, че всекидневната консумация на кресон може значително да намали увреждането на ДНК в левкоцитите. Както знаете, увреждането на ДНК на белите кръвни клетки може да доведе до развитието на различни тумори.

Кайсиево мляко за енергия

За подмладяването на тялото може да си приготвите в домашни условия и кайсиево мляко. За целта смесете няколко меки кайсии със 100 грама мляко. Пийте го един час преди ядене.